Facebook Pixel Sportdog.gr | Το Σάββατο ετοιμάσου να ερωτευτείς
Life
| 2020-12-03 18:09:00

Το Σάββατο ετοιμάσου να ερωτευτείς

Sportdog Team
Το Σάββατο ετοιμάσου να ερωτευτείς

Μόνο ένας οσκαρικός έρωτας μπορεί να ταράξει τα νερά της καραντίνας. Το Alpha Box Office υπόσχεται ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο συναίσθημα, δράση, φαντασία και περιπέτεια.

Συντονίσου στον Alpha. Μαζί, μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 22.15

Α’ ΠΡΟΒΟΛΗ

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

(THE SHAPE OF WATER)

 Κατάλληλο για άνω των 16 ετών

Δραματική ταινία φαντασίας αμερικανικής και καναδικής παραγωγής  2017

Σενάριο: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, Βανέσσα Τέιλορ       

Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Ηθοποιοί: Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Οκτάβια Σπένσερ, Νταγκ Τζόουνς, Ρίτσαρντ Τζέκινς

Διάρκεια: 114 λεπτά

Η Ελάιζα Εσπόζιτο είναι καθαρίστρια σε ένα εργαστήριο της κυβέρνησης με φόντο την Αμερική του Ψυχρού Πολέμου γύρω στο 1962. Δεν μπορεί να μιλήσει, καθώς την τραυμάτισαν στις φωνητικές χορδές. Κάνει παρέα με τη συνάδελφό της, Ζέλντα, και με τον γείτονά της, Τζάιλς, ο οποίος είναι κρυφά ομοφυλόφιλος. Μία μέρα, φέρνουν στο εργαστήριο ένα ον, το οποίο αιχμαλώτισε ο Συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Στρίκλαντ. Η Ελάιζα μπαίνει κρυφά στο εργαστήριο και ανακαλύπτει ότι είναι ένα ανθρωποειδές αμφίβιο για ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα. Ταυτόχρονα ερωτεύεται παράφορα το αμφίβιο και κάνει τα πάντα για να το σώσει από τα μοχθηρά χέρια των ψυχροπολεμικών αφεντικών της.

Ταινία ποίημα από τον μετρ του είδους Γκιγκιέρμο Ντελ Τόρο (Ο λαβύρινθος του Πάνα). Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπης μουσικής και σχεδιασμού παραγωγής στα 90ά Βραβεία Όσκαρ  (2018). Yποψήφιο σε άλλες εννέα κατηγορίες. Κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο 74ο φεστιβάλ της Βενετίας (2017) και αμέτρητα άλλα βραβεία (μεταξύ άλλων Χρυσές Σφαίρες και Bafta). Η 2η ταινία στην ιστορία του σινεμά που κέρδισε ταυτόχρονα το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και τον Χρυσό Λέοντα στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00

ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΟΙ 2

(INCREDIBLES 2)

 Κατάλληλο για όλους

Περιπέτεια κινουμένων σχεδίων αμερικανικής παραγωγής 2018

Σκηνοθεσία: Μπραντ Μπερντ

Σενάριο: Μπραντ Μπερντ

Φωνές μεταγλώττισης: Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώτα Μηλίτση, Γιάννης Στεφόπουλος, Ντίνος Σούτης, Ηλίας Ζερβός, Γιώργος Ματαράγκας, Χίλντα Ηλιοπούλου, κ.α.

(Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Κρεγκ Τ. Νέλσον, Χόλυ Χάντερ, Σάρα Βάουελ, Χάκλμπερι Μίλνερ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, κ.α.)

Διάρκεια: 103 λεπτά

Η Έλεν δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα την τελευταία αποστολή της και μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι, ο Μπομπ μαζί με την Βάιολετ και τον Ντας προσπαθούν να συνηθίσουν τους ρυθμούς της νέας τους καθημερινότητας μέσα στο σπίτι. Μαζί τους φυσικά και το μωρό Jack-Jack, που φαίνεται να διαθέτει απίστευτες δυνάμεις κάνοντας τη ζωή όλων μάλλον πιο δύσκολη. Μια νέα απειλή, όμως, που κάνει αισθητή την παρουσία της αρχικά μέσα από τον… τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας, καλεί όλους να συσπειρώσουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους για να την αντιμετωπίσουν. Ο εχθρός όμως αυτή τη φορά έχει πολλά πρόσωπα και η… Απίθανη  οικογένεια, έχει τις ίδια πιθανότητες να τα καταφέρει ή να αποτύχει. Τι από τα δύο θα συμβεί, εξαρτάται από το πόσο ενωμένοι θα σταθούν μεταξύ τους…

Η Disney- Pixar γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να… «τρέχεις» μια οικογένεια και τις (υπερ)ηρωικές δυνάμεις που πολλές φορές χρειάζεται να διαθέτει κανείς για να αντεπεξέλθει. «Οι Απίθανοι 2», η συνέχεια της τεράστιας επιτυχίας του 2004, ήρθαν για να μας το υπενθυμίσουν με τον πιο θορυβώδη τρόπο προκαλώντας πάταγο στα ταμεία και σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Υπερβαίνοντας τα 1,2 δις δολάρια σε εισπράξεις, «Οι Απίθανοι 2» κατατάσσεται ως τώρα ως η τέταρτη πιο επιτυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων και ανάμεσα στις 20 πιο επικερδείς ταινίες όλων των εποχών, ενώ υπήρξε υποψήφια για  Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ® Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 23.30

THE HUNGER GAMES: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΡΟΣ 2

(THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY PART 2)

     Κατάλληλο για άνω των 12 ετών

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας αμερικανικής παραγωγής 2015

Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς          

Σενάριο: Πίτερ Κρέγκ, Ντάνι Στρονγκ, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλινς «Κοτσυφόκισσα»

Ηθοποιοί: Τζένιφερ Λόρενς,  Τζος Χάτσερσον,  Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντι Χάρελσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς,  Τζούλιαν Μουρ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζέφρι Ράιτ, Γουίλοου Σιλντς, Σαμ Κλάφλιν, Στάνλεϊ Τούτσι, Ντόναλντ Σάδερλαντ

Διάρκεια: 120 λεπτά

Το δεύτερο μέρος της Επανάστασης, και το τελευταίο της τετραλογίας των Αγώνων Πείνας. Η Περιοχή 13 επαναστατεί εναντίον της απολυταρχικής  Κάπιτολ. Το σύμβολο πια της Επανάστασης, η Κάτνις, μαζί με τους πιστούς της φίλους Πίτα, Γκέιλ και Φίνικ, αναλαμβάνουν να απελευθερώσουν τους κατοίκους της έκπτωτης Πάνεμ και να δολοφονήσουν τον Πρόεδρο Σνόου.

Στο τελευταίο κεφάλαιο του The Hunger Games, όλες οι Περιοχές έχουν ενωθεί εναντίον της Κάπιτολ για πρώτη φορά. Η Κάτνις έχει συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να σταθεί στο ύψος του ρόλου της στην τελευταία προσπάθεια για δικαίωση.Ο σκηνοθέτης Φράνσις Λόρενς αναφέρει: «Η Κάτνις στρέφεται στο Σνόου προσωπικά. Βυθιζόμαστε στους δρόμους της Κάπιτολ, κάνοντας ένα πλήρη κύκλο από το ταξίδι της στην πρώτη ταινία. Υπάρχει περισσότερη δράση, περισσότερο συναίσθημα, και πάνω απ’όλα έχουμε το φινάλε της ιστορίας». Η Κάτνις Έβερντιν, έχει μεταμορφωθεί κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ταινιών, από το φοβισμένο κορίτσι που προσπαθεί να σώσει την οικογένειά της, σε αποφασιστική ηγέτιδα κι επαναστάτρια. «Αυτό είναι το κεφάλαιο που η Κάτνις πιστεύει στην επιρροή που έχει στον κόσμο και στις δυνάμεις της», σχολιάζει η Λόρενς. «Ήταν πάντα διστακτική, και βρισκόταν πάντα σε μια θέση που προσπαθούσε απλά να επιβιώσει, αλλά τώρα έχει γυρίσει σελίδα. Βλέπει τη γενική εικόνα. Βλέπει πέρα από την προσωπική της ανάγκη, θέλει γενικότερο καλό». Το τελευταίο κεφάλαιο φέρνει κοντά το εκτενές καστ για ακόμη μια φορά: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Γούντι Χάρελσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζούλιαν Μουρ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζέφρι Ράιτ, Γουίλοου Σιλντς, Σαμ Κλάφλιν, Τζένα Μαλόουν, Νάταλι Ντόρμερ, Στάνλεϊ Τούτσι και Ντόναλντ Σάδερλαντ. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν για τους δημιουργούς η δυνατότητα να δουν το Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν ως Πλούταρχο για μια ακόμη φορά (η τελευταία του ταινία). «Η συνεργασία με το Φιλ ήταν μια φανταστική εμπειρία- να τον βλέπεις να δουλεύει και να μαθαίνεις-το πορτραίτο του Πλούταρχου ήταν πολύ συγκινητικό», αναφέρει ο Λόρενς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags