Facebook Pixel «Το "my way" του Ομπράντοβιτς!»
Μπάσκετ
| 2011-03-30 16:50:00

«Το "my way" του Ομπράντοβιτς!»

«Το "my way" του Ομπράντοβιτς!»

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει στο Goal για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα, αλλά και ότι πλέον χρειάζεται συγκέντρωση και ηρεμία από τους "πράσινους".

Μελέτησε την Μπαρτσελόνα, έφτιαξε το πλάνο του και οι παίκτες το ακολουθούν πιστά. «My way», όπως είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Με το δικό μου τρόπο» δηλαδή Απλά είναι τα πράγματα: ο Ομπράντοβιτς έχει τη δική του τακτική για να οδηγήσει μια ομάδα στην επιτυχία και δεν πρόκειται να την αλλάξει ποτέ.

Το βλέπουμε με την Μπαρτσελόνα στα τρία ματς των πλέι οφ: ο Παναθηναϊκός έχει τη βάση του σε ό,τι αφορά τη στρατηγική που ακολουθεί. Επάνω σ' αυτήν κινείται και προσαρμόζει την αγωνιστική λειτουργία της ομάδας. Ακόμα κι όταν ο Ρίκι Ρούμπιο πέτυχε 4 τρίποντα (στα 5 ενώ είχε 6/41 σ' όλη την Ευρωλίγκα μέχρι χθες το βράδυ) ο Ομπράντοβιτς δεν άλλαξε τακτική. Θα πήγαινε με τον δικό του τρόπο το ματς γιατί αυτόν εμπιστεύεται, αυτόν έχουν δουλέψει οι παίκτες του.

Ο Ναβάρο παραμένει μακριά από τα στάνταρντ του χάρη στην εκπληκτική άμυνα του Καλάθη αλλά και της ομάδας ολόκληρης. Ο Ρούμπιο σκόραρε χθες, αλλά ούτε χθες δημιούργησε. Ο Λόρμπεκ, που επίσης είναι βασικό γρανάζι δημιουργίας και εκτέλεσης στη μηχανή της Μπαρτσελόνα, ακόμα δεν έχει μπει στη λογική των αγώνων! Ο Παναθηναϊκός έχει υπερισχύσει κατά κράτος στη στρατηγική, πλέον έχει την ψυχολογία με το μέρος του κι απέχει 40 αγωνιστικά λεπτά από το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

Μόνο που θα πρέπει να συνεχίσει έτσι Οι ισορροπίες και στα τρία ματς ήταν λεπτές. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με διαφορά ενός πόντου το πρώτο ματς, ο Παναθηναϊκός με τέσσερις το δεύτερο και με δύο το τρίτο. Μιλάμε για την καλύτερη σειρά ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και για ένα ζευγάρι που (όπως αποδεικνύεται στο παρκέ), αν δεν αντάμωνε τώρα, πιθανότατα να τα έλεγαν στον τελικό της διοργάνωσης!

Απλά είναι τα πράγματα. Χρειάζεται συγκέντρωση αλλά και ηρεμία. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σημείο που ήθελε να φτάσει κι έχει ματς μπολ στην έδρα του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags