Facebook Pixel «Θέλουμε περισσότερα…»
Μπάσκετ
| 2011-04-02 13:17:00

«Θέλουμε περισσότερα…»

«Θέλουμε περισσότερα…»

Ο Σέρβος σέντερ της Σιένα, Μίλοβαν Ράκοβιτς έκανε δηλώσεις στην «Sportski Zurnal» και τόνισε πως ονειρεύεται πρόκριση επί του Παναθηναϊκού και κατάκτηση του τίτλου στην Βαρκελώνη…

«Ο Ολυμπιακός χτίστηκε για να πάει στο Final 4. Έχει κορυφαίο προπονητή και παίκτες, αλλά ξέραμε τι να περιμένουμε. Αυτό που έγινε στο πρώτο ματς δεν μπορεί να το εξηγήσει κανένας. Απλώς ήταν μία κακή μέρα για όλους τους παίκτες μας. Δεν είχα χάσει ποτέ με τόσο μεγάλη διαφορά, ούτε στα πρώτα μου βήματα στο μπάσκετ. Ήταν μία ιστορική ήττα. Όμως ίσως ο Ολυμπιακό να έκανε εκεί το μεγαλύτερο λάθος. Δεν περίμενε πως θα αντιδράσουμε τόσο δυναμικά. Και μετά το δεύτερο ματς πιθανώς να πίστευαν πως απλώς έτυχε να κερδίσουμε», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δείξαμε όμως και στη Σιένα την αξία μας και προκριθήκαμε δίκαια στο Final 4. Ανασυνταχτήκαμε αμέσως, ξεχάσαμε την ήττα και αντιμετωπίσαμε διαφορετικά το δεύτερο ματς. Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις ένα σύνολο με τόσο σπουδαίες ομάδες, αλλά καταφέραμε. Θα μιλάμε για τα επόμενα 20 χρόνια για αυτή την πρόκριση. Πρώτη φορά στη ζωή μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η Σιένα είναι μια μικρή πόλη, όλοι είναι σαν μια οικογένεια και δεν τους απογοητεύσαμε. Οπαδοί μας ήρθαν ακόμη και στα αποδυτήρια για να μας συγχαρούν».

Στη συνέχεια, επεσήμανε: «Κανείς δεν περίμενε πως θα φτάναμε ως εδώ. Η ομάδα είναι νέα, αλλά γρήγορα απέκτησε χημεία, κάθε παίκτης είναι 100% αφοσιωμένος σε αυτή και τα αποτελέσματα μάς δικαιώνουν. Σε κάθε αγώνα ξεπηδά κι ένας νέος πρωταγωνιστής στην επίθεση, ενώ στην άμυνα όλοι βοηθούν εξίσου. Προσωπικά δεν ονειρευόμουν πως θα έφτανα τόσο μακριά. Ήρθα στη Σιένα αποκλειστικά και μόνο για να λάβω μέρος στην Ευρωλίγκα και την καλή δουλειά που γίνεται εδώ και χρόνια στο σύλλογο, αλλά δεν περίμενα να φτάσω να παίζω στο Final 4 της κορυφαίας διοργάνωσης. Όμως παρουσιάστηκε η ευκαιρία και την εκμεταλλευτήκαμε. Είναι ένα όνειρο και μου δίνει επιπλέον κίνητρο».

Όσο για την πρόκριση στο Final 4, υποστήριξε: «Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες. Η πρόκριση στο Final 4 είναι μια μεγάλη επιτυχία, αλλά θέλουμε περισσότερα. Υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά όχι εφησυχασμός στην ομάδα. Πάμε στη Βαρκελώνη για να καταφέρουμε κάτι που δεν έχει πετύχει ξανά στην ιστορία της η ομάδα μας. Τι να πω, ίσως είναι στη μοίρα μας να αντιμετωπίζουμε ελληνικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός πέρυσι ήταν άτυχος και αποκλείστηκε νωρίς, αλλά φέτος διανύει από τις καλύτερες χρονιές του. Ότι και να πω για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι λίγο. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά. Δεν θέλω να δώσω προβάδισμα σε κάποια από τις δύο ομάδες, γιατί δεν έχουμε αναμετρηθεί ξανά φέτος. Πάντως ανυπομονώ».

Τέλος, σχολίασε τους Γιάριτς και ΜακΚάλεμπ: «Ο Μάρκο είναι φοβερός τύπος. Τον γνώρισα όταν ήρθε στην ομάδα, αλλά συνεργαζόμαστε πολύ καλά και αυτό φέρνει αποτελέσματα στην ομάδα. Ο ΜακΚάλεμπ είναι πλέον υγιής, αλλά του λείπει λίγο η αυτοπεποίθηση. Έμεινε για καιρό εκτός γηπέδων και δούλευε κυρίως χωρίς την μπάλα. Όμως θα είναι έτοιμος στο Final 4».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags