Facebook Pixel "Δεν... καίγεται με τίποτα ο Αθανασιάδης"
| 2011-04-04 10:04:00

"Δεν... καίγεται με τίποτα ο Αθανασιάδης"

"Δεν... καίγεται με τίποτα ο Αθανασιάδης"

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει στο blog του την περίπτωση του Αθανασιάδη, που έβγαλε τον ΠΑΟΚ από μία δύσκολη κατάσταση που πήγε να δημιουργηθεί στο ματς με τη Λάρισα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μάκης Χάβος είναι ο προπονητής που φέρθηκε καλύτερα από οποιονδήποτε προκάτοχό του στον Στέφανο Αθανασιάδη. Κατά συνέπεια, έχει εν μέρει δίκιο, να δηλώνει, με αφορμή την όχι μεγάλη σε χρόνο συμμετοχή του νεαρού επιθετικού, "εγώ δεν θα κάψω κανένα παίκτη του ΠΑΟΚ". Εν μέρει, όμως.

Aν δει κανείς τα στατιστικά των φορ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ο 23χρονος επιθετικός είναι αυτός που έχει τα καλύτερα ποσοστά ευστοχίας. Mετρά 4 τέρματα σε 831 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Σαλπιγγίδης 6 σε 2154, ο Μουσλίμοβιτς 1 σε 798 και ο Παπάζογλου, που από τον περασμένο Γενάρη αγωνίζεται δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης, 1 σε 220 λεπτά.

Κατά συνέπεια, δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξουμε ότι ο Κλάους (είναι το δεύτερο όνομα που του έδωσε ο Γερμανός νονός του), θα έπρεπε να είναι μεταξύ των παικτών από τους οποίους αρχίζει η ενδεκάδα.
Όσοι είδαν τον αγώνα με τη Λάρισα, θα διαπίστωσαν για πολλοστή φορά ότι ο Αθανασιάδης διαθέτει άψογο τελείωμα.

Αν βρεθεί φάτσα κάρτα με την αντίπαλη εστία είναι πολύ δύσκολο να μην στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Για να δείχνει, όμως, την ικανότητά του αυτή πρέπει να βρίσκεται μέσα στην περιοχή και όχι να γυρίζει μέχρι το χώρο ευθύνης του Χαλκιά ή του Κρέσιτς για να μαρκάρει, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές φέτος.

Σκληρό καρύδι και το αποδεικνύει

Αν κανείς γυρίσει λίγο το χρόνο πίσω και δει την πορεία του Αθανασιάδη από την τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2007-2008, που έκανε το "μπαμ" με δύο γκολ στο αλήστου μνήμης 4-3 της Λάρισας επί του ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ, θα διαπιστώσει ότι αυτό το παιδί που βγήκε από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ (τον έφερε στις Ακαδημίες σε ηλικια 12 χρονών ο Κώστας Μαλιούφας που τον βράβευσε μετά το ματς και από λίμπερο τον έκανε σέντερ φορ) δεν "κάηκε" γιατί έχει δυνατό χαρακτήρα και όχι επειδή ο ΠΑΟΚ είχε κάποιο συγκεριμένο πλάνο αξιοποίησής του.

Η ιστορία με την έλευση του Χούτου στα μέσα της περιόδου 2008-2009, τον δανεισμό του στον Πανσερραϊκό για να... φτιάξει τη σωματοδομή του και τον παραγκωνισμό του στην αρχή της φετινής περιόδου, είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε γιατί κουράζουν.

Ο Χάβος, εκμεταλλευόμενος τις πολλές απουσίες που υπήρχαν λόγω τραυματισμών, αλλά και την αφλογιστία των παικτών που έπαιρναν μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ευκαιρίες, τον επανέφερε στην ενεργό δράση. Θα είναι έγκλημα αν από το επόμενο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ δεν βρει τον τρόπο να τον κάνει ένα από τα πρώτα βιολιά του. Οι ικανοί σκόρερ είναι ό,τι πιο δυσεύρετο υπάρχει στο ελληνικό-και όχι μόνο-ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ που τον έχει, θα λειτουργήσει αυτοκτονικά αν δεν καταφέρει να τον αναδείξει, προωθώντας τον, πλέον, από το στάδιο του ταλαντούχου φορ, σε μια από τις βασικές επιλογές του στην επίθεση.

Το καμπανάκι για τα πλέι οφ

Δύο λόγια για το παιχνίδι με τη Λάρισα. Ανεξάρτητα από τη νίκη του, ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση, ειδικά σε επίπεδο φυσικών δυνάμεων. Αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην μεγάλη καταπόνηση που δέχθηκαν οι παίκτες κορμού και την έλλειψη συγκεκριμένου πλάνου για rotation. Το πώς η ομάδα θα φορμαριστεί στα πλέι οφ πρέπει να είναι ο μεγάλος προβληματισμός του τεχνικού τιμ του "Δικεφάλου".

Υ.Γ. Παρά την γενική είσοδο των 10 ευρώ ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν γέμισε την Τούμπα. Δεν είναι τα φθηνά εισιτήρια που θα τον φέρει πλέον στο γήπεδο, αλλά το νέο όραμα που οφείλει να του δώσει ο Ζαγοράκης.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags