Facebook Pixel "Τα χειρότερα έρχονται..."
Άλλα Σπορ
| 2011-04-11 09:38:00

"Τα χειρότερα έρχονται..."

"Τα χειρότερα έρχονται..."

O Kώστας Ασημακόπουλος γράφει για την ολική επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του βόλει, το τέλος εποχής των «πρασίνων», αλλά και τις δύσκολες μέρες που έρχονται για το άθλημα.

Είπαμε να κάνουμε «copy paste» αλλά τρεις φορές πάει πολύ.... Το απίστευτο σενάριο σε ντέρμπι «αιωνίων» που συμβαίνει μια φορά κάθε επτά χρόνια το είδαμε τρεις φορές σε επτά ημέρες. Ακόμα και οι παίκτες του Παναθηναϊκού μετά την κατάκτηση του 2ου σετ το Σάββατο στη Γλυφάδα δεν είχαν όρεξη για πανηγυρισμούς, λες και ήξεραν τη μοίρα τους...

Όποιος είδε έναν από τους τρεις αγώνες είναι σα να είδε και τους τρεις. Το ίδιο ακριβώς σενάριο, οι ίδιοι πρωταγωνιστές, η ίδια χημεία, το ίδιο αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός με τον Ηρακλή συνεχίζουν εξασφαλίζοντας μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, τέτοιες ώρες τέτοια λόγια. Ποιο Τσάμπιονς Λιγκ; Καθίστε να βγάλουν οι ομάδες καλοκαίρι και μετά βλέπουμε και για Ευρώπη.

Κατ΄ αρχήν είναι ξεκάθαρο πλέον πως οι δύο ομάδες έχουν διαφορά δυναμικότητας ή, αν θέλετε ο Παναθηναϊκός δεν είχε την ιπποδύναμη του Ολυμπιακού για να κάνει προσπεράσματα.

Δεν θα μιλήσουμε για προσωπική δικαίωση αλλά για λύτρωση, διότι όταν τα γράφεις πολύ πριν συμβούν έχουν μεγαλύτερη σημασία από το να γίνεσαι μετά Χριστόν Προφήτης, έστω κι αν χρειάζεται να «ενοχλήσεις» και να «χαλάσεις φιλίες» και «καρδιές» ανθρώπων που ζεις και αναπνέεις στον ίδιο χώρο. Σημασία, όμως, δεν έχει το τι έγινε αλλά το τι θα γίνει από εδώ και πέρα στον Παναθηναϊκό.

Να ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, δύο πράγματα. Είναι το τι πρέπει να γίνει και το τι θα γίνει.

Ξεκινάμε από το τι πρέπει να γίνει. Η λογική λέει πως αυτή η ομάδα έκλεισε τον κύκλο της.

Από τη σεζόν 2006-07 μέχρι και εφέτος κατέκτησε τρία Κύπελλα. Το 2007 στην Πάτρα, το 2008 στην Ορεστιάδα και το 2010 στο Τροκαντερό, ωστόσο, στους μαραθώνιους των πλέι οφ δεν άντεξε.

Και δεν μιλάμε για εφέτος, αλλά και για τις προηγούμενες χρονιές που είχε Αγκάμεζ, Ζαγκούμνι, Σαμικά, Ντάντε και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Το ότι δεν κατάφερε να πάρει έστω ένα πρωτάθλημα λέει πολλά.

Ο Παναθηναϊκός τις σεζόν 2006-07, 2007-08, 2008-09 και 2009-10 είχε το πλεονέκτημα έδρας και έχασε τέσσερις φορές την έδρα στους τελικούς. Δύο από τον Ηρακλή (2007 και 2008) και δύο από τον Ολυμπιακό (2009 και 2010).

Ακόμα και από αυτές τις ανατροπές, ακόμα και από αυτές τις απώλειες οι τρεις συνεχόμενες ήττες από τον Ολυμπιακό από 2-0 σετ φαινομενικά δεν έχουν εξήγηση. Καλώς ή, κακώς, όμως, εν έτη 2011 όλα εξηγούνται. Δεν είναι «μυστήριο» το βόλεϊ. Άθλημα ψυχολογίας, μυαλού, δύναμης και προετοιμασίας. Συνδυασμός χιλιάδων μικρών λεπτομερειών που κάνουν την ανεπαίσθητη διαφορά.

Το δυσάρεστο για την ομάδα είναι πως έσπασε όλα τα αρνητικά ρεκόρ που υπάρχουν στην Α1 σε ανατροπές έδρας και ανατροπές σκορ εντός τελικών.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags