Facebook Pixel «Είμαι βλάκας!»
| 2011-01-11 09:37:00

«Είμαι βλάκας!»

«Είμαι βλάκας!»

Τι αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο Πέτρος Παππάς για την εμπλοκή του στην ΑΕΚ; «Τελικά έμεινα μάλλον από… βλακεία», η παραδοχή του Έλληνα εφοπλιστή για την απόφαση του να συνεχίσει στην ομάδα.

Ο Π. Παππάς, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στην οποία μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα της ομάδας.

Αναλυτικά:


«Έχω βάλει τα ίδια χρήματα με τους άλλους βασικούς χρηματοδότες, περίπου οκταψήφιο νούμερο. Σκεφτείτε πως ξεκίνησα με 200.000 ευρώ και 4% κι επειδή συνέχισα ανελλιπώς να ακολουθώ τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων έδωσα δανεικά (και αγύριστα) μερικά χρήματα που κεφαλοποιήθηκαν και άλλα όχι. Έβαζα χρήματα για τους άλλους που έφευγαν και πήρα πάνω μου το ποσοστό των Χατζηϊωάννου, Γκούμα, που αν δεν το έπαιρνα, δεν θα έβαζαν τα σημαντικά χρήματα που έδωσαν ώστε να φύγουν σαν κύριοι, κάτι που η ομάδα είχε μεγάλη ανάγκη. Έφτασα στο 32%, λίγο λιγότερο από όσα περίπου έχει ο κ. Νοτιάς».

«Έμεινα από βλακεία…»

Ο κ. Νοτιάς δεν πήδηξε από το καράβι, παραμένει. Οι κ.κ. Χατζηϊωάννου και Γκούμας πλήρωσαν κι έφυγαν σαν κύριοι. Εγώ θεωρούσα στην αρχή ότι έμεινα από αυτοσεβασμό και τελικά έμεινα μάλλον από… βλακεία. Γιατί μόνο βλακεία μπορεί να θεωρηθεί να πληρώνεις και να σε βρίζουν από πάνω. Επίσης έμεινα για να μη δούμε την ΑΕΚ στο Πρωτοδικείο ή και στη Δ’ Εθνική, έμεινα με την ελπίδα πως κάποιος εύπορος ΑΕΚτζής θα ήθελε κάποια στιγμή να βάλει το χέρι στην τσέπη και να βοηθήσει. . Δεν υπάρχει όμως κανένας τελικά. Ακόμη και οι φίλαθλοι έχουν εγκαταλείψει την ομάδα. Κι ενώ έχουμε δώσει πάρα πολλά χρήματα τους τελευταίους οκτώ μήνες, έχουμε καταφέρει να μειώσουμε τη συνολική τρύπα κατά λίγο μόνο, γιατί η ομάδα φέτος μπαίνει μέσα κατά 10 εκατ. ευρώ περίπου. Σχεδόν σε κάθε ματς μπαίνουμε μέσα. Οι νέοι φόροι (από 20% σε 40%) μας έχουν τσακίσει. Έχουμε πληρώσει μόνο φέτος περίπου 5,5 εκατ. ευρώ σε φόρους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι παλιές οφειλές από την εποχή Ψωμιάδη. Πώς να τα καταφέρουμε λοιπόν οικονομικά; Ο κ. Αδαμίδης έχει κάνει οικονομίες στο μέτρο του δυνατού, αλλιώς θα ήμασταν μέσα φέτος πάνω από 15 εκατ. ευρώ. Όπως πέρυσι που η χασούρα ήταν 3,4-4 εκατ. ευρώ μεγαλύτερη από ό,τι μας έδειξε ο Θανόπουλος φεύγοντας. Κι αυτά τα πλήρωσε ο Νοτιάς και εγώ για άλλη μια φορά».

«Στη θέση μου θα μένατε;»

«Με πολύ ακριβό τρόπο έμαθα ότι το ποδόσφαιρο πολύ απέχει από το να είναι ο φυσικός μου χώρος. Ήμουν μάλλον ρομαντικός, για να μην πω γραφικός, που πίστευα ότι θα αλλάξει. Έχουμε να κάνουμε με βία, ψευτιά, νοθεία και εγκληματική αδιαφορία. Οι λέξεις που χρησιμοποιώ είναι στοχευμένες. Εσείς στη θέση μου θα μένατε; Για να χάνω συνεχώς χρήματα, τροφοδοτώντας μία τόσο άρρωστη κατάσταση, σε μια εποχή που όλα πάνε χάλια και υπάρχει μεγάλη ανάγκη ρευστότητας; Για να με βρίζουν νυχθημερόν; Πολλές φορές ήθελα να φύγω και ίσως έπρεπε να το είχα κάνει, αλλά ήμουν ανάμεσα σε αυτούς που έφεραν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ομάδα και όπως έχει δείξει η πορεία μου, δεν εμπλέκω ανθρώπους και μετά φεύγω. Αυτός ήταν ένας λόγος. Ο βασικότερος όμως ήταν ότι είχα μια συμφωνία με τη διοίκηση, την οποία κι έπρεπε να τηρήσω και θεωρώ ότι την τήρησα στο ακέραιο».

Για την «επίσκεψη» οπαδών στο γραφείο του

«Έπρεπε να έχω φύγει την επόμενη μέρα. Το χειρότερο κακό που έκαναν οι άνθρωποι αυτοί ήταν ότι είχαμε ακριβώς τρεις επενδυτές, οι οποίοι είχαν σκοπό να επενδύσουν 9 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ αν εμείς βάζαμε άλλα 9 εκατ. ευρώ. Και μόλις είδαν τι έγινε λάκισαν και δεν θέλησαν να το ξανασυζητήσουμε ποτέ. Σύντομα έφυγαν και οι κ.κ. Χατζηϊωάννου και Γκούμας».

«Σωστά έφυγε ο Μπάγεβιτς»

«Θεωρώ πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έφυγε σωστά, από τη στιγμή που δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που όλοι περιμέναμε και εφόσον το κλίμα ήταν τόσο αρνητικό. Η ομάδα χρειαζόταν αλλαγή. Ήταν γενναία η απόφασή του. Ίσως έπρεπε να φύγει νωρίτερα, μετά τα αισχρά γεγονότα της Καλλιθέας. Τον Μανόλο Χιμένεθ τον γνώρισα μία φορά και μου φαίνεται εξαιρετικός άνθρωπος και από όσο μπορώ να κρίνω, πολύ καλός προπονητής. Θεωρώ πως είμαστε τυχεροί που τον έχουμε».

Θα γίνουν μεταγραφές;

«Θεωρώ πως αν μπουν κάποια χρήματα θα είναι πολύ μετρημένα. Ο προπονητής γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν πολλά χρήματα και θα είναι προσεκτικός. Εγώ ό,τι έχω υποσχεθεί μέχρι τώρα το έχω κάνει και με το παραπάνω. Ο κ. Αδαμίδης θα πρέπει να προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο με ό,τι υπάρχει. Αυτά που ζήτησε από μένα θα τα πάρει».

Μήνυμα στον κόσμο

«Θα πρέπει να επιστρέψουν στο γήπεδο στον δεύτερο γύρο, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους στην ΑΕΚ. Ακόμη κι αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, αρκεί ένα Champions League μέσω των play-offs για να ορθοποδήσει η ομάδα κι εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας. Μόνο ενωμένοι οι ΑΕΚτζήδες μπορούν να πετύχουν. Έχουμε τους πάντες εναντίον μας, αν τρωγόμαστε και μεταξύ μας είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Απευθυνόμενος στους εύπορους, θα ήθελα να πω ότι τώρα ή ποτέ είναι η ώρα να συνδράμουν οικονομικά. Εάν συνεχίσουν να απέχουν, θα είναι συνυπεύθυνοι για ό,τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον».

Η περίπτωση Μελισσανίδη

«Νομίζω ότι δεν θέλει να μπει στην ΑΕΚ. Ρωτήστε τον ίδιο για τις προθέσεις του. Δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος που να γνωρίζω. Όποιος ενδιαφέρεται με οικονομικό υπόβαθρό και αγάπη για την ομάδα, είναι ώρα να εμφανιστεί».

Γιατί δεν λειτουργεί ως… Μαρινάκης

«Δεν πλησιάζω την οικονομική ευρωστία του κ. Μαρινάκη. Έμεινα για να μη βυθιστεί το πλοίο χωρίς να είμαι καπετάνιος του, αλλά ούτε καν ο λοστρόμος. Ελπίζω ο κόσμος να εκτιμήσει αυτό το γεγονός. Δεν έχω καμία άλλη φιλοδοξία και η βρωμιά που αναδύει το ποδόσφαιρο δεν με ελκύει».

Τι χρειάζεται για πρωτάθλημα

«Για να πάρει σήμερα μία ομάδα το πρωτάθλημα θα πρέπει να τα έχει καλά με τις ποδοσφαιρικές αρχές, με τη διαιτησία και αυτό δεν είναι πολύ απλό υπό τις συνθήκες που κυριαρχούν. Θεωρώ ότι ούτε το κράτος έχει τη θέληση ούτε η ποδοσφαιρική αρχή έχει τα κότσια να καθαρίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο κι εγώ προσωπικά εκ χαρακτήρος δεν είμαι κατάλληλος για να πηδήξω μέσα στο βούρκο και να γίνω μέρος του συστήματος».

Η αποχή από το γήπεδο

«Μετά τα επεισόδια της Καλλιθέας, σιχάθηκα αυτή την κατάσταση. Η αποχή μου είναι μια σιωπηλή διαμαρτυρία στη βία, την ψευτιά, τη νοθεία και την αδιαφορία που χαρακτηρίζουν το ποδόσφαιρό μας. Ήμουν και θα είμαι πάντα ΑΕΚτζής».

Δύσκολα για Ριζούπολη

«Βρίσκω δύσκολο να επιστρέψει η ΑΕΚ στη Ριζούπολη, γιατί οι οικονομικές απαιτήσεις του Απόλλωνα είναι μεγάλες και το καθιστούν ασύμφορο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags