Facebook Pixel Ξεχάστε το ότι είναι παλτό
| 2011-06-21 08:06:00

Ξεχάστε το ότι είναι παλτό

Ξεχάστε το ότι είναι παλτό

Νομίζω ότι είμαι ο μοναδικός, που λέει ο λόγος, Έλληνας που έχει δει τον Μαρκάνο! Κι όχι μία και δύο φορές. Ε, μπορώ να σας τον περιγράψω…λίγο. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι είναι ένας καλός αμυντικός. Δεν είναι κανένα παλτό. Και για αμυντικός ξέρει μπάλα. Και για το ύψος του δεν είναι αργός. Έχει γενικά μία ποιότητα. Όντως μπορεί να παίξει κι αριστερό μπακ, όχι μόνο αριστερός στόπερ.

• Μάλιστα, σαν αριστερός μπακ ο Μαρκάνο μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα. Υπό την έννοια ότι περιμένεις λόγω του ύψους του να βοηθάει μόνο αμυντικά, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Ιβάν ανεβαίνει όλη την γραμμή. Φεύγει μπροστά και βγάζει σέντρες, που δεν είναι κακές. Δεν κάθεται πίσω, απλά για να φυλάει τη θέση του, παρά μόνο όταν έχει τέτοια εντολή η, βλέπει ότι ο αντίπαλος κυνηγός μπορεί να τον παιδέψει πολύ

• Πάντως, δεν μπορώ να τον κρίνω με ασφάλεια ως αριστερό μπακ, για τον απλούστατο λόγο ότι σε αυτή τη θέση τον είδα μόνο μία φορά, με την Στουτγκάρδη, εκτός έδρας, για το Γιουρόπα Λιγκ. Κι εκεί για να είμαι ειλικρινής δεν μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη αμυντικά. Το αντίθετο απ΄ ότι περίμενε κανείς, δηλαδή, να είναι πιο ασφαλής αμυντικά και λιγότερο καλός επιθετικά.

• Σοβαρότερο μειονέκτημά του είναι ότι πρόκειται για λίγο «μονοκόμματο» αμυντικό, με συνέπεια να χάνει αρκετές φάσεις από πάσες που γίνονται στην πλάτη του. Αυτό έχει να κάνει και με την εμπειρία, άρα μπορεί να βελτιωθεί. Ακριβώς λόγω της έλλειψης μεγάλης πείρας ίσως εμφανίζει και μία αστάθεια στις εμφανίσεις του. Μπορείς να τον δεις πολύ καλό, μπορείς και να πονοκεφαλιάσεις.

• Τον έχω παρακολουθήσει και κόντρα στην Μπαρτσελόνα μέσα τη Βαρκελώνη. Το «έχει» το τάκλιν. Διακρίνεται για την ψυχραιμία στο παιχνίδι του. Παίζει αρκετά καλά το οφσάϊντ, αλλά γενικά το παιχνίδι του εξαρτάται πολύ από την αλληλοκάλυψη με τους άλλους αμυντικούς. Όταν υπάρχει αυτή η αλληλοκάλυψη, δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν, όμως, δεν υπάρχει, τότε υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι ο αμυντικός που από μόνος του θα καθαρίσει πολλές φάσεις.

• Στο ψηλό παιχνίδι είναι πολύ καλός. Κατεβαίνει και στα στημένα, αλλά ιδιαίτερα απειλητικός δεν είναι.

• Στο θέμα της ταχύτητας, έχει ένα θέμα στα πρώτα μέτρα. Όμως, έχει μεγάλο διασκελισμό..

• Χωρίς να είναι σκληρός αμυντικός, θα πάρει μία κίτρινη κάρτα σε κάθε δύο-τρία παιχνίδια.

Πηγή: Sportfm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags