07/07/11 - 16:08

«Μπουρδούκλωμα γίνεται…»

Την τιμωρία των ομάδων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες ζήτησε ο Κώστας Πηλαδάκης, ενώ ξεκαθάρισε πως θα κινηθεί κατά της ΕΠΟ.

«Μπουρδούκλωμα γίνεται…»
50.094views 0shares

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πηλαδάκης στον Sentra 103,3:

Για τον προγραμματισμό της Λάρισας: «Η Λάρισα είναι σε δύσκολη θέση, καθώς ο προγραμματισμός της γίνεται με μια διαδικασία κάπου στη μέση, μεταξύ Superleague και Football League…».

Για τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες και τη δικαίωση του ΟΦΗ: «Μ' αυτά που ακούω και βλέπω εξοργίζομαι. Όποιος βγάζει μηχανές στο δρόμο και φωνάζει δικαιώνεται, με λένε Ρίζο και τα γυρίζω, δικαιώνεται! Πριν από ένα μήνα αντίστοιχη επιστολή της UEFA έφτασε στην ΕΠΟ και δεν λήφθηκε υπόψη. Εισηγήθηκε η UEFA να μένουν οι ομάδες από την κατηγορία σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας από τη Superleague. Πώς ξαφνικά αυτό το στοιχείο έγινε πανάκεια ένα μήνα μετά; Κάποιους βολεύει».

Για το γεγονός ότι η Λάρισα δεν βγήκε στους δρόμους για να βρει το δίκιο της: «Εμένα η παιδεία μου με έχει μάθει να μην εκβιάζω καταστάσεις. Όπως καταλαβαίνετε, όταν μια ομάδα τα τελευταία 7-8 χρόνια έχει κάνει τεράστιες επενδύσεις με το γήπεδο, βγαίνουμε από τα ρούχα μας! Δεν έχει γίνει άλλη τέτοια επένδυση. Κατά το δοκούν αποφασίζουν».

Για το θέμα της αδειοδότησης: «Ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας κ. Γιρτζίκης, όταν τέθηκε το αίτημα να ισχύει το σύστημα αδειοδότησης ήταν στα γραφεία της Superleague. Τι έγινε ξαφνικά και άλλαξε αυτό μια βδομάδα μετά; Εφόσον υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις γιατί τα αλλάζουν; Γιατί επιστράφηκε το Καραϊσκάκη, το Mall κι εμάς δεν μας επεστράφη τίποτα για το γήπεδο; Ο κ. Γιρτζίκης πήρε αυτή τη θέση μπροστά σε 16 ανθρώπους. Η Football League πήρε την ίδια απόφαση.

Πώς γίνεται ένας πρόεδρος να διατηρήσει συνέπεια; Εγώ υποβιβάστηκα, πλήρωσα παίκτες, είχαμε τεράστια ζημία, όμως κανονίσαμε με τους παίκτες να πληρωθούν και αποπληρώνουμε τα χρέη μας, τα δάνειά μας. Πώς γίνεται ομάδα της Superleague να μη συμμετέχει στο πρωτάθλημα και να ανεβαίνει άλλη ομάδα που δεν έχει πάρει άδεια; Δεν έχω πρόβλημα με Ηρακλή, ΟΦΗ είναι συμπαθείς ομάδες. Αλλά δεν ισχύει η νομιμότητα».

Για το αν θα αναζητήσει δικαίωση μέσω της δικαστικής οδού: «Έχω βάλει τους νομικούς εκπροσώπους να το ψάξουν για να προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια αν έχω έννομο συμφέρον. Θα κινηθούμε κατά της ΕΠΟ».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έχουμε κάνει τεράστιες επενδύσεις. Πού βαδίζουμε; Πάμε στο σωστό δρόμο; Ο παίκτης που παίζει στοίχημα πρέπει να αισθάνεται σίγουρος;».

Για την επικύρωση της βαθμολογίας: «Έχω στείλει επιστολή στον Μαρινάκη για την επικύρωση της βαθμολογίας. Θέλουμε να την μπλοκάρουμε. Αν υπάρχει θέμα κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί. Μέχρι τώρα τον ΚΑΠ τον σεβόμασταν όλοι μέχρι που ομάδα πήγε στα πολιτικά δικαστήρια».

Για το τι περιμένει από την αθλητική δικαιοσύνη: «Επειδή διανύουμε μια εποχή όπου ή θα γίνει κάθαρση ή κουκούλωμα. Βλέπουμε σε άλλες χώρες ότι το μαχαίρι μπαίνει στο κόκαλο. Αν η πολιτεία έχει διάθεση να το πάει μέχρι το τέλος μπορεί να βρει λύση. Μακάρι τα φυσικά πρόσωπα να μην τιμωρηθούν. Δεν θέλω να μπουν φυλακή ακόμα κι άνθρωποι που είχα προσωπική κόντρα. Δεν θα χαρώ. Έχουν οικογένειες, παιδιά… Με ενδιαφέρει να τηρηθούν οι νόμοι δεν θέλω να μπει κανείς φυλακή. Δεν θα επωφεληθεί η ομάδα μου αν μπει κάποιος φυλακή. Με ενδιαφέρει να δικαιωθεί η ομάδα μου, που τηρούσε ευλαβικά το νόμο τόσα χρόνια. Στην τελευταία αγωνιστική υπήρχε μικρή μερίδα των φιλάθλων μας που με έβριζε. Αν πιστεύουν ότι ο Πηλαδάκης είναι αδύναμος το ότι δεν βρίζω δεν στήνω δεν φωνάζω δείχνει αδυναμία, δεν με ενδιαφέρει».

Για τις συνομιλίες κι αν εξεπλάγην: «Όχι, δεν μου προκάλεσαν καμία εντύπωση. Αλλά κανένας της δικής μου φιλοσοφίας δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να καταγράφει συνομιλίες. Αυτά που βλέπω αυτές τις μέρες δεν μου δίνουν αισιοδοξία ότι θα αλλάξει η κατάσταση… Ελεγαν πριν ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις. Τώρα; Εάν μιλάμε για την ουσία του θέματος, δεν είναι καφενειακές οι συνομιλίες που καταγράφηκαν. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν λανθασμένα, καθώς ήταν καφενειακές, φιλικές και δεν είχαν σχέση και καλώς η εισαγγελία αποφάσισε να μην δημοσιοποιούνται».

Για τους παίκτες του στοιχήματος: «Οι παίκτες που έχουν χάσει λεφτά στο στοίχημα δεν αγανακτούν; Να κάνουν νέο κίνημα αγανακτισμένων. Πού είναι η κάθαρση; Μπουρδούκλωμα γίνεται… Καταλαβαίνετε λοιπόν για τι μιλάμε. Έχετε την εντύπωση ότι αν τηρηθεί ο νόμος θα στεναχωρηθώ; Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά δεν το βλέπω.

Για τις παρεμβάσεις πολιτικών: «Ακούγονται πάρα πολλά, ότι μπαίνουν και οι πολιτικοί στη μέση. Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν υπάρχει αυτοδιοίκητο ή δεν υπάρχει. Έχω εξοργιστεί με εμένα. Ένας επιχειρηματίας του δικού μου βεληνεκούς επενδύει και βλέπει ότι δεν επιβιώνει και οι υπόλοιποι επιβιώνουν, τι να πω;»

Για τον Νικολαΐδη και τις αποκαλύψεις του: «Ο Ντέμης, που εκτιμώ πολύ κι όπως όλους τους παράγοντες που ξεκινήσαμε το εγχείρημα της λίγκας και θέλαμε να φτιάξουμε ποδόσφαιρο, αποφάσισε να τα πει τώρα. Ο Ντέμης προφανώς τότε που τα έμαθε, είπε ότι δεν έχω αποδείξεις χειροπιαστές, θα με τρέχουν… Γιατί το λέει τώρα δεν το γνωρίζω».

Κλείνοντας τόνισε: «Δυστυχώς εδώ που φτάσαμε, δεν είναι οι πρόεδροι που θα λύσουν το πρόβλημα. Μπάλα παίζει μόνο η αθλητική δικαιοσύνη».