Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Μόνη η ΑΕΚ αντίπαλος του ΠΑΟ και... εξωαγωνιστικά!
| 2024-03-19 15:25:00

Μόνη η ΑΕΚ αντίπαλος του Παναθηναϊκού αγωνιστικά και... εξωαγωνιστικά - Δεν θα αντέξουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός

του Κώστα Γκόντζου
Μόνη η ΑΕΚ αντίπαλος του Παναθηναϊκού αγωνιστικά και... εξωαγωνιστικά - Δεν θα αντέξουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός

Το ντέρμπι στη Λεωφόρο θα κρίνει τη μάχη του πρωταθλήματος. Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για την ομάδα που πρέπει να παρουσιάσει ο Φατίχ Τερίμ μετά τη διακοπή, αλλά και για όσα αλλάζουν οι ευρωπαϊκές προκρίσεις των δύο διεκδικητών του φετινού τίτλου...

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κλείσει θριαμβευτικά αυτή την ιδιόμορφη πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ με την εντυπωσιακή νίκη επί του Ολυμπιακού.

Μπήκε έτσι με άνεση, ηρεμία και καλη ψυχολογια σ' αυτή την μίνι προετοιμασία για τον αγωνιστικό γολγοθά που ακολουθεί και ο οποίος με δεδομένες τις προκρίσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στους 8 του Κόνφερενς, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αυτή την στιγμή με ποιες προϋποθέσεις θα συνεχιστεί και πόσο θα κρατήσει αυτή η συνέχεια, αφού σίγουρα θα έχουμε αναβολές και ανακατατάξεις στο πρόγραμμα των αγώνων.

Το θέμα και το ερώτημα ταυτόχρονα για τον Παναθηναϊκό είναι ένα.

Το ποιος Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί με την επανέναρξη των αγώνων στα τέλη του Μάρτη.
Θα δούμε και θα βλέπουμε πια τον Παναθηναϊκό που είδαμε στο Καραϊσκάκης κόντρα στον Ολυμπιακό;
Ή θα ξαναδούμε τον Παναθηναϊκό των τριών τελευταίων αγωνιστικών της κανονικής περιόδου, αυτόν δηλαδή που είχε τα ανεπιτυχή αποτελέσματα με Λαμία, Κηφισιά
 και ΟΦΗ;
Κι εκεί φαντάζομαι επικεντρώνεται αυτές τις μέρες και η προετοιμασία του Τερίμ με τους παίκτες του.

Τα πράγματα είναι λίγο πολύ απλά.
Αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε την πρώτη αγωνιστική των πλέι-οφ, θα μπορέσει με αξιώσεις και αρκετά καλές πιθανότητες να μείνει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
Αλλιώτικα και ειδικά αν δεν πάρει δύο νίκες στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Λεωφόρο, πολύ δύσκολα θα μπορέσει στην συνέχεια να ανατρέψει την κατάσταση που θα έχει δημιουργηθεί.

Βέβαια, μετά τις προκρίσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα απρόσμενο αβαντάζ στην μάχη που θα δώσει για τον τίτλο.
Κι αυτό είναι, ότι θεωρητικά και άνευ συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχει να αντιμετωπίσει μόνο ένα αντίπαλο πια σ' αυτή του την προσπάθεια, δηλαδή την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να κρατηθούν σε ανταγωνιστικό τέμπο και να αντέξουν την ταυτόχρονη προσπάθεια σε Ευρώπη και πλεϊ-οφ, πολύ περισσότερο μάλιστα, να προκριθούν κιόλας στους τέσσερις της διοργάνωσης, καθώς σ' αυτή την περίπτωση και δικαιολογημένα απόλυτα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αφήσουν κατά μέρος τις πολυτέλειες της συμμετοχής σε δύο πολύ δύσκολους και απαιτητικούς στόχους ταυτόχρονα και να μην ρίξουν όλο τους το βάρος στην ευρωπαϊκή πρόκληση που θα έχουν μπροστά τους.

Βέβαια στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, αλλά τα δεδομένα και έτσι όπως τα ξέρουμε μέχρι τώρα, λένε πως πολύ δύσκολα έως απίθανο, να μπορέσουν ελληνικές ομάδες να ανταποκριθούν σε ένα τόσο βαρύ και απαιτητικό πρόγραμμα με αγώνες υψηλής έντασης κάθε τρεις μέρες και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επομένως ο Παναθηναϊκός, αντικειμενικά θα έχει απέναντί του σαν μεγάλο αντίπαλο την ΑΕΚ στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Κι απ' αυτή την άποψη και αν πάρουμε επίσης σαν δεδομένο πως αν θέλεις να κατακτήσεις το πρωτάθλημα στα παιχνίδια με Λαμία και Άρη θα πρέπει υποχρεωτικά να υπολογίζεις δώδεκα βαθμούς, κάτι που όπως δείχνουν τα πράγματα αυτή την στιγμή, μάλλον θα το πετύχει η ΑΕΚ, τότε τα ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό, που σ' αυτά δεν θα θέλει τίποτα άλλο, παρά μόνο την νίκη.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προετοιμάζεται με όλες τους τις δυνάμεις και σε όλες τις... λεπτομέρειες που μπορεί να παίξουν ρόλο τόσο αγωνιστικά όσο -δυστυχώς μια και μιλάμε πάντα για... ελληνικό ποδόσφαιρο- και εξωαγωνιστικά, για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Λεωφόρο την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι αυτό και το αποτέλεσμά του, είναι που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την συνέχεια και την τελική έκβαση της μάχης για τον τίτλο ανάμεσα στις δύο ομάδες.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΕΠΙΣΗΣ: Άνω-κάτω ο ΠΑΟ με... Χεζόνια - Διώχνει παίκτη ο Αταμάν, τον χτυπάει ο Ολυμπιακός - "Καψούρα" Μπαρτζώκα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags