Facebook Pixel QUIZ: Έρχεται παίκτης την Παρασκευή που θα έχει ρήτρα 100 εκατ. ευρώ - Ψάξε, ψάξε, θα… το βρεις;
| 2018-08-29 09:35:00

QUIZ: Έρχεται παίκτης την Παρασκευή που θα έχει ρήτρα 100 εκατ. ευρώ - Ψάξε, ψάξε, θα… το βρεις;

Sportdog Team
QUIZ: Έρχεται παίκτης την Παρασκευή που θα έχει ρήτρα 100 εκατ. ευρώ - Ψάξε, ψάξε, θα… το βρεις;

Θα ανακοινωθούν δύο μεταγραφές με πρόκριση επί της Μπέρνλι.

Περισσότερο του ανακάτεψε παρά του ξεδιάλυνε τη σκέψη του προπονητή του Ολυμπιακού η «πρώτη» του Μεριά με την ομάδα. Και έτσι ο Μαρτίνς έχει με τα δίκια του τις αμφιβολίες για το ποιον να βάλει την Πέμπτη στο πλευρό του Βούκοβιτς.

Ο Σέρβος όχι μόνο δεν βγαίνει από την ομάδα, αλλά απέδειξε ότι εύλογα απορούσαμε όταν ήταν εξαφανισμένος για μήνες, έφευγε δανεικός αργότερα στην Ιταλία και βρισκόταν με το ενάμιση πόδι εκτός Ρέντη οριστικά και αμετάκλητα λίγο πριν την εκκίνηση της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Δεν τον είχαμε δει καθόλου!

Ψαχνόμασταν για να καταλάβουμε πώς είχε βγει άχρηστος χωρίς καν να έχει αποτύχει ούτε καν σε σοβαρά ενδεικτικά τεστ για το κατά πόσο μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού ο βασικός στόπερ της Εθνικής Σερβίας.

Που προφανώς και έχασε το Μουντιάλ εξαιτίας της απόρριψης που υπέστη στους Ερυθρόλευκους κατά το πρώτο μισό της περυσινής σεζόν -δεν είναι καθόλου τυχαίο φυσικά που με τακτ και ευγένεια, αλλά σίγουρα δικαιολογημένα, καταφέρθηκε εναντίον του Τάκη Λεμονή και της απόφασης προς το πρόσωπο του- ώσπου «νοικιάστηκε» στην Hellas Verona και μέσα σε ελάχιστο διάστημα έγινε περιζήτητος στο Campionato.

Αυτό λειτούργησε και σαν… κατάβρεγμα με ένα κουβά από κρύο νερό, για να ξαφνιαστούν στον Πειραιά και να επαναπροσεγγίσουν το κεφάλαιο Γιάγκος Βούκοβιτς, για το οποίο πάντως φαίνεται ότι ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν ο καθοριστικότερος παράγοντας να μετατραπεί, αίφνης και απροσδόκητα, σε σημαντικό για τους Ερυθρόλευκους.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός δεν παίζεται στον αέρα, βάζει πολλή δύναμη στο παιχνίδι του, δεν τον τζαρτζάρεις εύκολα εκτός και αν διατίθεσαι να… τα βάλεις με ντουβάρι, έχει καλό πόδι το αριστερό που πάντα είναι προσόν αυτό στο μοντέρνο ποδόσφαιρο, διαθέτει ευθύβολη μακρινή μεταβίβαση και δίνει κατευθυντήριες γραμμές τριγύρω του στην άμυνα.

Ο Βούκοβιτς αναδεικνύεται σε κουμανταδόρο της ερυθρόλευκης οπισθοφυλακής, με το μόνο που του λείπει να είναι η ταχύτητα -πάντως και… μαούνα δεν τον λες- και που αν ο Τυνήσιος ο Μεριά είναι ο δεύτερος σταθερός κρίκος δίπλα του, τότε ησυχάζει το κεφάλι του Ολυμπιακού για την πολύπαθη (όπως την έχω χαρακτηρίσει πολλές φορές) αυτή θέση της άμυνας.

Εν όψει Μπέρνλι βέβαια, σωστά αμφιταλαντεύεται ο Μαρτίνς, γιατί με ένα μόλις επίσημο 90άλεπτο δράσης με τη νέα του ομάδα ο Μεριά, να τον επιλέξει ή να εμπιστευθεί την όποια σιγουριά ενδεχομένως εγγυάται ο Μιράντα, ο οποίος στο κάτω κάτω έχει παίξει και 4 ματς με την ομάδα, τα τρία από αυτά επίσημα.

Ο Μιράντα πάντως δεν είναι ο κεντρικός μπακ που ψάχνει διακαώς ο Ολυμπιακός αρκετά χρόνια. Δεν σε κάνει να νιώθεις ασφαλής όταν καλείται να παρέμβει, γιατί κυρίως εμφανίζεται ασταθής και απρόβλεπτος στο «τσαφ».

Ο Μεριά δεν γίνεται να κριθεί από ένα και μόνο παιχνίδι και ειδικά χωρίς πίεση από τον Λεβαδειακό. Αν λάβουμε υπόψη όμως ότι ο Μαρκόφσκι είναι ένα σέντερ φορ που το έχει το γκολ και μας έχει αποδείξει πόσο επικίνδυνος είναι, πέρυσι με τους Βοιωτούς, καθώς και πρωτύτερα όταν αγωνιζόταν στην Ξάνθη και τον Παναιτωλικό, αλλά υπό την ευθύνη του Τυνήσιου έγινε άφαντος την περασμένη Κυριακή, αυτό κάτι λέει.

Ο Μεριά τον έβαλε στο τσεπάκι του τον φορ του Λεβαδειακού και άφησε ελπίδες ότι η μεταγραφή του μπορεί να δώσει λύσεις. Όμως αυτό θα το μάθουμε αργότερα, όταν ο Αφρικανός περάσει από τις συμπληγάδες που θα ακολουθήσουν.

Σε αυτή τη φάση ο «μπαρουτοκαπνισμένος» είναι ο Μιράντα. Εξ ου και το πλεονέκτημα του έναντι του Μεριά για παρτενέρ του Βούκοβιτς.

Εκείνα που μάθαμε στα σίγουρα όπως προέκυψαν και από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος για το νέο Ολυμπιακό είναι:

1) Ελλείψει Ποντένσε οι ερυθρόλευκοι απώλεσαν σημαντικό ποσοστό της ποιότητας τους από τη μέση και μπροστά, ενώ διαφάνηκε η ανάγκη απόκτησης ακόμη ενός ακραίου κυνηγού. Ο Πάρντο πήρε την ύστατη ευκαιρία του από τον Μαρτίνς και έδειξε ότι πράγματι είναι εντελώς εκτός κλίματος ομάδας, ενώ μετά από αυτόν, όταν ο προπονητής θέλησε να παίξει με δύο επιθετικούς κρούσης στην κορυφή (Γκερέρο, Χασάν) βρέθηκε (πάλι) ο Φορτούνης στα άκρα. Φυσικά, αφού χωρίς τον Ποντένσε, η ομάδα μετά από τον Πορτογάλο και τον Λάζαρο back up έχει ουσιαστικά τον Βρουσάι. Γίνεται όμως να στηριχθεί στον πιτσιρικά;

Γι' αυτό και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι την Παρασκευή το καλό, με την ομάδα να έχει αποκλείσει την Μπέρνλι και να βρίσκεται στην κλήρωση των ομίλων του Europa, θα ανακοινωθούν ακόμα δύο μεταγραφές.

QUIZ: Μου έλεγε μάλιστα προ αρκετών ημερών, καλά πληροφορημένη πηγή, υπομειδιούσα με νόημα, ότι «αν μπούμε στους Ομίλους ο παίκτης που θα έρθει έχει ρήτρα στο συμβόλαιο του 100 εκατομμύρια»!

Ψάξε, ψάξε, θα… το βρεις;

2) Ο Μεντί Καμαρά είναι ένα ασταμάτητο «τρεχαντήρι». Μου θυμίζει κάτι άφθαστους Αφρικανούς που τελειώνουν οι κούρσες των 5, 10 χιλιομέτρων και οι μαραθώνιοι κι αυτοί… ακόμα τρέχουν! Μαρκάρει, καλύπτει χώρους, ξεφυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν, είναι παντού και είναι πάντα, αναστέλλει επιθέσεις, δημιουργεί, πασάρει, σουτάρει. Πώς να βγει από την ομάδα το παλικαράκι αυτό, αυτός ο συγκλονιστικός μαχητής για να δούμε κάποια στιγμή και τον Γκιγιέρμε; Έλα ντε! Γι’ αυτό και δεν τον βγάζει ο Πορτογάλος.

3) Ο Κώστας Τσιμίκας μου έλεγε πρόσφατα ο Αντρέας ο Μπονόβας ότι θα αφήσει εποχή στην Εθνική Ομάδα. Ότι θα είναι για πολλά χρόνια ο σταθερός αριστερός μπακ της. Φαίνεται να έχει δίκιο. Αναλογιστείτε, πότε εμφανίστηκε πάλι με τα ερυθρόλευκα, για πότε πέταξε εκτός αποστολής τον Κούτρη ούτε… κύμινο δεν πρόλαβε να πει ο περσινός βασικός και αναντικατάστατος στη θέση αυτή!

4) Ο πορτιέρε που πρόκειται εκτός απροόπτου να ανακοινωθεί έως το τέλος των μεταγραφών θα έρθει για αναπληρωματικός του Γιαννιώτη. Ο μικρός πείθει ότι του αξίζει η θέση κάτω από τα ερυθρόλευκα γκολπόστ και ήδη την υπερασπίζεται με την αυτοπεποίθηση και θράσος που επιβάλλεται…

5) Ο Μπουχαλάκης μοχθεί το παιδί και θα είναι μια από τις πρώτες λύσεις στα rotation του Πέδρο Μαρτίνς, όπως και από τις πρώτες επίσης επιλογές του μέσα στο ματς για αλλαγή και φρεσκάρισμα στο 90άλεπτο.

6) Ο τρόπος που έβαζε το σώμα του, το πλασέ που τον αδίκησε και πήγε στο κάθετο δοκάρι, το ψαλίδι που έκανε με την πλάτη στο τέρμα του Επασί, οι κινήσεις του στο γήπεδο, έδειξαν γενικά ότι ο Αιγύπτιος ο Χασάν έχει το λιγότερο ανεπτυγμένη στην αίσθηση του γκολ.

7) Ο Γκερέρο είναι ο νέος Φουστέρ… σέντερ φορ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags