Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτόν θέλει να «αναστήσει» ο Μπλατ - Παίρνει τρελά λεφτά, γιατί δεν έπαιξε πέρσι - Το βρίσκεις;
| 2018-09-25 22:15:00

Αυτόν θέλει να «αναστήσει» ο Μπλατ - Παίρνει τρελά λεφτά, γιατί δεν έπαιξε πέρσι - Το βρίσκεις;

του Pick n' Scroll
Αυτόν θέλει να «αναστήσει» ο Μπλατ - Παίρνει τρελά λεφτά, γιατί δεν έπαιξε πέρσι - Το βρίσκεις;

Στη θέση του υπάρχουν πολλοί, αλλά ο... Σπανούλης τον χρειάζεται. 

Ο Ολυμπιακός πήρε το τουρνουά του Ηρακλείου, κερδίζοντας στον τελικό την Ούνιξ Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη, ενώ στον ημιτελικό είχε επικρατήσει πιο δύσκολα της Χάποελ Ιερουσαλήμ: «Δεν μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα» λέει και ξαναλέει ο προπονητής των Πειραιωτών, Ντέιβιντ Μπλατ, που δοκιμάζει πράγματα και πειραματίζεται σε αυτά τα παιχνίδια, θέλοντας να βρει τα ιδανικότερα πρόσωπα και σχήματα.

Η λογική λέει ότι τουλάχιστον για κάποιο διάστημα ο Ολυμπιακός θα έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αφού έχει αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ του. Και τα νέα πρόσωπα αυτά, τα περισσότερα, πρώτη φορά δοκιμάζονται σε τέτοια δύσκολη κατάσταση. Οπως ο ΛεΝτέι και ο Ουίλιαμς-Γκος. Ακόμη και για τον Τουπάν ισχύει αυτό, αφού έπαιξε μία μόλις χρονιά στην Ζαλγκίρις. Και άλλο είναι Ζαλγκίρις, άλλο Ολυμπιακός.

Αυτόν, πάντως, που θέλει να βγάλει προς τα μπροστά ο Μπλατ δεν είναι άλλος από τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Εναν παίκτη, που δεν έχει χαθεί από το προσκήνιο, αλλά δεν έχει την επίδραση που είχε παλιότερα στην ομάδα.

Στα 28 του χρόνια ο Περιστεριώτης πλέι-μέικερ δεν είναι στα καλύτερά του, αν και πέρυσι έπαιξε με θέμα τραυματισμού, θέμα, που δεν είχε βγει και τόσο στην επιφάνεια.

Ο Μάντζαρης είναι ένας παίκτης, που πληρώνεται αδρά, και ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να μην παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα, ειδικά από τα πιο ακριβοπληρωμένα του στελέχη. Συν τοις άλλοις στο «1» και στο «2» οι Πειραιώτες έχουν τέσσερις παίκτες. Πέρα από τον Μάντζαρη, είναι ο Σπανούλης, ο Στρέλνιεκς και ο Ουίλιαμς-Γκος. Δεν είναι λίγοι, αλλά δεν είναι και πολλοί. Σε ένα τέτοιο επίπεδο, οι κόμπο γκαρντ πρέπει να είναι πέντε. Υπάρχει και ο Βασίλης Τολιόπουλος, αλλά δεν είναι στο επίπεδο των προηγούμενων.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός θέλει και πάλι τον καλό Μάντζαρη. Εκείνον, που έπαιζε άμυνες, ήταν εξαιρετικός οργανωτής, ήταν το ιδανικό αποκούμπι του Βασίλη Σπανούλη. 

Ο Ντέιβιντ Μπλατ θα προσπαθήσει και ελπίζει να τα καταφέρει με τον διεθνή γκαρντ, σε μία κομβική χρονιά για τον Ολυμπιακό, που προέρχεται από δύο σεζόν χωρίς τίτλο. Και αν οι χρονιές γίνουν τρεις, ουδείς μπορεί να εκτιμήσει την συνέχεια για μία ομάδα, που όπως λέει και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είναι η καλύτερη την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags