Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης: Όπως το έλεγε ο Όσιμ - Ευτυχώς είχε Πασχαλάκη - Νέα δικαίωση Λουτσέσκου
| 2019-01-13 22:25:00

Όπως το έλεγε ο Όσιμ - Τρελό «σφαγείο» - Ευτυχώς είχε Πασχαλάκη - Νέα δικαίωση Λουτσέσκου

Sportdog Team
Όπως το έλεγε ο Όσιμ - Τρελό «σφαγείο» - Ευτυχώς είχε Πασχαλάκη - Νέα δικαίωση Λουτσέσκου

Αυτός δεν είναι ούτε για να γλείψει τις πατούσες του Πρίγιοβιτς!

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης: Ένα διπλό ίσον μισό πρωτάθλημα! Σήμερα ήταν η φάση για να κάνει γκέλα ο ΠΑΟΚ και να τον πλησιάσει στους πέντε ή στους έξι βαθμούς ο Ολυμπιακός και σήμερα πήγε στην Τρίπολη ο Δικέφαλος του Βορρά κι έριξε τρία. Δίχως τον πρώτο του σκόρερ (και καλύτερο παίκτη στον πρώτο γύρο) και με τον Κρέσπο, την έως τώρα κολώνα της άμυνάς του, στη χειρότερη μέρα του από τότε που πάτησε χορτάρι στην Τούμπα! Αλλά η μπάλα είναι ελαφρών ηθών όπως έλεγε και ο θεός Όσιμ.

Και πώς να μην είναι δηλαδή, όταν τους δύο χειρότερους παίκτες του ΠΑΟΚ στη σημερινή συνάντηση τους αντάμειψε με δύο κρίσιμα γκολ. Σκόραρε ρε φίλε ο Βιεϊρίνια (και με το δεξί που το έχει για να στηρίζεται!), που τον είχε κάνει ρόμπα κλαρωτή (για να μην πω ξεκούμπωτη…) ο Καλτσάς.

Κι αν δεν ήταν αυτός που είναι ο επιθετικός του Αστέρα (καλός, αλλά λίγος), θα σπαρτάραγε ο ΠΑΟΚ για να τα βγάλει πέρα. Κι ακόμη χειρότερα, σκόραρε ο Μαουρίσιο που τον έβλεπες στον αγώνα και νόμιζες ότι θα βγει απ’ το γήπεδο με τα πόδια μπροστά και θα τον αναλάβουν οι τελεταί Μπούκουρας. Ναι, η μπάλα το πάει το γράμμα!

Από εκεί και πέρα οφείλω να σημειώσω ότι τέτοιο σφαγείο σαν εκείνο που εισέπραξε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, έχω να δω από τότε που στραγγάλιζε κοτόπουλα η θεία μου η Μαριάνθη στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών. Γαμιώντας τους πήγε τους ασπρόμαυρους η διαιτησία, αφήνοντας τον Καλτσά να φύγει από φανερή θέση οφάιντ στο ενδέκατο λεπτό και πνίγοντας ως οφσάιντ κανονικό γκολ του Μπίσεσβαρ στο δέκατο όγδοο λεπτό. Βάλε και καναδυό ανάποδα φάουλ, βάλε και το κοντρόλ με το χέρι του Ιγκλέσιας στο δοκάρι του, τι άλλο θέλεις δηλαδή για να κράξεις την πριονοκορδέλα; Και υποτίθεται ότι ο Σαββίδης τα ελέγχει όλα και ρυθμίζει τα πάντα…



Για να μην κρυβόμαστε πάντως, ευτυχώς που είχε ο Δικέφαλος του Βορρά τον Πασχαλάκη κάτω απ’ τα δοκάρια του. Τα έπιασε όλα στο πρώτο ημίχρονο, ιδίως σε εκείνη τη φάση διαρκείας που ξεκίνησε από το ανελέητο πρεσάρισμα του Αστέρα στο τριακοστό έβδομο λεπτό και τελείωσε κάνα τρίλεπτο αργότερα. Φύλακας άγγελος κανονικός, που κάλυπτες όλες τις γκέλες των συμπαικτών του (ιδίως του άθλιου Κρέσπο!) και κατέβαζε το σύμπαν. Στο δεύτερο ημίχρονο, πάλι, χαλάρωσε, μιας και οι κίνδυνοι ήταν πολύ λιγότεροι και ο Αστέρας σαν να ξεφούσκωσε.

Το βλέπω τώρα που κοιτάω τις σημειώσεις μου (γελάει ο κόσμος στο καφενείο του Λουκά, στο Παγκράτι, που με βλέπει με το τετραδιάκι…), ότι είχα γράψει γύρω στο πεντηκοστό πέμπτο λεπτό: «Θα παίξει άραγε ρόλο η φυσική κατάσταση;».

Και έπαιξε παιδιά, αλήθειες να λέμε. Οι παίκτες του Αστέρα που δάγκωναν σαν τα σκυλιά στο πρώτο ημίχρονο και στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, την κάτσανε ύστερα τη βάρκα. Ξεμείνανε από δυνάμεις και δώσανε δικαιώματα στον ΠΑΟΚ να ανοιχθεί και να τους πάρει φαλάγγι. Άλλη μία δικαίωση για τον Λουτσέσκου, που ξέρει να κατανείμει το φόρτο του παιχνιδιού και να ρυθμίζει καταστάσεις! Καλώς τα παιδιά, τρία μηδέν και άνεση μεγάλη τώρα για να παίξει μπαλίτσα ενόψει φρέσκου σέντερ φορ. Γιατί αυτός ο Ακπόμ είναι γρήγορος, είναι δυναμικός, είναι φιλότιμος, αλλά για γκολτζής δεν είναι ούτε για να γλείψει τις πατούσες του Πρίγιοβιτς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags