Facebook Pixel Έχουμε τις εφημερίδες που μας αξίζουν…
Life
| 2011-06-05 13:21:00

Έχουμε τις εφημερίδες που μας αξίζουν…

Έχουμε τις εφημερίδες που μας αξίζουν…

Είναι πραγματικά για να παίρνει κάποιος τα βουνά με όσα συμβαίνουν στις ελληνικές αθλητικές εφημερίδες. Κι έπειτα απορούν κάποιοι για ποιο λόγο οι πωλήσεις έχουν κατεδαφιστεί.

Κάναμε, λοιπόν, κάποιες διαπιστώσεις από τα σημερινά πρωτοσέλιδα και σας παρουσιάζουμε αυτά που βρήκαμε.

Αναμφισβήτητα το γεγονός της σημερινής ημέρας είναι ο αγώνας στο μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού. Για δείτε κάτι ενδιαφέρον που παρατηρήσαμε από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναφορικά με το αποψινό ντέρμπι:

Sportday: Στέψη ή παράταση.

Goal: Στέψη ή παράταση.

Εξέδρα: Στέψη ή παράταση;

Φίλαθλος: Πράσινη στέψη ή τάι μπρέικ.

Σε πιάνουν τα γέλια, δηλαδή. Οι τέσσερις «ουδέτερες» εφημερίδες έχουν ακριβώς τον ίδιο τίτλο για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Τόσο πολύ ασχολήθηκαν με το ματς, τόσο πολύ έβαλαν το μυαλό τους να δουλέψει, τόσο πολύ προβληματίστηκαν για μια έμπνευση. Κι έτσι κατέληξαν στον ίδιο τίτλο. Που λέει τι; Τίποτα. Και τα παιδιά του νηπιαγωγείου γνωρίζουν ότι αν σήμερα κερδίσει ο Παναθηναϊκός θα έχουμε στέψη ή αν κερδίσει ο Ολυμπιακός θα υπάρξει παράταση στην αγωνία μέχρι το πέμπτο παιχνίδι. Τόσο πολύ, λοιπόν, μας διαφώτισαν οι εφημερίδες. Μας είπαν τίποτα!

Κι έχουν κι ένα κοινό, μάλιστα, με τις τρείς εφημερίδες που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό. Αποθεώνουν τον Φετφατζίδη. Αυτό, όμως, είναι δικαιολογημένο, αφού ο μικρός ήταν ο κορυφαίος της εθνικής. Παρά ταύτα κι εδώ υπάρχει έλλειψη έμπνευσης, αφού δεν υπάρχει κάποιος τίτλος που να ξεχωρίζει για τον Φετφατζίδη.

Οι εφημερίδες του Ολυμπιακού, όμως, κάνουν κάτι άλλο. Θάβουν εντελώς το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στα αζήτητα είναι στα πρωτοσέλιδά τους, κι ενώ οι ερυθρόλευκοι δίνουν αγώνα ζωής ή θανάτου απόψε. Μια αφελής ερώτηση: Αν ο Ολυμπιακός κάνει απόψε το διπλό, πάλι θα το θάψουν οι εφημερίδες του Ολυμπιακού; Όχι, βέβαια. Θα δώσουν ρέστα αύριο. Θα μιλάνε για υπερομάδα. Γιατί, όμως, όταν δεν αξιολογούν σαν κάτι τόσο σημαντικό το αποψινό ματς; Δεν είναι παράδοξο κάτι τέτοιο; Δεν γίνεται η προαναγγελία να είναι η μέρα με τη νύχτα, συγκριτικά με την κρισιμότητα του αγώνα και το πρωτοσέλιδο να εξαρτάται μόνο από το αποτέλεσμα! Τόση εμπιστοσύνη, λοιπόν, έχουν στον Ολυμπιακό;

Οι δε εφημερίδες του Παναθηναϊκού έχουν κάνει την απονομή από τώρα. Άνευ αγώνα. Άλλη ερώτηση κρίσεως: Αν χάσει απόψε ο Παναθηναϊκός, θα τα θυμούνται κι αύριο οι δυο εφημερίδες τα σημερινά τους πρωτοσέλιδα; Ή θα κράζουν τους παίκτες που σήμερα αποθεώνουν;

Το συμπέρασμα είναι ένα: Έχουμε, τελικά, τις εφημερίδες που μας αξίζουν…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags