Facebook Pixel Ερώτηση Ανατολάκη στη Βουλή για τους απλήρωτους
Life
| 2011-02-17 19:52:00

Ερώτηση Ανατολάκη στη Βουλή για τους απλήρωτους

Ερώτηση Ανατολάκη στη Βουλή για τους απλήρωτους

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη για την μη καταβολή των δόσεων σε ποδοσφαιριστές που είχαν μείνει απλήρωτοι πριν από μερικά χρόνια από τις ΠΑΕ Άρης και ΠΑΣ Γιάννενα, κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης.
 

Το 2008 είχε εγκριθεί με Νόμο επιχορήγηση προς τον ΠΣΑΠ, για να εξοφληθούν οι ποδοσφαιριστές σε τέσσερις ισόποσες δόσεις, από πιστώσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ωστόσο, η Γ.Γ.Α. χρωστάει ακόμα την τρίτη δόση από το τέλος του 2009 και την τέταρτη δόση που έπρεπε να δοθεί ως τον Ιούνιο του 2010.

Ο Γιώργος Ανατολάκης κατέθεσε τρεις φορές ερώτηση για το θέμα, χωρίς να λάβει απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο, οπότε έφερε το θέμα στην Βουλή. Στην ομιλία του τόνισε τα έντονα βιοποριστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα αυτοί οι ποδοσφαιριστές και παρουσίασε επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών που απεδείκνυε ότι είχε γίνει σχετική πρόβλεψη στον περσινό προϋπολογισμό, αλλά παρόλα αυτά η ΓΓΑ δεν προέβαινε στην εξόφληση!

«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ημερομηνία λήξεως. Σπάνε τα πόδια τους. Δεν ξέρουν το αύριο. Από τη στιγμή που ζητάει η Κυβέρνηση από τους πολίτες να πληρώνουν τους φόρους, γιατί δεν κάνατε κι εσείς το ίδιο; Τα λεφτά τα παίρνετε. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε πολλοί πρώην συνάδελφοί μου είναι έτοιμοι να χάσουν τα σπίτια τους γιατί δεν έχουν παίξει στις μεγάλες ομάδες», τονίζει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Ανατολάκης.

Στην απάντηση του ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Νικητιάδης, δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί προσωπικά και τάχιστα του θέματος. Ανέφερε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Υπουργείο με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να βάζουν προτεραιότητες για τα θέματα του αθλητισμού. Χαρακτήρισε, ωστόσο, πρωτοφανές να παρεμβαίνει η πολιτεία και με ρυθμίσεις νομοθετικού χαρακτήρα να εξοφλεί ποδοσφαιριστές για χρέη που οφείλονται από τις ΠΑΕ, σημειώνοντας ότι πλέον θα μπει ταφόπλακα σε τέτοια θέματα.

Πηγή: sport-fm.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags