03/02/11 - 22:26

Παρασκευή νέας ταλαιπωρίας

Τελευταία ημέρα της εβδομάδας και νέες δυσκολίες περιμένουν το επιβατικό κοινό. Τόσα τα μπλε λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν για τέσσερις ώρες. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο.

Παρασκευή νέας ταλαιπωρίας
28.022views 0shares

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, από τις 11:00 το πρωί ως τις 15:30, τα τρόλεϊ πάλι από τις 11:00 ως τις 15:00 όμως, ενώ σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, από τις 12 το μεσημέρι.

Αυτά από τη μία πλευρά, διότι από την άλλη, εκείνη των επιβατών - ακτιβιστών, και την Πέμπτη το κίνημα ανυπακοής "δεν πληρώνω", έκανε την νέα δυναμική του εμφάνιση. Ομάδες ανθρώπων μπλόκαραν ακυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Μετρό, αντιδρώντας στις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων. Παράλληλα, άλλα μέλη του κινήματος μοίραζαν φυλλάδια στους επιβάτες, καλώντας τους να μην πληρώνουν εισιτήριο, ώστε να πάρει η κυβέρνηση πίσω τις αυξήσεις..

Παρέμβαση στο θέμα έκανε ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος έκανε λόγο για αντικοινωνική αντίληψη των "τζαμπατζήδων".

"Η τακτική αυτή, πρόσθεσε, οδηγεί σε απώλεια εσόδων και σε μεγαλύτερα ελλείμματα, τα οποία θα αντιμετωπιστούν μέσω του προϋπολογισμού, δηλαδή με επιβάρυνση όλων των φορολογούμενων από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο ή την Ήπειρο".

Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών εμφανίστηκε αμετακίνητος στις προωθούμενες αλλαγές για τις αστικές συγκοινωνίες.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr