30/12/13 - 23:16

Παράξενο κτήριο σε σχήμα… νομίσματος

Ένα νεόκοπο κτήριο δεσπόζει στην πόλη Guangzhou της Κίνας και εντυπωσιάζει με το σχήμα του που παραπέμπει σε νόμισμα. Ο ουρανοξύστης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες θυμίζει νόμισμα με ένα τεράστιο άνοιγμα στη μέση διαμέτρου 47 μέτρων και ονομάζεται «Κύκλος του Guangzhou», ευελπιστώντας να αποτελέσει ορόσημο της ομώνυμης πόλης.

Παράξενο κτήριο σε σχήμα… νομίσματος
31.841views 0shares

Χτισμένος στις όχθες του ποταμού Zhujiang στο Guangzhou, με μια πρώτη ματιά μοιάζει με τεράστιο πυλώνα σε σχήμα κύκλου αν και η έμπνευση σύμφωνα με το δελτίο Τύπου προέρχεται από ένα αρχαίο κινεζικό νόμισμα, ενώ τα τετράγωνα στην πρόσοψή του παραπέμπουν στον τετραγωνισμό του κύκλου.

Το κτήριο των 33 ορόφων θα στεγάσει μεταξύ άλλων το χρηματιστήριο πλαστικών του Guangzhou, στο οποίο διακινούνται κάθε χρόνο πλαστικά αξίας 50 δις δολαρίων. Η εντυπωσιακή εμφάνισή του ήδη έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές που θεωρούν αρκετά προχωρημένη την αρχιτεκτονική σχεδίασή του αλλά και επικριτές που το θεωρούν φανταχτερό και χονδροειδές σύμβολο πλούτου και προτιμούν να το αποκαλούν «Χάλκινο Νόμισμα».

Δείτε τις φωτογραφίες στο Newpost.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ