Facebook Pixel Αντετοκούνμπο για αντι-Παπανικολάου στο ΣΕΦ
Μπάσκετ
| 2024-04-19 19:44:00

Αντετοκούνμπο για αντι-Παπανικολάου στο ΣΕΦ - "Κυνηγά" Στογιάκοβιτς ο ΠΑΟ!

του Νίκου Στεργίου
Αντετοκούνμπο για αντι-Παπανικολάου στο ΣΕΦ - "Κυνηγά" Στογιάκοβιτς ο ΠΑΟ!

Το "κόλπο γκρόσο" με τον Θανάση και πώς μπορεί ο γιος του Πέτζα, πριν ξεκινήσει την καριέρα του στο NBA, να κάνει ένα... πέρασμα από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Σκοινί-κορδόνι έχουν πάρει σε ορισμένα ρεπορτάζ και δημοσιεύματα την προοπτική το ερχόμενο καλοκαίρι να παίξει ξανά στην Ελλάδα ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, δεδομένου ότι το συμβόλαιό του με τους Μπακς λήγει και ήδη έχουν υπάρξει πολλά σενάρια που αφορούν το μέλλον του.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι η φετινή του παρουσία με τη φανέλα των Μπακς δεν ήταν καλή, αλλά αυτό εντάσσεται σε μια ευρύτερα μέτρια σεζόν για τα Ελάφια - Δεν είναι ότι δεν πήγε καλά μόνο ο Θανάσης, δηλαδή, καθώς σε όλη τη διάρκεια της σεζόν η ομάδα έδειχνε να μην πατάει καλά.

Και πάμε στο προκείμενο: Μπορεί να του δώσει κίνητρο ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός για να επιστρέψει ξανά στην Ευρώπη; Προσοχή: Αν ο Θανάσης ενημερώσει ότι είναι διαθέσιμος ξανά για την Ευρωλίγκα, δεν θα ενδιαφερθούν μόνο οι αιώνιοι αλλά οι περισσότερες ομάδες. Το ζήτημα, όμως, είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα καθώς θα έρθει ένας παίκτης από το πάνω ράφι, που δεν θα πιάνει όμως θέση ξένου.

Χωράει στους αιώνιους ο Αντετοκούνμπο;

Χωράει σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό; Στους ερυθρόλευκους, που ψάχνουν τη διάδοχη κατάσταση στη θέση λόγω του Παπανικολάου που είναι 34, θα μπορούσε ίσως να βρει πιο εύκολο ρόλο και χρόνο. Αλλά και στον Παναθηναϊκό στη θέση 3, ως καθαρός σμολ φόργουορντ, είναι μόνο ο Παπαπέτρου - Μάλιστα στους Πράσινους είχε αγωνιστεί και στο παρελθόν και υπάρχουν γέφυρες επικοινωνίας.

Τι γίνεται με τα λεφτά

Το συμβόλαιο του Θανάση στο ΝΒΑ και τους Μπακς είναι λίγο κάτω από τα 2 εκατ. ευρώ, δηλαδή λίγο πάνω από το 1,8 εκατ. ευρώ, χρήματα που δύσκολα θα δώσουν Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός για παίκτη που δεν είναι δεδομένα starter στην 5άδα. Βέβαια αν αποφασίσει να έρθει ξανά στην Ευρώπη ο Αντετοκούνμπο, γνωρίζει καλά ότι θα πρέπει να ρίξει το κασέ του. Άρα αυτό ίσως να μην είναι μεγάλο πρόβλημα.

Ψήνεται να επιστρέψει στην Ευρώπη;

Όποιος μπασκετμπολίστας έχει παίξει στο ΝΒΑ, δεν θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη. Θέλει να μείνει εκεί, έστω και σε ομάδα που δεν πρωταγωνιστεί, έστω κι αν δεν έχει μεγάλο ρόλο. Για αυτό είναι πολύ σημαντικά τα εγγυημένα συμβόλαια που δίνει κάθε ομάδα. Έτσι και ο Θανάσης, θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για να συνεχίσει στο ΝΒΑ.

Υπάρχει ομάδα που μπορεί να του δώσει συμβόλαιο; Αρχικά να πούμε ότι ο 32χρονος άσος κάνει συγκεκριμένα πράγματα: Έχει φουλ ενέργεια, παίζει άμυνα, καρφώνει την μπάλα. Υπάρχει ομάδα που τα ψάχνει αυτά από ένα 3άρι; Οι Νικς, που έφτασαν και το περασμένο καλοκαίρι κοντά στην υπογραφή συμβολαίου με τον Θανάση! Μπορεί να υπάρξει και φέτος ενδιαφέρον;

Εδώ είναι που έρχεται μια ενδιαφέρουσα πληροφορία από τις ΗΠΑ, που θέλει τους Μπακς να του προτείνουν νέο συμβόλαιο. Όχι για έναν χρόνο (αν και μπορεί να είναι και μονοετές στο τέλος), αλλά για δύο! Ένα τελευταίο συμβόλαιο στο ΝΒΑ δηλαδή, που θα μπορούσε να κλείσει την πόρτα για άμεση επιστροφή του στην Ευρώπη. Είναι πιθανή αυτή η προοπτική; Μα η πληροφορία έρχεται από τις ΗΠΑ - Άρα, ναι, είναι. 

Για αυτό σας λέμε: Μην βιάζεστε να ντύσετε τον Elevator με τη φανέλα τού Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, καθώς δεν αποκλείεται να συνεχίσει στο ΝΒΑ είτε τον θέλουν οι Μπακς είτε όχι.

 

Αντρέι Στογιάκοβιτς για Παναθηναϊκό – Ολυμπιακό

Μια πολύ φιλόδοξη περίπτωση γκαρντ έχουν στη λίστα τους, παρακολουθώντας διακριτικά βέβαια, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους για να τον ντύσουν με τη φανέλα τους. 

Πρόκειται για 19χρονο άσο, με ύψος 2.01 μ., κολεγιακό μπασκετμπολίστα για το Stanford Cardinal, με βρωμόχερο και δική του ιστορία στην Ελλάδα λόγω ονόματος! Πρόκειται για τον Αντρέι Στογιάκοβιτς, γιο του Πέτζα, που πηγαίνει στα βήματα του πατέρα του - Αλλά το κάνει απευθείας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Αντρέι μοιάζει στον πατέρα του τόσο εξωτερικά (σε κορμί και πρόσωπο!), αλλά και στο μπασκετικό στιλ και τη μηχανική του σουτ - Προφανώς και στο σκοράρισμα, καθώς είναι δεινός σκόρερ έξω από τη γραμμή του τριπόντου! 

Εκτός από αυτά παίζει μεγάλο ρόλο και το ελληνικό διαβατήριο, αφού δεν θα πιάνει θέση ξένου, αλλά γράφουμε ξανά: Είναι πολύ δύσκολα να έρθει στην Ελλάδα για να παίξει μπάσκετ. Γιατί φαίνεται ότι το μέλλον του είναι στο ΝΒΑ. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού παρακολουθούν την πορεία του και, φυσικά, όχι μόνο αυτού.

Γιατί υπάρχει μια ακόμα σούπερ ψαγμένη περίπτωση από τις ΗΠΑ, που ήδη έχει ανακαλύψει και η ΕΟΚ για τα κλιμάκιά της: Του 17χρονου Τζακ Λουρίδα (γεννημένος το 2007), στο 1.92 μ. (για την ώρα), με πολύ καλή εκτέλεση από μέση και μακρινή απόσταση αλλά και με δημιουργία. Παίζει στο NE Revolt, μπασκετικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στις ΗΠΑ, και το στιλ του θυμίζει πολύ τον Νικ Καλάθη.

Έχει προοπτική, η περίπτωσή του είναι μαρκαρισμένη, και μένει τι μπορεί να φέρει το μέλλον για την περίπτωσή του. Τόσο σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, όσο και στην Εθνική ομάδα που ψάχνει στις ΗΠΑ για τον νέο Καλάθη, τον νέο Μπράμος, τον νέο Κουφό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα επένδυση Γιαννακόπουλου: Πουαριέ, αντι-Βιλντόζα… Βεζένκοφ και έκπληξη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags