Facebook Pixel Ολυμπιακοί Αγώνες: Θύελλα αντιδράσεων για την αφίσα "Παρίσι 2024"
| 2024-03-07 00:29:00

Θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία με αφίσα των Ολυμπιακών Αγώνων! "Έκοψαν" σταυρό από μνημείο

του Γεωπόλδου
Θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία με αφίσα των Ολυμπιακών Αγώνων! "Έκοψαν" σταυρό από μνημείο

Εξαφάνιση του σταυρού πάνω από τον τρούλο στο Μνημείο των Απομάχων,

Ολυμπιακοί Αγώνες:  Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Γαλλία η αφίσα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες "Παρίσι 2024".  Σύμφωνα με τη Le Figaro, το έργο, του σκιτσογράφου Ugo Gattoni, είναι γεμάτο λεπτομέρειες. «Πρέπει να βρεις τις μασκότ, να βρεις τον λαμπαδηδρόμο, να βρεις τις ειδικότητες... Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να ψάξεις. Είναι μια αφίσα εξαιρετικά συμβολική, που λέει πολλά για το σχέδιο “Παρίσι 2024”, ξεκινώντας από το Bélem που θα φέρει την Ολυμπιακή δάδα στη Μασσαλία», εξήγησε ο καλλιτέχνης τη Δευτέρα, κατά την παρουσίαση των αφισών του.

Oλυμπιακοί Αγώνες "Παρίσι 2024": Η επίσημη αφίσα

 

Πολλά μνημεία εκπροσωπούνται: «Η Banque Populaire του Le Cléac'h, ο Πύργος του Άιφελ, το Stade de France, όλα τα νέα αθλήματα: break dancing στην οροφή του Stade de France, skateboarding, BMX, αναρρίχηση... Υπάρχει το κύμα Teahupo'o στην Ταϊτή με σέρφερ. Υπάρχουν επίσης πολλά μνημεία, όπως η Αψίδα του Θριάμβου, το Grand Palais, το Concorde, το Trocadéro, το Μνημείο των Απομάχων... Είναι ένα φαραωνικό έργο», λέει.

Στην πλατφόρμα X, πολλοί χρήστες του διαδικτύου εξοργίστηκαν με την εξαφάνιση του σταυρού πάνω από τον τρούλο στο Μνημείο των Απομάχων, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της τοιχογραφίας αλλά και από την απουσία της γαλλικής σημαίας. «Θα παρατηρήσετε την επιθυμία τους να σβήσουν όλα τα σημάδια του χριστιανισμού», «Ντροπή για τη χώρα μας», είναι μερικά από τα σχόλια που αναπαράγονται.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags