Facebook Pixel ΑΕΚ - Λιβάι Γκαρσία: Κορυφαία ομάδα για Λιβάι, θα είναι "αντι-Τουράμ" - "Φτωχός συγγενής" στους φορ ΠΑΟ, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-16 17:40:00

Κορυφαία ομάδα για Λιβάι, θα είναι αντι-Τουράμ - "Φτωχός συγγενής" στους φορ ΠΑΟ, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ

Οι Μιχείες
Κορυφαία ομάδα για Λιβάι, θα είναι αντι-Τουράμ - "Φτωχός συγγενής" στους φορ ΠΑΟ, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ

Ποιοι σύλλογοι τον παρακολουθούν και το πολύ χαμηλό συμβόλαιό του! Πώς το... φαινόμενο Γκαρσία έχει "τραβήξει" το ενδιαφέρον σε ομάδες της Γερμανίας (έξι!) και Ισπανίας-Ιταλίας, αλλά και οι ετησίες αποδοχές του που τον φέρνουν σχεδόν τελευταίο στη σχετική λίστα των επιθετικών του Big-4.
 

Η φετινή ΑΕΚ ήταν η πρώτη αποκάλυψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δια χειρός Ματίας Αλμέιδα. Και ο... σέντερ φορ Λιβάι Γκαρσία/ πρώτος σκόρερ της Super League, είναι η δεύτερη αποκάλυψη, μεγάλη έμπνευση & έργο Ματίας Αλμέϊδα!

Ο πρώτος προπονητής πάντως που έβαζε τον εξτρέμ Λιβάι Γκαρσία (ΚΑΙ) σε θέση στράικερ ήταν στο Ισραήλ και ήταν ο Ρόνι Λέβι. Ο Ισραηλινός τεχνικός που τον πήρε και τον απογείωσε στην Μπεϊτάρ! Εκτός όλων των άλλων για τον Λιβάι ΤΑΚΤΙΚΑ είναι πιο εύκολο να παίζει ως στράικερ απο το να αγωνίζεται ως εξτρέμ και να κινείται στην γραμμή.

Παρεμπιπτόντως ο Ρόνι Λέβι ( "στρατηγό" τον αποκαλούν στο Ισραήλ, επειδή είναι πολύ σκληρός αλλά ξέρει να φτιάχνει ομάδες), βρέθηκε πολύ κοντά στο να δουλέψει στην Ελλάδα, για λογαριασμό της Ξάνθης. Μάλιστα ο εξπέρ στους προπονητές, τότε αθλητικός της διευθυντής, Γιάννης Παπαδημητρίου, τον  είχε φέρει και στην ακριτική πόλη αλλά το deal ουσιαστικά χάλασε για το ...τίποτα. Έμειναν όμως, φίλοι και τον χρειάστηκε όταν του... πέρασε (στην Μπεϊταρ)  τον Έλντερ Λόπες, όταν η ΑΕΚ τον έδιωξε...

Για να επιστρέψω στο θέμα μου, αν η ΑΕΚ πάρει το φετινό πρωτάθλημα, θα είναι διπλός θρίαμβος. Θρίαμβος της διαφορετικής ομάδας του Αλμέιδα που ποντάρει στην ένταση αλλά και θρίαμβος του διαφορετικού/"ρούκι" σέντερ φορ της, Λιβάι Γκαρσία! 

Ως στραικερ ο άσος απο το Τρινιντάντ απελευθερώθηκε, τα ...σπάει , είναι ο καλύτερος φορ της Super League, πρωτάθλημα με κλειστές άμυνες (μην το ξεχνάμε). Με σούπερ αθλητικά προσόντα, τρομερά αλματερός/γρήγορος/δυνατός/ταχυδυναμικός/με φόρα ασταμάτητος στο ένας εναντίον ενός/ συνέχεια επιτίθεται και πλέον σκοράρει με μεγάλη συχνότητα. Έχει όλο το πακέτο δηλαδή!

Οι σκάουτ των ξένων ομάδων κάνουν κυριολεκτικά παρέλαση την τρέχουσα σεζόν όταν παίζει η ΑΕΚ για χάρη του Λιβάι Γκαρσία. Ειδικότερα των γερμανικών ομάδων, ένα πρωτάθλημα που  - σύμφωνα με τους ειδικούς - "κολλάει" περισσότερο απο κάθε άλλο στον επιθετικό απο το Τρίνινταντ. Στην Bundesliga θα βρει περισσότερους ελεύθερους χώρους και μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων (απο τακτικής πλευράς), είναι ένα πρωτάθλημα που ταιριάζει γάντι σε εκρηκτικούς/αθλητικούς επιθετικούς στους οποίους αρέσει να επιτίθενται και να σκοράρουν. Όπως δηλαδή ο Λιβάι...

Πρόσφατα συζητούσαμε με εκπρόσωπο μεγάλου γερμανικού Γραφείου agents για το "φαινόμενο Λιβάι Γκαρσία"! Και το ονομάζω ..."φαινόμενο" αφού σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση έξι (6) γερμανικές ομάδες, οι πέντε απο την μέση και πάνω, όχι απλά σκανάρουν αλλά ενδιαφέρονται για τον πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ.Μετρήστε ομάδες: Ντόρτμουντ - Αϊντραχτ - Βόλφσμπουργκ - Γκλάντμπαχ - Χοφενχάϊμ - Ουνιόν Βερολίνου. Σύνολο 6 απο τις 18 της Bundesliga. 

Με πιο πρόσφατες τις δυο Μπορούσια αφού εκτός απο την Ντόρτμουντ είναι βασικός υποψήφιος και για την Γκλάντμπαχ, η οποία το ερχόμενο  καλοκαίρι έχει αποφασιστεί να πουλήσει τον  Μουντιαλικό Γάλλο αστέρι/επιθετικό της Τουράμ! Και στο Μένχενγκλάντμπαχ υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν τον Λιβάι Γκαρσία ιδανικό "αντι-Τουράμ"!!!

Βέβαια δεν είναι μόνο γερμανικές ομάδες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον αλλά και ισπανικές (βλέπε Βιγιαρεάλ) και ιταλικές (βλέπε Φιορεντίνα και Ναπολι) και ολλανδικές και γαλλικές και αγγλικές... 

Όλος αυτός ο χαμός ενόψει καλοκαιριού  για τον πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ, που στο αναβαθμισμένο (τόσο απο πλευράς ποιότητας, όσο και συμβολαίων) ρόστερ της, με βάση την χρηματιστηριακή του αξία είναι μακράν ο Νο 1 με 5.000.000 ευρώ αλλά με βάση της αποδοχές του παίζει Νο 15 με Νο 16! Για την φετινή σεζόν οι καθαρές αποδοχές του είναι κάτι περισσότερο απο 470.00 ευρώ. Απίστευτο και όμως, αληθινό .

Πάμε να το δούμε κι απο διαφορετική οπτική γωνία: το δίδυμο των στραικερ στον Ολυμπιακό αμείβονται με 2.000.000 (Ελ Αραμπί) και 1.500.000 (Μπακαμπού) ενώ στον Παναθηναϊκό η βασικούρα του Γιοβάνοβιτς, ο Σπόραρ, με 900.000 ευρώ. Στον ΠΑΟΚ ο Ολιβέϊρα είναι κι αυτός μισθολογικά φορ του 1.000.000 ευρώ ενώ και το μπακ απ του, Τόμας Μπράντον, προσεγγίζει την 500άρα! Για να μην πούμε και για τον Άρη, που έχει τον Γκρέι των 800.000 ευρώ τον χρόνο και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά που είναι στα ίδια (πάνω, κάτω)! Ακόμη και στην ΑΕΚ, ο έτερος βασικός φορ της ομάδας, Σέρχιο Αραούχο "παιζει" στις 800 με 900.000 ευρώ ετησίως!

Συμπέρασμα : ο καλύτερος φορ του πρωταθλήματος, με την μακράν μεγαλύτερη ζήτηση απο ομάδες του εξωτερικού, είναι ο... φτωχός συγγενής  - απο πλευράς αποδοχών - των φορ της Big 5. Στα πέντε (5) δίδυμα, απο Ολυμπιακό/Παναθηναϊκό/ΠΑΟΚ/Άρη/'ΑΕΚ, ο Λιβάι Γκαρσία μισθολογικά ξεπερνάει μόλις έναν και συγκεκριμένα τον Ιωαννίδη του Παναθηναϊκού!!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έτσι απαντάει ο Μελισσανίδης για το... πρωτάθλημα στα χαρτιά- Η πρώτη κίνηση - Υπογράφει ξένος άσος

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags