Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Φτιάχνει" του ΠΑΟΚτζήδες ξένος τεχνικός - "Εξαιρετικός ο Σαμάτα" - Αυτό το δυνατό του σημείο
Ποδόσφαιρο
| 2023-07-04 16:10:00

"Φτιάχνει" του ΠΑΟΚτζήδες ξένος τεχνικός - "Εξαιρετικός ο Σαμάτα" - Αυτό το δυνατό του σημείο

Sportdog Team
"Φτιάχνει" του ΠΑΟΚτζήδες ξένος τεχνικός - "Εξαιρετικός ο Σαμάτα" - Αυτό το δυνατό του σημείο

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε Βέλγος τεχνικός όπου και αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του Τανζανού επιθετικού που είναι στο στόχαστρο του Δικεφάλου του Βορρά.

Πίτερ Μάες: Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Βέλγος προπονητής και μίλησε για τον Αλί Σαμάτα, τον οποίο είχε στην Γκενκ τη σεζόν 2015-16 ,αλλά και τα χαρακτηριστικά του Τανζανού επιθετικού που είναι στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ και θα υπογράψει μόλις ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια από τη Φενέρμπαχτσε στην οποία ανήκει.

«Είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός και ομαδικός παίκτης, είναι γρήγορος και εξαιρετικός όταν βρίσκει χώρους. Το δυνατό του σημείο είναι το κεφάλι. Είναι κάλος χαρακτήρας και δεν δημιουργεί ποτέ προβλήματα. Δεν μίλησα μαζί του αλλά είναι παίκτης που θέλει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Όταν παίρνει αυτοπεποίθηση σκοράρει πολύ ενώ συμμετέχει και στο build up».

Για το ότι έχει τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του με τη Γκενκ: «Ο λόγος είναι ότι είχε πολύ καλές σεζόν στο Βέλγιο, ήταν από τους καλύτερους στράικερ. Δε συνέβη το ίδιο στις άλλες ομάδες που πήγε. Πάντα όταν πας άλλου θέλεις και χρόνο προσαρμογής. Είναι παίκτης που χρειάζεται να πάρει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Αυτό δεν το είχε στις άλλες ομάδες, δεν είχε βασικό ρόλο και γι αυτό δεν έβαλε και πολλά γκολ».

Αν ο Σαμάτα αντιμετωπίσει θέμα με τις κλειστές άμυνες που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα: «Δεν είναι έτσι. Ο Σαμάτα είναι εξαιρετικός στα 16 μέτρα. Εφόσον τροφοδοτηθεί καλά από τις πτέρυγες, μπορεί να εκτελέσει γρήγορα δε θα έχει πρόβλημα στις κλειστές άμυνες. Μπορεί να εκτελέσει και με το κεφάλι», είπε ο Πίτερ Μάες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βρήκε… Μουκουντί ο ΠΑΟΚ - Εκόνγκ για ΑΕΚ, Ολυμπιακό" - Φέρνει νέα μεταγραφή έκπληξη... ο Ίνγκασον!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags