Facebook Pixel Sportdog.gr | Το μήνυμα του ΑΕΚτζή που αποδοκίμασαν οι ΠΑΟΚτσήδες: «Δεν παραδίδονται τα σύμβολα»
| 2018-04-01 17:29:00

Το μήνυμα του ΑΕΚτζή που αποδοκίμασαν οι ΠΑΟΚτσήδες: «Δεν παραδίδονται τα σύμβολα»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Το μήνυμα του ΑΕΚτζή που αποδοκίμασαν οι ΠΑΟΚτσήδες: «Δεν παραδίδονται τα σύμβολα»

Τι είπε στο sportdog για τη φραστική επίθεση που δέχτηκε.

Χαμός έγινε το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη κατά τον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος". Δρομέας που έτρεχε με τα σύμβολα της ΑΕΚ αποδοκιμάστηκε έντονα από οπαδούς του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του τερματισμού.

Πρόκειται για τον υπερμαραθωνοδρόμο «Τεμόν ΑΕΚ», κατά κόσμον Γιώργο Ζαχαριάδη, ο οποίος είναι ποντιακής καταγωγής, ζει στη Βόρεια Ελλάδα όπως χιλιάδες ακόμα Ενωσίτες. Κατοικεί και εργάζεται στην Πτολεμαΐδα και πριν τρία χρόνια είχε υλοποιήσει έναν φοβερό άθλο. Έτρεξε 1924 χιλιόμετρα από το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελάς του Βερμίου Ημαθίας στο αρχαίο μοναστήρι που βρίσκεται στη Ματσούκα της Τραπεζούντας του Εύξεινου Πόντου. Μάλιστα σε εκείνο το ταξίδι, ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης που βρισκόταν εκείνον τον καιρό στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Κομνηνών, τον συνεχάρη για το κατόρθωμά του!

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος μιλώντας στο sportdog.gr υπήρξε κάποια στιγμή έντασης χωρίς ωστόσο να ξεφύγει η κατάσταση. Όπως τόνισε άλλωστε, «υπήρχε αστυνομία που ήρθε κοντά και μερίμνησε για την ασφάλειά μου μέχρι να ηρεμήσει το κλίμα».

Αργότερα ο «Τεμόν ΑΕΚ» ανήρτησε ένα μήνυμα στο Facebook για τον αγώνα που ολοκλήρωσε, τον οποίο αφιέρωσε στον Πόντιο ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τουρκική υπηκοότητας, Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί που είναι φυλακισμένος στις τούρκικες φυλακές.

«Αυτή η φανέλα στην οποία είναι γραμμενο το μήνυμα για την αποφυλάκιση του Πόντιου Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί απο τους Τουρκικές Φυλακές και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων καθώς και το σύμβολο της ΑΕΚ, έγινε η αιτία να διαμαρτυρηθούν έντονα ορισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι βρίσκονταν στον τερματισμό του 13ου Μαραθωνίου Θεσνικης. Δεν τους δικαιολογώ αλλά και δεν τους κατακρίνω. Φυσιολογική αντίδραση ατόμων οι οποίοι έχουν "πάθη" με την ομάδα τους. Σήμερα όμως δεν ήταν Τούμπα ήταν η γιορτή του αθλητισμού κι έστελνα μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης. Στοιχείο που τους το ανάφερα και εξαγριώθηκαν παραπάνω. Τους έστειλα την αγάπη μου και συνέχισα την πορεία μου με την δύναμη της ΕΛ.ΑΣ την οποία Ευχαριστώ. Επίσης, όπως είπα και στους φίλους μου του ΠΑΟΚ οι οποίοι εξαγριωμένοι φώναζαν να τους παραδώσω τη σημαία της ΑΕΚ και να βγάλω το μπλουζάκι, τους ενημέρωσα ότι "Το ιερό πανί και τα σύμβολα δεν παραδίδονται.. εσείς θα δίνατε τη δική σας;" Ο αγώνας μου συνεχίζεται.....», ανέφερε το μήνυμα του Γιώργου Ζαχαριάδη.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags