Facebook Pixel Sportdog.gr | Πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ - Στον τελικό η ΑΕΚ!
| 2018-05-09 19:23:00

Πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ - Στον τελικό η ΑΕΚ!

Sportdog Team
Πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ - Στον τελικό η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ επικράτησε με 23-22 του ΠΑΟΚ και με 2-0 στην ημιτελική σειρά προκρίθηκε στον τελικό της handball premier.

Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού κατάφερε να εκμεταλλευθεί το break που έκανε στο πρώτο παιχνίδι και με δεύτερη νίκη στο ΟΑΚΑ πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Ο αντίπαλος της ΑΕΚ θα είναι είτε ο Ολυμπιακός/όμιλος Ξυνή είτε ο Δούκας με την ομάδα των «ερυθρολεύκων» να προηγείται με 1-0 στη σειρά.

Σε περίπτωση που στον τελικό προκριθεί η ομάδα του Πειραιά τότε η ΑΕΚ θα έχει μειονέκτημα έδρας στους τελικούς. Αν προκριθεί ο Δούκας τότε η Ένωση θα έχει το πλεονέκτημα.

Πλέον μετά την σπουδαία πρόκριση η ομάδα του Νίκου Γραμματικού στρέφει την προσοχή της στους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ. Η Ένωση ια αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Δευτέρα την Ποτάισα Τούρντα ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει την Κυριακή 20 Μαΐου στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ισοφαρίσει όταν δόθηκε φάουλ σε νεκρό χρόνο αλλά ο Πετρίδης αστόχησε με τους παίκτες της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Η νίκη που πήρε η ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι γέμισε με άγχος του παίκτες της Ένωσης. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ φάνηκε πιο απελευθερωμένος στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Με τους τερματοφύλακες να αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές του πρώτου ημιχρόνου και για τις δύο ομάδες η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε το πάνω χέρι μετά το αρχικό 3-1 του Ζαμπούνη, όταν και προηγήθηκε με 5-4 με τον Βεσελίνοβιτς. Ο Κοκκώνης στην αμέσως επόμενη φάση έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων (6-4) στην ομάδα του Στέλιου Σεϊρεκίδη που φαινόταν πολύ πιο συγκεντρωμένη στην τελική προσπάθεια. 

Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Βραζάλιτσα αλλά Βεσελίνοβιτς και Τσίλης έκαναν το 8-5 στο 16ο λεπτό Στο μεταξύ ο Συγγάρης απέκρουσε πέναλτι του Παλάσκα και ο Κοκκώνης έδωσε προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων στον ΠΑΟΚ για το 9-5 του 19ου λεπτού.

Η ΑΕΚ κατάφερε να βρει δίχτυα μετά από αρκετή ώρα μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέρρου ενώ ο Μυλωνάς μείωσε ακόμη περισσότερο (9-7) προτού ο Παλάσκας δώσει και πάλι αέρα τριών τερμάτων στο δικέφαλο της Θεσσαλονίκης. Στο τελευταία πεντάλεπτου του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Νίκου Γραμματικού με τον Ραντούλοβιτς να εξουδετερώνει αρκετά τετ α τετ μείωσε με Δομπρή και Μυλωνά ενώ ο Ζαμπούνης έφερε το ματς στα ίσα (10-10) με γκολ στην κόντρα. Ο Τσίλης έδωσε και πάλι προβάδισμα στον ΠΑΟΚ διαμορφώνοντας το 12-11 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονου και με γκολ των Κοκκώνη και Τσίλη προηγήθηκε με 14-11 στο 33ο λεπτό. Ο Ζαμπούνης μείωσε για την ΑΕΚ σε 15-14 ενώ με γκολ του ίδιου παίκτη η Ένωση προηγήθηκε με 17-16 στο 42ο λεπτό. 

Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έγινε πραγματικό θρίλερ. Το προβάδισμα εναλασσόταν με την Ένωση να προσπερνάει με 21-19 με δύο σερί τέρματα του Χόγκας. Ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Τσίλη αλλά ο Λόκκεν διατήρησε το προβάδισμα δύο τερμάτων για την Ένωση.

Ο Κυπραίος μείωσε σε 23-22 δυόμιση λεπτά πριν το τέλος. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ αφού ο Πέρρος αστόχησε στη δική του προσπάθεια αλλά άστοχος ήταν και ο Πετρίδης σε σουτ που επιχείρησε σε νεκρό χρόνο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags