Facebook Pixel Sportdog.gr | Κουκλάρες στην άμμο – Συμπαίκτριες από το σχολείο (ΦΩΤΟ)
| 2018-07-04 22:51:00

Κουκλάρες στην άμμο – Συμπαίκτριες από το σχολείο (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Κουκλάρες στην άμμο – Συμπαίκτριες από το σχολείο (ΦΩΤΟ)

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις Μεθενίτη, Τριανταφυλλίδη.

Τις συνδέουν 11 χρόνια φιλίας, όμως για πρώτη φορά αγωνίζονται ως δίδυμο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley. Ο λόγος για τις Πηγιάννα Μεθενίτη, Λίζα Τριανταφυλλίδη οι οποίες από συμπαίκτριες στη σάλα με την σχολική τους ομάδα αποφάσισαν το καλοκαίρι του 2018 να συμμετάσχουν στο φετινό σιρκουί.

«Μέχρι φέτος δεν ήθελα να αγωνιστώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Έπαιζα μόνο σε ερασιτεχνικά τουρνουά. Δεν είχα συνδυάσει το σοβαρό με την διασκέδαση και γι'αυτό δεν έπαιζα. Το ξανασκέφτηκα όμως, εμφανίστηκε στον... δρόμο μου η Πηγιάννα και κατεβήκαμε φέτος» σχολιάζει η 22χρονη Λίζα, κόρη του Μιχάλη τριανταφυλλίδη.

Η Πηγιάννα Μεθενίτη, στα 25 της, μετράει ήδη δύο δεύτερες θέσεις στην Ελλάδα (2014, 2015) και μία τρίτη (2016) με συμπαίκτρια την Άννα Σπανού.

«Πέρυσι δεν αγωνίστηκα λόγω της κλήσης της Άννας Σπανού στην Εθνική σάλας και αποφάσισα να σκεφτώ τι θέλω να κάνω. Φέτος, όπως είπε και η Λίζα, η μία έπεσε πάνω στην άλλη και δοκιμάζουμε μαζί τις δυνάμεις μας» τονίζει από την πλευρά της η πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών Πηγιάννα.

Στο πρώτο τους μεγάλο τουρνουά, στην πλατεία Αριστοτέλους κατέλαβαν την 5η θέση, εμπειρία που δεν θα ξεχάσουν ποτέ παίζοντας σε κατάμεστες κερκίδες με θέα τον Θερμαΐκό. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ μία φάση που μου κάνει πάσα η Πηγιάνα, εγώ παραπατάω και τρώω μπλοκ και με κάποιο τρόπο καταφέρνω να κάνω ντουμπλάζ με το πόδι. Η Πηγιάννα πρόλαβε την μπάλα και πάλι χωρίς να το καταλάβω την περνάω στο αντίπαλο τερρέν και παίρνουμε τον πόντο. Ήταν τρελό το πως εξελίχθηκε η φάση και ο κόσμος χειροκρότησε την όλη προσπάθεια...».

Πηγιάννα και Λίζα προπονούνται καθημερινά όλες τις εποχές του χρόνου με μεγάλο όνειρο να περνάνε καλά παίζοντας το αγαπημένο τους άθλημα σε όλες τις Ηπείρους. «Αυτό που θέλουμε πάνω απ'όλα είναι να διασκεδάζουμε το παιχνίδι και να περνάμε καλά. Μακάρι να μπορέσουμε κάποια στιγμή να παίξουμε σε όλα τα μέρη του κόσμου...» κατέληξαν δίνοντας ραντεβού για το Masters στην Αρχαία Ολυμπία, στο οποίο θα ξεκινήσουν από τους αγώνες των προκριματικών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags