Facebook Pixel "Κλείσαμε στόματα"
Μπάσκετ
| 2011-04-02 11:58:00

"Κλείσαμε στόματα"

"Κλείσαμε στόματα"

"Μας είχαν ξεγράψει και αυτό δεν μας άρεσε καθόλου", δήλωσε ο Ίαν Βουγιούκας μετά τη μεγάλη πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην "sportday":

- Όταν σου αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός απέκλεισε με 3-1 νίκες την Μπαρτσελόνα, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό;

«Το τελευταίο παιχνίδι θα μου μείνει αξέχαστο. Είναι τρομερό το συναίσθημα. Απερίγραπτο και σε γεμίζει. Ήταν πέρα για πέρα δίκαιο το αποτέλεσμα της σειράς και αξίζαμε την πρόκριση. Έγινε μια μεγάλη μάχη κόντρα σε μία δυνατή ομάδα, αλλά στο τέλος ήμασταν καλύτεροι, ειδικά στα κρίσιμα σημεία, και πήραμε αυτό που θέλαμε».

- Τι έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο; Τα συστήματα που καταθέσατε στο παρκέ ή η αμφισβήτηση που δεχθήκατε όταν έγινε γνωστό ότι αντίπαλός σας θα είναι η Μπαρτσελόνα;

«Θα έλεγα ότι και τα δύο πράγματα έπαιξαν τον ρόλο τους. Μας είχαν ξεγράψει και αυτό δεν μας άρεσε καθόλου. Αυτό, ωστόσο, μας έδωσε έξτρα ενέργεια και σε συνδυασμό με την πολύ καλή τακτική που τους εμπόδιζε να βρουν λύσεις συνέβαλαν ώστε να πάρουμε την πρόκριση. Η ομάδα είχε απαντήσεις πάντα στις όποιες αλλαγές έκανε αγωνιστικά η Μπαρτσελόνα. Έτσι ένας μεγάλος στόχος έγινε πραγματικότητα και κλείσαμε στόματα».

- Πιστεύεις ότι η εμφάνιση στον πρώτο αγώνα της σειράς απέδειξε ότι η ομάδα έχει τα φόντα για κάτι μεγάλο;

«Ναι. Αν και χάσαμε, πραγματοποιήσαμε εξαιρετική εμφάνιση. Όταν επιστρέφαμε από τη Βαρκελώνη, είχαμε στο μυαλό μας ότι μπορούσαμε να είχαμε κάνει το 2-0. Ωστόσο δεν το βάλαμε κάτω. Δείξαμε πρώτα τεράστιο χαρακτήρα στο δεύτερο ματς και πήραμε τις δύο νίκες που χρειάζονται στην έδρα μας».

- Μια και ανέφερες τον δεύτερο αγώνα, θεωρείς ότι ήταν η νίκη-κλειδί της μονομαχίας;

«Κάθε ματς είχε τη δική του σημασία για εμάς. Απλώς αποδείξαμε ότι η Μπαρτσελόνα δεν είναι η ανίκητη ομάδα και δείξαμε ότι όχι μόνο μπορούμε να την κοντράρουμε, αλλά και να γυρίσουμε το ματς από το -16. Σίγουρα κάναμε μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό».

- Ποιο ήταν το σημείο αναφοράς που οδήγησε στις δύο εντός έδρας νίκες;

«Μετά τη νίκη που κάναμε στη Βαρκελώνη είχαμε το ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά και με τη βοήθεια του κόσμου, που μας έδωσε έξτρα ενέργεια και θέληση, βγήκε το πάθος στο παρκέ και ήρθε η πρόκριση».

- Αναμφίβολα οι εμφανίσεις του Καλάθη κόντρα στον Ναβάρο έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στις αναμετρήσεις…

«Σίγουρα! Ο Νικ απέδειξε ότι μπορεί να είναι σε υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικός. Έκανε εκπληκτική άμυνα πάνω στον Ναβάρο. Τον περιόρισε και έτσι βοήθησε αρκετά. Αλλά γενικά έγινε πολύ καλή δουλειά από τον κάθε παίκτη όσο και αν αγωνίστηκε».

- Ο αγώνας που έδωσε και το εισιτήριο για το final 4 δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις με τα δύο φάουλ του Διαμαντίδη και τον τραυματισμό του Νίκολας. Ήταν κάτι που σας ανησύχησε;

«Οφείλω να ομολογήσω ότι όταν δέχθηκε το δεύτερο φάουλ ο Διαμαντίδης, αγχώθηκα διότι όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα και τι έχει προσφέρει. Αλλά και όταν χτύπησε ο Νίκολας υπήρχε μια ανησυχία. Ωστόσο, επειδή δεν πρέπει να τα σκέφτεσαι αυτά την ώρα του αγώνα, απλώς επιχειρήσαμε να καλύψουμε το κενό τους και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

- Αναζητούσες την εμφάνιση που θα έδινε το κάτι παραπάνω;

«Ήθελα να προσφέρω στην ομάδα μου σε αυτά τα παιχνίδια. Είμαι στρατιώτης του Παναθηναϊκού και επιθυμώ πάντα να δίνω περισσότερο από το 100%. Είναι σημαντικό ότι βοήθησα σε αυτό το κρίσιμο ματς, αλλά ακόμα έχω δρόμο».

- Στο προτελευταίο σκαλοπάτι πριν από το Κύπελλο θα είναι η Σιένα. Ποια είναι η άποψή σου για το «εμπόδιο» του Παναθηναϊκού;

«Είναι η πρωταθλήτρια Ιταλίας. Έδειξε απέναντι στον Ολυμπιακό ότι έχει παίκτες με ψύχη. Γιατί δεν είναι εύκολο να χάνει στο πρώτο ματς με 48 πόντους διαφορά και στη συνέχεια να κάνεις τρεις νίκες. Είναι ομάδα δύσκολη, που παίζει δυνατή άμυνα. Αν αγωνιστούμε όπως ξέρουμε, είναι στο χέρι μας, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στην πράξη».

- Θεωρείς ότι μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα το έργο σας είναι πιο εύκολο;

«Σε καμία περίπτωση. Είναι καλό ότι δεν θα την αντιμετωπίσουμε στην έδρα της, αλλά φαβορί δεν υπάρχει. Είναι νοκ άουτ ματς που κρίνονται σε 40 λεπτά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags