Facebook Pixel Ανακοίνωση σε καυστικό ύφος της Ν.Κηφισιάς
Μπάσκετ
| 2013-11-18 11:50:00

Ανακοίνωση σε καυστικό ύφος της Ν.Κηφισιάς

Ανακοίνωση σε καυστικό ύφος της Ν.Κηφισιάς

Αιχμές κατά τη διαιτησίας και της φιλοξενίας του Ηλυσιακού στη μεταξύ τους αναμέτρηση άφησε η Νέα Κηφισιά, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε. Όπως αναφέρει η ομάδα των Βορείων Προαστίων, υπήρξαν διαιτητικά λάθη εις βάρος της, ενώ φίλαθλοί της προπηλακίστηκαν λίγο πριν το τέλος του αγώνα στα Ιλίσια.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Η Νέα Κηφισιά ήταν και θα παραμείνει μια ομάδα που προσπαθεί για το καλύτερο αποκλειστικά μέσα στο γήπεδο και όχι παρασκηνιακά στους διαδρόμους και στα κλειστά γραφεία.
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα μείνουμε με κατεβασμένα χέρια σε όλες τις αδικίες που έχει υποστεί η ομάδα μας.
Στον αγώνα του Σαββάτου με τον Ηλυσιακό και ενώ είχαμε στα δύο πρώτα δεκάλεπτα είχαμε μια τυπική διαιτησία, άρχισε μια διαδικασία εκφοβισμού των διαιτητών (ελπίζουμε όχι από τον επίσημο Ηλυσιακό) που περιελάμβανε τα εξής:
Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχαμε φτυσίματα στους διαιτητές, προσπάθεια παραβίασης της φυσούνας από οπαδούς του Ηλυσιακού με χτυπήματα και τραβήγματα της φυσούνας ώστε να ασκηθεί φραστική (μόνο?) βία στους διαιτητές.
Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έπεσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο πλαστικά κύπελλα γεμάτα καφέ και μπύρα στοχεύοντας τους διαιτητές, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα. Από τα μεγάφωνα του γηπέδου δεν ακούσθηκε καμιά ανακοίνωση, ενώ δεν διαπιστώθηκε κάποια κίνηση από τη διοίκηση του Ηλυσιακού (ήταν στο γήπεδο?).
Σαν συνέπεια όλων αυτών, από το 21ο λεπτό του αγώνα η Κηφισιά δεν εκτέλεσε ούτε μία βολή (!) ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο σφυρίχθηκε μόνο ένα φάουλ σε βάρος του Ηλυσιακού (τουλάχιστον μέχρι να περάσει μπροστά ο Ηλυσιακός!) ενώ ο Ηλυσιακός πίεζε σε όλο το γήπεδο με κλωτσιές και αγκωνιές, δεδομένου ότι ήταν πίσω στο σκορ. Αντίθετα τα σφυρίγματα σε βάρος μας ήταν αρκετά.
Αν και καταλαβαίνουμε ότι οι διαιτητές είναι άνθρωποι και επηρεάζονται σε συνθήκες βίας, θεωρούμε ότι ακριβώς πρέπει να σφυρίζουν εκείνοι οι άνθρωποι που μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιες συνθήκες. Όποιος δεν μπορεί πρέπει να πάει σπίτι του και να αφήσει σε άλλους τη διαιτησία. Δυστυχώς οι διαιτητές του αγώνα αυτού δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.
Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η Κηφισιά είναι εύκολο θύμα γιατί το Ζηρίνειο θυμίζει εκκλησία στους εντός έδρας αγώνες, ώστε οποιοσδήποτε διαιτητής να μη σκέφτεται καθόλου ότι θα συναντήσει ένα εχθρικό κλίμα. Το είδαμε και στον αγώνα με το ΚΑΟΔ όπου μια λανθασμένη απόφαση των διαιτητών (καθαρό κόψιμο του Γκάρετ) μας στοίχισε 7 πόντους και ουσιαστικά μας στέρησε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε τη νίκη). Το ότι ο διαιτητής δήλωσε μετά "τι να γίνει, μάλλον έκανα λάθος" δεν αλλάζει και πολλά πράγματα.
Μια δήλωση του κυρίου Λιόγα είναι ίσως η χειρότερη παράμετρος της ιστορίας. Δεν έγινε κάτι σοβαρότερο από ότι γίνεται συνήθως στα Ελληνικά γήπεδα. Αν το αποδεχθούμε αυτό η κατρακύλα του Ελληνικού μπάσκετ δεν θα έχει τελειωμό.
Τέλος να αναφερθούμε στις συνθήκες "φιλοξενίας» του Ηλυσιακού, δεκαπέντε άτομα της Νέας Κηφισιάς (κυρίως γυναίκες και παιδιά των παικτών) δέχονταν κατά τη διάρκεια του αγώνα φτυσίματα, πορτοκαλάδες και καφέδες στα κεφάλια τους με αποκορύφωμα λίγο πριν το τέλος του αγώνα γρονθοκόπηση δύο φιλάθλων μας από οπαδούς των γηπεδούχων. Η αστυνομία παρατηρούσε απλώς, ενώ ο επίσημος Ηλυσιακός δεν εμφανίσθηκε καθόλου. Στοιχεία υπάρχουν πλήρη σε περίπτωση που ενδιαφερθεί κάποιος αρμόδιος.
Ελπίζουμε ότι τα επίσημα όργανα της πολιτείας (ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ) θα φροντίσουν να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags