Facebook Pixel Σ. Καβαλιεράτος: Ευχή και κατάρα οι (μέχρι) 11 μάχες αιωνίων...
| 2013-12-22 14:10:00

Σ. Καβαλιεράτος: Ευχή και κατάρα οι (μέχρι) 11 μάχες αιωνίων...

Σ. Καβαλιεράτος: Ευχή και κατάρα οι (μέχρι) 11 μάχες αιωνίων...

Μία φορά έχουν παίξει μέχρι τώρα στη σεζόν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός και δεν τους... προλαβαίνουμε. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Μαλώνουν σαν τα κοκόρια σε κάθε ευκαιρία... Αλλά μέσα στο γήπεδο, ξέρουν να αποζημιώνουν τους λάτρεις του μπάσκετ.

Είναι ευχή και κατάρα για το μπάσκετ στην Ελλάδα αυτό που τελικά θα συμβεί φέτος. Μάξιμουμ άλλες δέκα φορές θα δούμε τους "αιώνιους" να παλεύουν μεταξύ τους στο υπόλοιπο της σεζόν. Μίνιμουμ; Αλλες επτά φορές. Στα... σίγουρα, δηλαδή, θα αναμετρηθούν συνολικά 8 φορές. Μία στο Κύπελλο τη Δευτέρα, μία στην κανονική περίοδο της Α1, δύο στην Ευρωλίγκα, τρεις στους τελικούς της Α1. Μπορεί 9 ή 10, αν η τελική σειρά φτάσει στα πέντε ματς. Ή ακόμα και στις 11, αν υπάρξει και σύγκρουση στο φάιναλ φορ στο Μιλάνο. Στις 8 φορές έχει ξαναφτάσει το κοντέρ, 9,10 ή 11 ποτέ.

Είναι, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι για τους επόμενους πέντε μήνες οι αναμετρήσεις Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός θα φέρουν το μπάσκετ στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Κυρίως λόγω της Ευρωλίγκας, αφού άλλωστε οι δύο αιώνιοι θα έχουν να ανταγωνιστούν και άλλες έξι δυνατές ομάδες και θα κάθε εβδομάδα θα δίνουν τη μάχη τους... Με στόχο την πρόκριση, το πλεονέκτημα έδρας ή ακόμα και να ξεπεράσουν ο ένας τον άλλον.

Είναι συνεπώς ευχή για το ελληνικό μπάσκετ αυτό που θα συμβεί, κυρίως σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός παραμένουν στο πιο υψηλό επίπεδο και η μάχη τους θα δώσει άλλο χρώμα. Αλλωστε για πρώτη φορά θα βρεθούν σε όμιλο με 8 ομάδες στην Ευρωλίγκα, σε ένα γκρουπ με 14 αγωνιστικές.

Το θέμα όμως είναι η ευχή να μην γίνει κατάρα. Να μην διασυρθούμε διεθνώς, να μην ξεφύγει η κατάσταση, να μην γίνει η Ευρωλίγκα άλλο ένα πεδίο μάχης. Γιατί εντός συνόρων το έχουμε συνηθίσει, δεν είναι το ίδιο να γίνουμε ρεζίλι πανευρωπαϊκώς.

Μπορεί να ανταποκριθούν οι δύο οργανισμοί σε αυτή την πρόκληση; Μπορούν να διαχειριστούν τόσες πολλές μεταξύ τους αναμετρήσεις; Αν, πάντως, το κάνουν στην Ευρωλίγκα και δεν το κάνουν εντός συνόρων, δεν θα είναι πρόοδος, θα είναι ακόμα μεγαλύτερος διασυρμός. Γιατί αν στην Ευρωλίγκα είναι όλα καλά και στην Ελλάδα όλα ανάποδα, το πρέπει θα έχει νικήσει το θέλω. Και κανονικά οι δύο ομάδες πρέπει να θέλουν να είναι όλα καλά και όχι να θέλουν να... πρέπει, για να είναι σωστές.

Τουλάχιστον γι αυτούς που δεν αμφιβάλουμε είναι για τους αθλητές. Αυτοί σίγουρα θα μας κάνουν υπερήφανους.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags