Facebook Pixel Τσαμπουκάδες, ντραφτ και playoffs!
| 2011-04-26 19:46:00

Τσαμπουκάδες, ντραφτ και playoffs!

Τσαμπουκάδες, ντραφτ και playoffs!

Ο Κρις Σέρινταν γράφει για το ρεκόρ των Μπλέιζερς, την… επιστροφή του Μπράντον Ρόι, τον οξύθυμο Ζάζα Πατσούλια, ενώ χρίζει δυνατό χαρτί στα ντραφτ τον Γκιόρκι Σερμαντίνι!

Στην Αμερική, οι άνθρωποι που είναι γύρω από το ΝΒΑ βλέπουν τόσους καλούς παίκτες, αλλά έχουμε την τάση να... θρηνούμε αυτούς που δεν έχουμε δει στα καλύτερά τους ή όταν θα μπορούσαν να είναι στα καλύτερά τους, αν οι τραυματισμοί δεν είχαν βρεθεί στο δρόμο τους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι του Αρβίντας Σαμπόνις, που τελείωσε την καριέρα του στο Πόρτλαντ αλλά οι καλύτερές του μέρες, όταν ήταν απόλυτα υγιής και μπορούσε να τρέξει, ήρθαν μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, όταν δεν του επιτρεπόταν να παίξει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακόμα μία περίπτωση είναι αυτή του Γκρεγκ Όντεν, τη νούμερο ένα επιλογή των ντραφτ του 2007, ο οποίος έχει παίξει μόλις 82 παιχνίδια στις τέσσερίς του σεζόν στο ΝΒΑ, λόγω διάφορων τραυματισμών στο γόνατο. Ακόμα και σε μία από τις σπάνιες στιγμές που ήταν υγιής πριν από τέσσερα χρόνια, όταν κάλυπτα την ομάδα των ΗΠΑ στο καμπ του Λας Βέγκας, μια αμυγδαλίτιδα δεν του επέτρεψε να παίξει με τις Ηνωμένες Πολιτείες και του κόστισε την ευκαιρία να αντιπροσωπεύσει τη χώρα στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Καθώς οι Σαμπόνις κι Όντεν απασχόλησαν τους Πόρντλαντ Μπλέιζερς, η ιστορία τους σε ιστορικό ασθενειών περιλαμβάνει ένα νέο κεφάλαιο αυτή τη σεζόν.

Είναι το κεφάλαιο του Μπράντον Ρόι, του τρεις φορές Αll-Star, που τα γόνατά του είχαν επιδεινωθεί τόσο άσχημα που πλέον δεν υπάρχει χόνδρος για να κρατήσει το κόκαλο και να το προφυλάξει από την τριβή. Ήταν επώδυνο να τον βλέπεις να παίζει, όπως ήταν επώδυνο για εκείνον να παίζει.

Λοιπόν, αυτό το τελευταίο κεφάλαιο στους Μπλέιζερς με τις ιατρικές υποθέσεις είχε αίσιο τέλος. Ο Ρόι προωθήθηκε το Σάββατο προς τέρψη των οπαδών της ομάδας, οι οποίοι είχαν καλό λόγο να πιστεύουν ότι αργά το απόγευμα θα έπαιζαν το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στην έδρα τους.

Οι Ντάλας Μάβερικς ήταν στο 2-1 της σειράς, έχοντας το προβάδισμα 67-44 στο τέταρτο παιχνίδι, με λιγότερο από ένα λεπτό να απομένει στο τρίτο δεκάλεπτο έπειτα από τρίποντο και κλέψιμο του Πέτζα Στογιάκοβιτς, την ώρα που το Πόρτλαντ έχασε 17 συνεχόμενες προσπάθειες να σκοράρει.

Μετά ήρθε ένα από τα μεγαλύτερα comebacks στην ιστορία των playoff.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο www.gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags