Facebook Pixel "Να 'ναι καλά η …Λιέτουβος!"
| 2011-06-12 07:51:00

"Να 'ναι καλά η …Λιέτουβος!"

"Να 'ναι καλά η …Λιέτουβος!"

Ο Δημήτρης Ιτούδης εξήγησε πώς ο Παναθηναϊκός άλλαξε το στάτους της φετινής χρονιάς και έκανε το νταμπλ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ιτούδη στον "Τύπο της Κυριακής":

Ποια είναι τα συναισθήματα μετά το τέλος της σεζόν, που βρίσκει τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης;

"Ικανοποίηση και δικαίωση για όσους πίστεψαν στην ομάδα, για όσους την υποστήριξαν και φυσικά για αυτούς που έφεραν εις πέρας την αποστολή".

Συμμερίζεστε την άποψη του κ. Ομπράντοβιτς ότι η φετινή σεζόν ήταν η καλύτερη από τότε που είστε στην ομάδα;

"Συμφωνώ απόλυτα. Ήταν ιδιαίτερη χρονιά, αφού αντιμετωπίσαμε προβλήματα, ενώ έπρεπε να παντρέψουμε το νεανικό ενθουσιασμό με την εμπειρία. Για να φτάσουμε στο στόχο, αποκλείσαμε πολύ μεγάλους συλλόγους. Στην Ευρωλίγκα αποκλείσαμε την Μπαρτσελόνα, ενώ στους τελικούς πήραμε τον τίτλο με μειονέκτημα έδρας".

Ποιο ήταν το κλειδί της σεζόν;

"Η σειρά με την Μπαρτσελόνα, όπου ο Καλάθης πήρε τον πρώτο ρόλο στην οργάνωση του παιχνιδιού, ενώ ο Διαμαντίδης απέκτησε ελευθερία κινήσεων, για να μην είναι συνεχώς υπό πίεση. Ο Νικ μας δικαίωσε και το ίδιο έγινε με όλους. Αποδείξαμε ότι κερδίζει η ομάδα που έχει παίκτες που αποδέχονται τον ρόλο τους, οι οποίοι είναι ξεκάθαροι και ευδιάκριτοι".

Ακούσατε… πολλά το καλοκαίρι για τις αποχωρήσεις, ενώ θεωρήθηκε ότι το ρόστερ είχε ελλείψεις…

"Από την αρχή πιστέψαμε στην ομάδα. Το προπονητικό τιμ – και δεν θέλω να φανεί αλαζονικό αυτό – δεν έδινε σημασία σε αυτά που ακούγονταν έξω από την ομάδα. Ο κόσμος γνωρίζει ότι κάνουμε το καλύτερο, ώστε να φέρουμε επιτυχίες και να τους χαρίζουμε χαρές. Μπορώ να πω πως για ό,τι συνέβη φταίει η… Λιέτουβος Ρίτας, καθώς εκείνη η ήττα στο ΟΑΚΑ μας έφερε αντιμέτωπους με την Μπαρτσελόνα και μεγάλωσε την αυτοπεποίθησή μας".

Φέτος δεν έλειψαν οι τραυματισμοί (Μάριτς, Νίκολας, Περπέρογλου, Διαμαντίδης). Πως καταφέρατε να ξεπεράσετε αυτά τα προβλήματα, που προέκυπταν ακόμα και κατά τη διάρκεια σημαντικών αγώνων;

"Η φετινή σεζόν ανέδειξε την έννοια της ομαδικότητας που οδηγεί στις επιτυχίες. Υπήρχαν ξεκάθαροι και ευδιάκριτοι ρόλοι. Οι τραυματισμοί φαίνονταν, αλλά οι υπόλοιποι παίκτες κατάφεραν να καλύψουν τα κενά. Με την Μπαρτσελόνα π.χ. τραυματίστηκε ο Νίκολας, όμως όλοι βοήθησαν και το ίδιο συνέβη στον τραυματισμό του Διαμαντίδη με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός έχει δομηθεί με ξεκάθαρες αρχές και αυτό οφείλεται στους προέδρους μας, Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο, τους οποίους θέλω για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω, γιατί έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να είναι η ομάδα σε υψηλό επίπεδο".

Ποιο είναι το μυστικό της παραμονής του Παναθηναϊκού στην κορυφή;

"Δουλειά, αφοσίωση στο στόχο, αποδοχή των ρόλων, σεβασμός προς όλους, γιατί για να φτάσεις στην κατάκτηση τίτλων, πρέπει να νικήσεις σπουδαίους αντιπάλους. Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας, αποδεχόμαστε το ρόλο μας. Σημαντικό κομμάτι είναι οι προσωπικές συζητήσεις, όπου τα λέμε όλα, αλλά τα κρατάμε για μας. Υπάρχει εμπιστοσύνη από και προς τους παίκτες, οι οποίοι είναι οι καλύτεροι συνεργάτες μας".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags