Facebook Pixel Sportdog.gr | Η κίνηση Γιαννακόπουλου για να… κλείσει στόματα στην Ευρωλίγκα – Τι ετοιμάζει μετά την Μπασκόνια!
| 2018-02-08 23:40:00

Η κίνηση Γιαννακόπουλου για να… κλείσει στόματα στην Ευρωλίγκα – Τι ετοιμάζει μετά την Μπασκόνια!

του Pick n' Scroll
Η κίνηση Γιαννακόπουλου για να… κλείσει στόματα στην Ευρωλίγκα – Τι ετοιμάζει μετά την Μπασκόνια!

Δημοψήφισμα ή μεταγραφάρες; Τα δύο ονόματα που παίζουν!

Αυτή ήταν η πιο...κουφή νίκη του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Δεν έπαιξε ούτε καλά, ούτε άσχημα. Είχε ορισμένα ικανοποιητικά κομμάτια απέναντι στην Μπασκόνια και αυτά έφθαναν για να του δώσουν τη νίκη.

Ο Κένι Γκάμπριελ ήταν εκείνος, που έβαλε τις βάσεις με τα απανωτά του τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο (4/6 τρίποντα) με τον Νικ Καλάθη να ξεχωρίζει για τις 11 ασίστ του και όχι για τα 2/8 του σουτ. Συνολικά, ο Αμερικανός στα 20'43'' που αγωνίστηκε, είχε 15 πόντους (με 1/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 1/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα, ενώ έπαιξε φοβερή άμυνα στον Τόρνικε Σενγκέλια!

Ο Καλάθης από την πλευρά του, μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να έβαλε μόλις 2 πόντους με 1/3 δίποντα, αλλά είχε 7 ασίστ, ωστόσο στο δεύτερο ανέβασε τη απόδοσή του και τελείωσε το ματς με 7 πόντους (3/4 βολές, 2/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη σε 24:40 (13 ranking).

Η Μπασκόνια πήγε στο τέλος να κάνει μία τρελή ανατροπή, αλλά αστόχησε σε σημαντικό τρίποντο, λίγο πριν από το τέλος ο μετρ του είδους, Ματ Τζάνινγκ. Το σκορ εκεί ήταν 80-76, με το οποίο και έληξε το παιχνίδι.

Η βραδιά είναι επιτυχημένη για τους «πράσινους», αφού νίκησαν και παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι του πλεονεκτήματος της έδρας. Την ίδια ώρα έστειλαν το μήνυμά τους στον Τζόρντι Μπερτομέου. Τόσο οι παίκτες, όσο και ο κόσμος. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν πήγε στο γήπεδο, αλλά είναι έτοιμος να κάνει δημοψήφισμα για το αν θα μείνει η ομάδα του ή όχι στην Ευρωλίγκα. Και παράλληλα είναι έτοιμος να κάνει μία ακόμη μεταγραφή με τον Μάικ Τζέιμς και τον Κιθ Λάνγκφορντ να είναι υποψήφιοι.

Βεβαίως αυτά τα δύο δεν ταιριάζουν, αφού αν είναι να φύγεις από την Ευρωλίγκα (που πάντως δεν είναι εύκολο κάτι τετοιο), δεν πας να πάρεις παίκτη. Και μάλιστα τέτοιο παίκτη, μεγάλης αξίας και ακριβό.

Οι επόμενες μέρες θα είναι διαφωτιστικές, αφού θα ξεκαθαρίσει πάνω από όλα αν ο Γιαννακόπουλος θα εμείνει στις θέσεις του ή θα βρεθεί άκρη με τη κόντρα του με την Ευρωλίγκα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags