Facebook Pixel Sportdog.gr | Συγκινημένος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στις δηλώσεις του για τον Παύλο - Τι είπε για την Ευρωλίγκα
| 2018-09-27 14:40:00

Συγκινημένος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στις δηλώσεις του για τον Παύλο - Τι είπε για την Ευρωλίγκα

Sportdog Team
Συγκινημένος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στις δηλώσεις του για τον Παύλο - Τι είπε για την Ευρωλίγκα

Έντονα φορτισμένος ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος στις δηλώσεις του για τον Παύλο Γιαννακόπουλο με αφορμή το τουρνουά προς τιμήν του στο ΟΑΚΑ, ενώ αναφέρθηκε και στην ομαλοποίηση των σχέσεων του με την Ευρωλίγκα.

«Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε στη μνήμη ενός ανθρώπου που πρόσφερε τόσα πολλά. Θέλω να ευχαριστήσω την Ευρωλίγκα που ενέταξε το τουρνουά στο καλεντάρι και τις ομάδες που αμέσως ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας. Τα έσοδα από το τουρνουά αλλά και από άλλες δράσεις φέτος θα πάνε στο ίδρυμα ‘Παύλος Γιαννακόπουλος’, για να έρθουν κι άλλα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και το μπάσκετ. Έχω την ενημέρωση πως μετά από πολλά χρόνια θα βρεθούν στο ίδιο κτίριο οι άνθρωποι από όλα τα τμήματα. Αυτό θα έκανε τον πατέρα μου πολύ χαρούμενο, γιατί πάντα είχε ως όραμα έναν ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό», τόνισε.

Ερωτηθείς για το αν «πάγωσαν» οι ποινές του από την Ευρωλίγκα, είπε: «Ποτέ σε μια κόντρα δεν ευθύνεται η μία πλευρά. Πάντα φταίνε και οι δύο πλευρές. Από την πλευρά μας κάποιες δράσεις θεωρήσαμε πως ξεπέρασαν τα όρια. Καθίσαμε, συζητήσαμε και προχωρήσαμε μπροστά για το καλό του αθλήματος και της διοργάνωσης».

Συγκινημένος ήταν και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό που μας κάλεσε. Για εμένα προσωπικά είναι κάτι ιδιαίτερο. Ξόδεψα 13 χρόνια εδώ, δούλεψα μαζί με τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Η συνεισφορά του είναι τεράστια. Είχαμε μία σπουδαία σχέση. Μου έμαθε πολλά πράγματα. Δεν θα ξεχάσω όλα όσα μου έλεγε για την ζωή, για τις αξίες της ζωής, όλα όσα έλεγε στους παίκτες. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και ευχαριστούμε που μας καλέσατε για να είμαστε μέρος αυτού του τουρνουά. Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα μου, αλλά χαίρομαι που είμαι εδώ».

Από την μεριά του ο Νικ Καλάθης, τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις τρεις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό το μεγάλο τουρνουά. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένα σπουδαίος άνθρωπος που άλλαξε τον ρου του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θέλω να πιστεύω πως αυτό το τουρνουά θα καθιερωθεί και θα το βλέπουμε στο μέλλον».

«Ο κ. Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους ανθρώπους στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δημιουργώντας κουλτούρα εντός κι εκτός γηπέδου. Ήταν προνόμιο που τον γνώρισα και μιλήσαμε. Διαπίστωσα πόσο σπουδαίος άνθρωπος ήταν και πόσο μεγάλο όραμα είχε. Λίγα πρόσωπα και οικογένειες έχουν τόση μεγάλη επιρροή. Θα μείνει το όνομά του στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ με μεγάλα γράμματα», ανέφερε από την μεριά του ο προπονητής της Μακάμπι, Νέβεν Σπάχια.

Γιώργος Μπαρτζώκας: «Δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ»

Δηλώσεις έκανε και ο προπονητής της Χίμκι, λέγοντας: «Είναι ένα δυνατό τουρνουά και ευκαιρία για τους προπονητές να βγάλουν συμπεράσματα. Όμως λίγη σημασία έχει αυτό, το πιο σημαντικό είναι σε ποιου μνήμη γίνεται. Οι εργαζόμενοι στον Παναθηναϊκό, τη ΒΙΑΝΕΞ και οι φίλαθλοι δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ».

«Για το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι μια μορφή θρυλική και με τον τρόπο που τιμάται σήμερα από τόσο κόσμο, ομάδες και παίκτες, είναι ό,τι καλύτερο για τη μνήμη του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε, όχι μόνο αγωνιστικούς λόγους, αλλά για τη σημασία του τουρνουά αυτού στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου», πρόσθεσε.

«Ο εκλιπών δημιούργησε μια μεγάλη παράδοση που καλείται να συνεχιστεί και είμαι σίγουρος πως θα συνεχιστεί. Αυτοί οι σύλλογοι είναι γίγαντες του αθλητισμού και πάντα θα κυριαρχούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν γνώριζα προσωπικά τον Παύλο Γιαννακόπουλο, αλλά από όσο είχα μάθει ήταν πολύ ζεστός άνθρωπος και προσέγγιζε τον καθέναν με ανθρώπινο ενδιαφέρον. Ήταν ένα παντοδύναμος ιδιοκτήτης ομάδας, αλλά με πολύ σημαντική ανθρώπινη υπόσταση και αυτό ήταν πολύ σημαντικό», κατέληξε.

Από την μεριά του ο Τσάβι Πασκουάλ, τόνισε:

«Πολλές φορές όταν ένας πολύ καλός παίκτης αποσύρεται γίνεται κουβέντα για το πώς επηρέασε την ομάδα του και τον τρόπο παιχνιδιού της. Όπως ο Διαμαντίδης ή ο Ναβάρο. Μια παρόμοια περίπτωση είναι ο Παύλος Γιαννακόπουλος, έχει αφήσει το σημάδι του και το DNA του έχει διαπεράσει την ομάδα. Ανήκει στην κατηγορία των αγαπημένων προσώπων που όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα τιμά και θα θυμόμαστε για πάντα».

Όσο για την αγωνιστική χρησιμότητα του τουρνουά, είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες που βρίσκονται εδώ. Το τουρνουά γίνεται σπουδαίο με αυτές. Θέλουμε να τιμήσουμε μία πολύ μεγάλη προσωπικότητα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θέλουμε να δείξουμε μία καλή εικόνα για τον κόσμο μας».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags