Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρελή νίκη της Εφές στη Μόσχα με buzzer-beater - «Αυτοκτόνησε» η Χίμκι (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2018-10-19 22:32:00

Τρελή νίκη της Εφές στη Μόσχα με buzzer-beater - «Αυτοκτόνησε» η Χίμκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τρελή νίκη της Εφές στη Μόσχα με buzzer-beater - «Αυτοκτόνησε» η Χίμκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα ματς που κράτησε περίπου 2,5 ώρες (!), η Εφές κέρδισε την Χίμκι με 85-84 χάρη σε ένα τρελό buzzer-beater τρίποντο του Ντόγκους Μπαλμπάι!

Επεισοδιακό ήταν το ματς της Χίμκι με την Εφές. Η πρώτη περίοδος του αγώνα είχε οκτώ διακοπές και μετά από... 45 λεπτά συνεχόμενων αλλαγών εντός και εκτός παρκέ, το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς να υπάρχει σκορ και χρονόμετρο στον πίνακα! Εν μέσω λοιπόν μίας... ιδιαίτερης κατάστασης, η Εφές κέρδισε την Χίμκι με 85-84, χάρη σε ένα τρομερό buzzer-beater τρίποντο του Ντόγκους Μπαλμπάι, ο οποίος «κάλυψε» την ανατροπή της Χίμκι και του Αλεξέι Σβεντ στα τελευταία λεπτά του ματς.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό εξαιτίας των τεχνικών ζητημάτων. Οι γηπεδούχοι πάντως πήραν ένα μικρό προβάδισμα (21-18), όμως η ανατροπή έγινε γρήγορα. Η Εφές ανέβασε «στροφές» στη δεύτερη περίοδο, βελτίωσε σημαντικά την εικόνα στην άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου στο +8 (37-45).

Η Χίμκι ανέβασε «στροφές» και βελτίωσε τις αδυναμίες τις στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, όμως η Εφές έμεινε σταθερά σε θέση οδηγού. Οι Τούρκοι κράτησαν το προβάδισμά τους και προηγήθηκαν με 12 πόντους (55-67) στο 30ο λεπτό. 

Σε εκείνο το σημείοα άνοιξε το... κουμπί του «Beast Mode» ο Σβεντ! Ο αρχηγός της Χίμκι μέτρησε 14 πόντους σε 3,5 λεπτά (!) και η Χίμκι επέστρεψε στο ματς, ισοφαρίζοντας σε 69-69 (34'). Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πήγε στο +4 (69-73), όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν ξανά λύσεις, ισοφάρισαν (76-76) και πέρασε μπροστά με 2/2 βολές του Τζένκινς (78-76), 1:30" πριν το τέλος. Ο Κρόκερ κέρδισε φάουλ και έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στη Χίμκι (80-77), ενώ το... ροντέο των βολών στα τελευταία δευτερόλεπτα επισκιάστηκε από το σπουδαίο τρίποντο του Μπαλμπάι, που έδωσε ένα μεγάλο διπλό στην ομάδα του!

Δεκάλεπτα: 21-18, 37-45, 55-67, 84-85


Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags