Facebook Pixel Euroleague: Επιτέλους νίκη για τη Φενέρμπαχτσε - "Καθάρισε" άνετα η Μπασκόνια πριν τον Παναθηναϊκό
Μπάσκετ
| 2019-11-22 23:56:00

Επιτέλους... νίκη για τη Φενέρμπαχτσε - "Καθάρισε" άνετα η Μπασκόνια πριν τον Παναθηναϊκό

Sportdog Team
Επιτέλους... νίκη για τη Φενέρμπαχτσε - "Καθάρισε" άνετα η Μπασκόνια πριν τον Παναθηναϊκό

Βιλερμπάν - Φενέρμπαχτσε 72-88 και Μπασκόνια - Ζενίτ 70-60.

Euroleague: Η Φενέρμπαχτσε έβγαλε αντίδραση και επικράτησε με 88-72 στην έδρα της Βιλερμπάν, ενώ η Μπασκόνια πήρε τη δεύτερη σερί νίκη της, με 70-60 επί της Ζενίτ, προτού ταξιδέψει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Βιλερμπάν - Φενέρμπαχτσε 72-88

Η Φενέρ μετά από την συντριβή από την Μπαρτσελόνα, έβγαλε αντίδραση και με μια πολύ σοβαρή εμφάνιση και στις δύο πλευρές του γηπέδου κατάφερε και πήρε ένα υπερπολύτιμο διπλό επί της Βιλερμπάν και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 3-7. Η γαλλική ομάδα από την άλλη γνώρισε την δεύτερη εντός έδρας ήττα της στη διοργάνωση μετά από αυτή με την Εφές και πλέον έχει ρεκόρ 5-5.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Βλάντιμιρ Στίματς που μάλιστα δεν έκανε ρεκόρ καριέρας για μόλις έναν πόντο (21π., 8ριμπ.), ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Ντέρικ Ουίλιαμς (15π., 3/3 διπ., 2/2 τριπ., 3/3 βολ.) και Μουχάμεντ Άλι (13π., 4ασ.), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάν Βέσελι έμεινε... καθηλωμένος στον πάγκο για 40 λεπτά. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντέβιντ Λάιτι με 18 πόντους που όμως δεν ήταν αρκετοί.

Στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου η Φενέρ κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα πέντε πόντων με τους Ουίλιαμς και Μαχμούτογλου (3-8), όμως ο Τζέκιρι που είχε μπει... φουριόζος μείωσε στον πόντο στα μισά της περιόδου, έχοντας μάλιστα πετύχει όλους τους πόντους της Βιλερμπάν (7-8). Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια με τον Σλούκα να δημιουργεί και να «μοιράζει» πολύ γρήγορα τρεις ασίστ και τον Στίματς να εκτελεί ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους έξι (11-17). Η Βιλερμπάν στη συνέχεια κατάφερε να μειώσει στο τρίποντο με τους Λάιτι και Τζέκιρι, με το δεκάλεπτο να λήγει 16-19.

Ο αρχηγός της Φενέρ, Μελίχ Μαχμούτογλου, είχε... κέφια στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και με δύο δικά του τρίποντα, αύξησε τη διαφορά για την ομάδα του στους εννιά, ενώ έφτασε και τους δέκα πόντους (18-27). Ο Λάιτι στη συνέχεια πέτυχε το πρώτο εύστοχο σουτ από τα 6.75 για τη Βιλερμπάν και μείωσε όμως ο εξαιρετικός Στίματς ανέβασε τη διαφορά στους 14, πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο. Στην επόμενη φάση ο Τζέκιρι έκανε το φάουλ στον Στίματς και χρεώθηκε και με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία δίνοντας την ευκαιρία στον Σλούκα να βάλει μπροστά τη Φενέρ με 15 πόντους από τη γραμμή των βολών (22-37). Μαχμούτογλου και Σλούκας ευστόχησαν από τη γραμμή των τριών πόντων στη συνέχεια και η διαφορά έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της υπέρ της τουρκικής ομάδας, δυόμιση λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου (27-44). Μέχρι το ημίχρονο η Βιλερμπάν με τους Ζαν Σαρλς και Μαλεντόν κατάφερε να μειώσει στους δώδεκα (36-48).

Μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου η Φενέρ με τους Μαχμούτογλου και Στίματς διατηρούσε τη διαφορά που είχε «χτίσει» , ενώ οι Λάιτι και Τζεκίρι έδιναν λύσεις στη Βιλερμπάν (41-54). Ο Στίματς ήταν πραγματικά ασταμάτητος και κρατούσε τη Φενέρ σταθερά μπροστά στο σκορ φτάνοντας ταυτόχρονα τους 18 πόντους και τα 7 ριμπάουντ. Η Βιλερμπάν με τους Τζέκιρι και Μαλεντόν προσπαθούσε να πλησιάσει όμως οι Ουίλιαμς και Μουχάμεντ είχαν τις απαντήσεις και η Φενέρ διατηρούσε με σχετική άνεση μια απόσταση... ασφαλείας από τους Γάλλους (48-63). Ο Νουά με τέσσερις δικούς του πόντους κατάφερε να μειώσει στους έντεκα, όμως ο Μοχάμεντ Άλι έβαλε ένα... τρελό buzzer beater τρίποντο στην εκπνοή του δεκαλέπτου βάζοντας και πάλι τους φιλοξενούμενους μπροστά με 15 (52-67).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με μια φάση... καρμπόν με την τελευταία του τρίτου, μόνο που πρωταγωνιστής ήταν ο Κώστας Σλούκας που με ένα buzzer beater τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά στους 18. Η Βιλερμπάν δεν φαινόταν ικανή να παλέψει για την ανατροπή, καθώς οι μόνοι πόντοι που έπαιρνε οφείλονταν σε μερικά επιθετικά ριμπάουντ, ενώ από την άλλη η Φενέρμπαχτσε συνέχιζε με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό σε άμυνα και επίθεση με «μπροστάριδες» τους Ουίλιαμς και Μουχάμεντ. Δύο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα του Καουντί για λογαριασμό των Γάλλων κατέβασαν τη διαφορά στους 16, πέντε λεπτά πριν το τέλος, όμως η εικόνα της αναμέτρησης έδειχνε ότι η Φενέρ κρατούσε πολύ γερά τη νίκη και δεν υπήρχε περίπτωση να διακινδυνέψει το αποτέλεσμα, έτσι η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε δίκαια μια εύκολη νίκη με 72-88.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 36-48, 52-67, 72-88

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Μπασκόνια - Ζενίτ 70-60

Η Ζενίτ ήταν ανταγωνιστική σε ακόμα ένα παιχνίδι της, αλλά η Μπασκόνια δεν... μπορούσε να χάσει. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς είχε ψυχολογία μετά τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ και εκμεταλλεύτηκε την ποιότητά της για να αποφύγει τα προβλήματα και να φτάσει σε μία ακόμα νίκη (70-60), ανεβαίνοντας στο 5-5. Αντίθετα, οι Ρώσοι έπεσαν στο 2-8 και έμειναν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, κάτι που... κρίθηκε και από την εξαιρετική εμφάνιση του Τόκο Σενγκέλια (20 πόντοι, 7 ριμπάουντ). Καλός και ο Λούκα Βιλντόσα (10 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), πάλεψε χωρίς αποτέλεσμα ο Γκουστάβο Αγιόν (18 πόντοι) από τους ηττημένους.

Η απουσία του Πονίτκα έδωσε... ελευθερία κινήσεων στους Αγιόν και Χόλινς, οι οποίοι «κουβάλησαν» την Ζενίτ στο πρώτο δεκάλεπτο, δίνοντας παράλληλα προβάδισμα στους Ρώσους (15-18). Η εικόνα άλλαξε πάντως στη δεύτερη περίοδο, με τους Σενγκέλια και Τζάνινγκ να... ανάβουν τις μηχανές και να πρωταγωνιστούν στο επιμέρους 19-10 της Μπασκόνια, που έφερε τους Βάσκους στο +6 (34-28).

Η ομάδα του Πλάθα ισορρόπησε στην έναρξη του δεύτερου μέρους και προσπάθησε να μειώσει, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά τον έλεγχο και η αγωνιστική βελτίωση του Βιλντόσα έφερε το +8 στο 30' (52-44). Η Μπασκόνια παρέμεινε σε θέση οδηγού και στη συνέχεια δεν απειλήθηκε, φτάνοντας τελικά σε μία άνετη νίκη (70-60).

Δεκάλεπτα: 15-18, 34-28, 52-44, 70-60

Δείτε εδώ τα στατιστικά.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags