Facebook Pixel Απαγόρευση εισόδου σε ρατσιστή σπίκερ!
| 2012-10-08 18:38:00

Απαγόρευση εισόδου σε ρατσιστή σπίκερ!

Απαγόρευση εισόδου σε ρατσιστή σπίκερ!

Χαμός έχει γίνει στην Σουηδία με τον δημοσιογράφο Μπο Χάνσον, ο οποίος στην ραδιοφωνική μετάδοση της αναμέτρησης της ΑΙΚ Στοκχόλμης με την Γκέφλε, χωρίς να ξέρει πως είναι στον «αέρα» μίλησε για... σκούρους παίκτες!

Σύμφωνα με τον σουηδικό Τύπο, ο Χάνσον, ενώ μετέδιδε το ματς για το «Sveriges Radio» από τα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου, χωρίς να ξέρει πως ήταν στον… αέρα, ακούστηκε να αναφέρεται σε «έγχρωμους» παίκτες, με τον χαρακτηρισμό «σκούροι». Οι ακροατές μόλις αντιλήφθηκαν ποιανού ήταν η φωνή, ξεσηκώθηκαν και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την διοίκηση του σταθμού, ενώ η διοίκηση της ΑΙΚ αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, του αποαγόρευσε την είσοδο στο γήπεδο!

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΙΚ, Τόμας Εντσέλιους δήλωσε στην εφημερίδα «Sportbladet»: «Δεν επιτρέπεται πια η είσοδος στον Μπο Χάνσον στον χώρο για τους δημοσιογράφους για την τρέχουσα περίοδο. Αυτό που έκανε είναι αντίθετο με τις αξίες μας. Έχουμε μηδενική ανοχή σε θέματα ρατσισμού».

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος του ραδιοφωνικού σταθμού «Sveriges Radio», Γιάκομπ Σίλεν, με δήλωσή του είπε: «Τέτοια σχόλια δεν πρέπει και δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέπονται στις μεταδόσεις μας. Λυπούμαστε βαθύτατα».

Ενώ ο Χάνσον ισχυρίστηκε με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sportbladet» ότι μιλούσε στον εαυτό του, λέγοντας: «Ποτέ δεν υπήρξε πρόθεση να γίνει μετάδοση. Δεν είχα ιδέα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags