Facebook Pixel Οι "μεθυσμένοι" και οι κλαμένοι… του Τσάμπιονς Λιγκ
Ποδόσφαιρο
| 2011-03-10 20:14:00

Οι "μεθυσμένοι" και οι κλαμένοι… του Τσάμπιονς Λιγκ

Οι "μεθυσμένοι" και οι κλαμένοι… του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τις αναμετρήσεις Σάλκε-Βαλένθια και Τότεναμ-Μίλαν που βρήκαν Γερμανούς και Άγγλους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό το «πάμε» που φώναξε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, την ώρα που πήδαγε πάνω σε επτά συμπαίκτες του, φανέρωνε και την απόλυτη ευτυχία των Γερμανών της Σάλκε! Μια ομάδα που πάει χάλια(βάσει των προγραμματικών δηλώσεων του Μάγκατ) στο πρωτάθλημα της χώρας της, καταφέρνει να φτάσει στους «8» του Τσάμπιονς Λίγκ, αποκλείοντας τις συμπαθητικότατες «νυχτερίδες».

Η Σάλκε μεθάει από ευτυχία, αν όμως μιλάμε για μεθύσι στο Γκεζερκίρχεν , τότε τι θα πρέπει να λέμε για την Τότεναμ; Τα «κοκοράκια», έκαναν την δική τους υπέρβαση, καταφέρνοντας να πετάξουν έξω μια από τις πιο βαριές φανέλες της Ευρώπης. Αυτό το… ΚΑΠΗ από το Μιλάνο, δεν άντεξε και φέτος. Παρά τις προσθήκες που έγιναν, η καράφλα του Γκαλιάνι «άναβε και έσβηνε» στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, ενώ είμαι σίγουρος ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εν μέσω των υποχρεώσεών του ως πρωθυπουργός, αλλά και εραστής, θα πονοκεφάλιασε, παρακολουθώντας τους αγαπημένους του ροσονέρι, να μην μπορούν να σκοράρουν. Οι «πετεινοί» στα προημιτελικά και συνάμα, άλλο ένα χτύπημα για το ιταλικό ποδόσφαιρο, που πλέον δεν έχει τίποτε άλλο να στηριχθεί, παρά την Ίντερ, η οποία κι αυτή στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται…

Κι όμως, για να γίνω και λίγο αιρετικός, αν τα βάλουμε κάτω, το βράδυ της Τετάρτης, οι προκρίσεις θα μπορούσαν να ήταν… ανάποδα. Η Μίλαν με δεδομένες και τις απουσίες της, καλά έπαιξε. Δεν ανοίχτηκε, δεν «έπεσε σε παγίδα» να κυνηγήσει από νωρίς. Έστρωσε το ποδόσφαιρό της και αν ο Ρομπίνιο ήταν τυχερός σε δυο φάσεις, θα ‘χε σκοράρει. Η Τότεναμ, έπαιξε περισσότερο σαν …ιταλική ομάδα, παρά σαν αγγλική. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τον προπονητή της και πλέον της «ανοίγει» κι άλλο την όρεξη. Δεν ξέρω αυτή η «Σταχτοπούτα» που θα φτάσει, ίσως πάντως να έφτασε η ώρα 12 και να λυθούν τα όμορφα μάγια που της έχουν κάνει. Ανάλογα και με ποιον θα κληρωθεί.

Από την άλλη, ήμουν βέβαιος πριν αρχίσει το ματς, ότι η Βαλένθια θα περάσει. Και μπήκαν γερά και προηγήθηκαν οι Ισπανοί και θα ‘χαν ισοφαρίσει σε 2- 2, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί. Εντάξει, το 3- 1 έγινε στο τέλος, που οι γερμανοί έβγαιναν σε κόντρες 4- 1 και 5 -2. Όμως οι Βαλενθιάνοι δεν το πήγαν άσχημα το ματς, αλλά θα πρέπει και αυτοί, όπως και οι Μιλανέζοι και οι Ρωμαίοι, να θυμούνται ότι και οι πρώτοι αγώνες δε γίνονται για πλάκα… Ποδοσφαιρικά η Βαλένθια, είχε σωστές συνεργασίες στις γραμμές της, δεν ήταν πολύ απειλητική, αλλά έβγαλε τις φάσεις που είχε σχεδιάσει. Αμυντικά δε λειτούργησαν τόσο καλά. Αυτό το δεύτερο γκολ, να πάνε να το δουν στο βίντεο , για να καταλάβουν και τι έγινε. Η Σάλκε μετά το 2- 1, πρόσεξε τα νώτα της, έδωσε χώρους και «χτύπησε» με τις κόντρες. Το παιχνίδι του Λονδίνου, ήταν πολύ πιο κλειστό. Η Μίλαν κέρδισε τις εντυπώσεις, για το στυλ με το οποίο κατέβηκε να παίξει. Η Τότεναμ το πήγε στην έδρα, στην δύναμη και λιγότερο στο ταλέντο που πιστέψτε με το διαθέτει μάλλον περισσότερο από ποτέ άλλοτε στην ιστορία της.

Συμπέρασμα; Γερμανοί και Άγγλοι προχωράνε και αρέσει σε πολύ κόσμο, γιατί δεν είναι οι συνηθισμένες ομάδες. Από την άλλη, Ισπανοί και Ιταλοί αποχαιρέτησαν, αλλά να ‘στε σίγουροι, ότι αυτοί θα είναι και του χρόνου…

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags