Facebook Pixel Οι άλλοι και οι άλλοι. Και ο ΠΑΟΚ
| 2011-03-21 23:25:00

Οι άλλοι και οι άλλοι. Και ο ΠΑΟΚ

Οι άλλοι και οι άλλοι. Και ο ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Κουβεντίδης γράφει για το πώς… έχουν μοιραστεί οι ΠΑΟΚτσήδες και γιατί τα πλέι οφ είναι όλη η χρονιά για την ομάδα.

Στον ΠΑΟΚ επικρατεί τις τελευταίες μέρες μία κατάσταση, την οποία κάλλιστα θα μπορούσε να περιγράψει η έκφραση «χάνει η μάνα το παιδί, και το παιδί τη μάνα».

Άλλοι κοντεύουν να πάθουν κατάθλιψη επειδή ο ΠΑΟΚ έχασε το Κυπελλάκι. Έτσι το χαρακτήριζα πάντα, έτσι το χαρακτηρίζω και τώρα, το γιατί το έχω εξηγήσει κι όσοι παρακολουθούν το blog, δεν χρειάζονται περισσότερη ανάλυση. Τα Κύπελλα που πήραν τα θυμούνται ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής κι η Καστοριά. Εσύ, το πρωτάθλημα του ’85 θυμάσαι.

Άλλοι κοντεύουν να πέσουν στο Θερμαϊκό επειδή χάθηκε η ευκαιρία να κάνουν πιο μεγάλη εκδρομή από τον Άρη (τι κατάντια….).

Άλλοι θεωρούν εμμέσως πλην σαφώς κλέφτη τον Ζαγοράκη, άλλοι θεωρούν απλά ότι είναι λίγος για τον ΠΑΟΚ των ονείρων τους (ας μας φέρουν τον… πολύ, να τον δούμε κι αυτόν).

Άλλοι μπορεί να βρήκαν την αφορμή να ξιφουλκήσουν κατά του Ζαγοράκη γιατί δεν τους ακούει. Λες και υπέγραψαν κανένα συμφωνητικό ότι θα συνδιοικούν.

Βλέπεις κόσμο να ξεσπά κατά δικαίων και αδίκων. Άλλοι την πέφτουν στους παίκτες, αυτούς, που πρωταγωνίστησαν στην καλύτερη τριετία της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ και τους φέρονται σαν σκουπίδια. Κερδίζει ο ΠΑΟΚ πέναλτι και κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να το εκτελέσει. Όλοι κάνουν τους Κινέζους, για να μην προσωποποιηθούν τα βέλη. Με τον Ολυμπιακό το εκτέλεσε ο Βιτόλο, που εκτελεί τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ πέναλτι. Πάει ο Βιεϊρίνια στη βούλα στο Περιστέρι (γιατί δεν πάει κανένας άλλος) και το βλέπεις στο πρόσωπό του ότι θα το χάσει.

Άλλοι την πέφτουν στον Χάβο, που δεν είναι Σάντος και μάλλον δεν θα γίνει ποτέ. Σε μια περίοδο, που όλοι στον ΠΑΟΚ (από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο) είναι… χεσμένοι, υπό το βάρος της ευθύνης και της πίεσης, που ο ΠΑΟΚ έπαψε να είναι κανονική ομάδα και το μόνο, που σκέφτονται όλοι, είναι πως θα κερδίσουν την Κυριακή, για να μην φάνε μπινελίκι μέχρι την άλλη Κυριακή, όλοι περιμένουν από τον Χάβο να είναι κανονικός προπονητής. Να λειτουργεί με καθαρό μυαλό και να είναι ο εαυτός του. Αυτός, που μπορεί να είναι τέλος πάντων.

Υπάρχουν και άλλοι… «άλλοι». Αυτοί, που στεναχωριούνται με τον ΠΑΟΚ, που βλέπουν σήμερα. Αυτοί , που καταλαβαίνουν ότι έγιναν λάθη, κατανοούν ότι τα περιορισμένα μέσα που έχει ο ΠΑΟΚ, δεν του επιτρέπουν την παραμικρή λάθος επιλογή κι αν γίνει ένα λάθος, πάει αλυσίδα, γιατί δεν υπάρχουν τα μέσα να διορθωθεί. Αυτοί, που γούσταραν τρελά αυτά που έζησαν την τελευταία τριετία. Αυτοί, που μπορεί να δείχνουν περισσότερη κατανόηση σ΄ αυτό που αγαπούν, αυτοί που αγαπούν τον ΠΑΟΚ ακόμη κι όταν δεν κερδίζει. Αυτοί, που νιώθουν ότι τον αγαπούν, αν θέλετε, άνευ όρων.

Αυτοί, που αν δουν το ηλικίας 3,5 ετών παιδί τους (που το μεγάλωσαν, το έμαθαν να περπατάει, να μιλάει και να καταλαβαίνει), να σπάει ένα ποτήρι, δεν νιώθουν την ανάγκη να του σπάσουν τα μούτρα.

Ξέρω ότι αυτοί οι «άλλοι» είναι οι περισσότεροι. Πολύ περισσότεροι. Πάρα πολύ περισσότεροι.

Δεν ξέρω ποιοι απ΄ όλους αυτούς τους «άλλους», αγαπούν τον ΠΑΟΚ περισσότερο, δεν ξέρω ποιοι απ΄ όλους αυτούς, είναι τα «φυτά» και ποιοι είναι «οι σκεπτόμενοι και οι έξυπνοι». Ο καθένας μιλά για λογαριασμό του.

Εν πάση περιπτώσει, η σεζόν δεν έχει τελειώσει για τον ΠΑΟΚ, θα έλεγα μάλλον ότι τώρα αρχίζει.

Ο ΠΑΟΚ θέλει δύο νίκες στα τρία παιχνίδια για να σιγουρέψει τα πλέι οφ και να μπει σ΄ αυτά με τη μικρότερη δυνατή διαφορά από τον Παναθηναϊκό. Για τον ΠΑΟΚ όλη η χρονιά είναι τα πλέι οφ. Οι αγωνιστικές διαφορές δεν είναι μεγάλες, ένας καλός ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει αυτό, που του αξίζει, έστω κι αν τώρα μοιάζει ουτοπικό. Οι συνθήκες το έκαναν να φαίνεται έτσι.

Ο ΠΑΟΚ έχει μία ευκαιρία μπροστά του και πρέπει να τη διεκδικήσει, γιατί είναι από τις ευκαιρίες, που μπορούν να του κάνουν τη ζωή πιο εύκολη.

Είχα γράψει κανα δυο φορές πριν από κανένα μήνα ότι «αυτή η ομάδα είναι πολύ ΠΑΟΚ και αξίζει να την αγαπήσει κανείς». Το ζητούμενο αυτή την εποχή δεν είναι να την αγαπήσουν, αλλά να μη τη διαλύσουν ακόμη, και να τη βοηθήσουν όλοι να κάνει αυτό, που έκανε και πέρσι.

Όταν τελειώσει και αυτή η διαδικασία, τότε θα πρέπει να δουν όλοι την επόμενη μέρα, γιατί υπό αυτές τις συνθήκες, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να προχωρήσει του χρόνου.

Αλλά ας αφήσουμε και τίποτα για την επόμενη φορά.

Πηγή: paok24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags