Facebook Pixel Εδώ καράβια χάνονται...
| 2011-03-30 16:33:00

Εδώ καράβια χάνονται...

Εδώ καράβια χάνονται...

Ο Χρήστος Κοντός σχολιάζει τα του ΔΣ του Παναθηναϊκού

Ειπώθηκαν αρκετά σοβαρά πράγματα στο ΔΣ της ΠΑΕ, αλλά δεν ήλθε το τσουνάμι που αναμέναμε. Εκείνη την ώρα, τουλάχιστον, γιατί με τη γραπτή δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη που ακολούθησε, σηκώθηκε πολύ το κύμα. Λογικές οι εντάσεις και οι κόντρες σε μια μάζωξη είκοσι ανθρώπων, απείχε όμως η εικόνα από τα όσα περιμέναμε με βάση την πολεμική των τελευταίων ημερών και όχι μόνο.

Ίσως (τι ίσως;) να υπήρχαν πολύ πιο έντονες αντιπαραθέσεις αν ο Παύλος Γιαννακόπουλος συμμετείχε στο ΔΣ. Η όλη στάση του αυτό είχε προαναγγείλει. Για κάποιους δικούς του λόγους προτίμησε να μην εμφανιστεί τελικά. Μπορεί πράγματι να ήταν άρρωστος, δε λέω. Νομίζω όμως ότι και σαράντα πυρετό να είχε, αν ήθελε να πάει στο συμβούλιο για να πει αυτά που ήθελε να πει, θα πήγαινε και δεμένο χειροπόδαρα να τον είχαν.

Την απάντηση στο ερώτημα «γιατί δεν πήγε;» την ξέρει μόνο ο ίδιος. Οι υπόλοιποι μόνο εκτιμήσεις μπορούμε να κάνουμε. Ίσως να ισχύει αυτό που είχε δηλώσει το προηγούμενο βράδυ, ότι, δηλαδή, δεν κάθεται στο ίδιο τραπέζι με ανθρώπους που μπλέκονται στις κασέτες. Αν ισχύει αυτό, θα το ξαναβρούμε αργά ή γρήγορα μπροστά μας.

Ίσως να προτίμησε να μη ρίξει λάδι στη φωτιά και να πάτησε φρένο. Οριστικό φρένο, αν και δεν μου μοιάζει πιθανό. Ίσως αυτό, ίσως εκείνο. Αν δεν μιλήσει ο ίδιος καθαρά και ξάστερα, εμείς οι υπόλοιποι θα μείνουμε μόνο στο ίσως

.Αν ο Παύλος Γιαννακόπουλος επέλεξε το δρόμο της σιωπής και αποφάσισε να κλείσει έτσι ανοιχτούς λογαριασμούς, έχει καλώς. Θέλει δύναμη να τραβήξεις μια γραμμή και να αφήσεις πράγματα πίσω της, ειδικά όταν νιώθεις να σε πονάνε. Κάθε τέτοια γραμμή είναι και μια καινούργια αρχή, αρκεί να μην υπάρχουν παλινδρομήσεις.

Αν όμως πρόκειται απλώς για αναστολή εκτέλεσης, δεν θα είναι για καλό αυτή η απουσία. Όσο και να πονάει, οι λογαριασμοί πρέπει να ξεκαθαρίζονται. Έχεις κάτι να πεις; Πες το, λύσ' το και προχώρα. Ή σταμάτα και κάνε πίσω αν νιώθεις ότι τα είπες αλλά κτυπούσες στου κουφού την πόρτα.

Οι διαμάχες δεν πρέπει να διαιωνίζονται ούτε και να σέρνονται υπογείως. Όσο πιο γρήγορα ξεμπλέκει ο κόμπος, τόσο το καλύτερο για όλους, έστω κι αν χρειαστεί το σπαθί για να κοπεί το κουβάρι εκεί που δεν πίπτει λόγος. Το να αφήνεις κάτι τώρα για να το πιάσεις αύριο μεθαύριο, δεν είναι σοφό. Κι αν αυτό σκοπεύει να κάνει ο Παύλος Γιαννακόπουλος, θα είναι λάθος.

Δεν έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός από νέες πηγές εντάσεων την ώρα που θα ξαναμαζευτούν οι μέτοχοι για να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις. Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει τώρα. Την ώρα των αποφάσεων, το τοπίο δεν πρέπει να είναι θολό. Καλό θα είναι οι λογαριασμοί να έχουν ξεκαθαρίσει.

Μ' αυτή τη λογική, καθόλου δεν με χάλασε η σφοδρή επίθεση που έκανε ο Βαρδινογιάννης στον Βγενόπουλο. Ούτε και θα με χαλάσει αν δοθεί απάντηση αναλόγου ύφους και εντάσεως. Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει, αρκεί κάποια στιγμή, σύντομα ει δυνατόν, το τοπίο να ξεκαθαρίσει. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Ο σπόρος δεν πιάνει αν το χωράφι δεν είναι καθαρό. Γι' αυτό και μπαίνει η φωτιά. Αν υπάρχουν παντού αγριόχορτα και ζιζάνια, όσο βαθιά κι αν σκάψεις για να σπείρεις, καρπό δεν πρόκειται να πάρεις.

Σίγουρα δεν αρέσουν οι εντάσεις και τα δημόσια ξεκατινιάσματα όταν γίνονται στα δικά μας χωράφια. Αλλά αν είναι μ' αυτόν τον τρόπο να καθαρίσει το έδαφος, καλύτερα να γίνουν τώρα που είναι η ώρα η σωστή. Αν σηκωθεί το χαλί για να κρυφτεί από κάτω του η σκόνη, στο επόμενο αεράκι να είστε σίγουροι ότι θα την ξαναφάμε κατάμουτρα.

Όσο για το πανό που σήκωσαν κάποια αετόπουλα την ώρα που το ματς με την Μπαρτσελόνα ήταν στην κόψη του ξυραφιού, τι να πει κανείς; Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν. Τόσος πόνος πια μπροστά σε μια τόσο δύσκολη και κρίσιμη στιγμή; Μπράβο τους και εις ανώτερα. Με τέτοια μυαλά, θα πάμε σίγουρα μπροστά.

Μερικοί-μερικοί το πάνε αμέτι μουχαμέτι να στείλουν και τους Γιαννακόπουλους στον ίδιο δρόμο που έστειλαν τους Βαρδινογιάννηδες. Κάνουν φιλότιμη προσπάθεια για να το πετύχουν και ποιος ξέρει, κάποτε μπορεί να τα καταφέρουν. Πολύ θέλει, νομίζετε, για να πέσει η μούντζα;

Ας τη ρίξουν τη μούντζα οι Γιαννακόπουλοι και να δούμε μετά πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Τόσα όσα της ΑΕΚ ή λίγο περισσότερα; Της ΑΕΚ ντε, που οι αγνοί οπαδοί της έκαναν λυσσαλέο αγώνα για να φύγει ο Φιλίππου ο γιαουρτάς, γιατί έβρισκαν λίγα όσα είχε πετύχει επί των ημερών του η ομάδα.

Και τι είχε πετύχει; Ψιλοπράγματα. Κατέκτησε ένα Κύπελλο Σαπόρτα, έπαιξε σε έναν τελικό Ευρωλίγκας και ήταν η μόνη ομάδα που έκοψε πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό από το 1998 μέχρι σήμερα.

Όντως ήταν λίγα τα κατορθώματα του γιαουρτά. Από τότε που τον έδιωξαν τα αγνά παιδιά της Ορίτζιναλ, από μεγαλεία σε μεγαλεία πάνε. Από θρίαμβο σε θρίαμβο. Αν μάλιστα κάνει άλλη μια γκέλα ο Ηλυσιακός, μπορεί και να μείνουν στην κατηγορία. Αλλά και να πέσουν, έγινε κάτι; Καρφί για πρωτάθλημα θα πάνε του χρόνου. Πρώτο φαβορί για την άνοδο θα είναι εκεί στην Α2.

Πηγή: leoforos.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags