Facebook Pixel Αυτά που τους οφείλονται ας τα γράψουν στο χιόνι
| 2013-12-21 15:00:00

Αυτά που τους οφείλονται ας τα γράψουν στο χιόνι

Αυτά που τους οφείλονται ας τα γράψουν στο χιόνι

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει πως όσο πληρώθηκαν αυτοί που είχαν λαμβάνειν από την ΑΕΚ, άλλο τόσο θα πληρωθούν και στον Άρη και σχολιάζει τους Μιλίνκοβιτς, Λόντσαρ και Σκόρδα.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αυτό δεν έχει µαταγίνει. Κι αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο χιούµορ που έχουν αναπτύξει οι Σέρβοι. Τελειώνει το µατς του Αρη µε τον Αστέρα Τρίπολης, ο Μιλίνκοβιτς κάνει τον άρρωστο και τον λόγο παίρνει ο Λόντσαρ: «Χρειαζόµαστε µεταγραφές.

Πώς θα σωθούµε δηλαδή; Με το Αγιο Πνεύµα;». Αν και ορθόδοξος, δεν θέλησε να επιφορτίσει την Παναγία µε το δύσκολο και βαρύ έργο της σωτηρίας του Αρη, όπως θα έκανε ο Αγγελος Αναστασιάδης, αν ευρισκόταν στη θέση του.

Μπήκε κατευθείαν στο ψητό: «Χρειάζεται τερµατοφύλακα, δύο ακραία µπακ, δύο αµυντικά χαφ, δεξί εξτρέµ, δύο σέντερ µπακ κι έναν επιθετικό». Τους εννιά από τους έντεκα, δηλαδή, τους έβγαλε άχρηστους. Για πέταµα. Κρατάει µόνο τον Τάτο που είναι έτοιµος να την κάνει για την Κύπρο και να βρει τον Δώνη και το αριστερό εξτρέµ που τολµώ να οµολογήσω ότι µου διαφεύγει το όνοµά του.

Ολοι οι άλλοι τον... πούλο. Για αλλαγές µόνο. Για να συµπληρώνουν το καρέ. Πώς, όµως, να κάνει εννιά µεταγραφές ο Αρης, όταν δεν έχει άδεια; Κι ύστερα απ' όλα αυτά θα πήγαινε να κάνει προπόνηση στους ποδοσφαιριστές και να κοουτσάρει την οµάδα τη Δευτέρα στα Γιάννενα; Mε τις πατσαβούρες θα τον παίρνανε. Το πιο ωραίο, όµως, το άφησε για το τέλος: «Εµείς δεν ξέρουµε κανέναν Ηλιάδη και κανέναν Σκόρδα. Εµείς υπογράψαµε µε τον Αρη».

Κι επειδή υπογράψανε, δηλαδή, θα εξαντλήσουν το συµβόλαιό τους µέχρι του χρόνου το καλοκαίρι; Κι επειδή υπογράψανε, έχουν την εντύπωση ότι θα πληρωθούν; Ποιος πληρώθηκε δηλαδή από τον Αρη, για να πάρουν λεφτά ο Μιλίνκοβιτς κι ο Λόντσαρ; Το ρεπορτάζ λέει ότι τους έχουν µέσα δύο µήνες. Ο Δεκέµβριος τρέχει. Τους χρωστάνε Οκτώβριο, Νοέµβριο.

Πρώτο µατς που κάτσανε στον πάγκο ήταν στις 15 Σεπτεµβρίου µε τον Λεβαδειακό, άρα έχουνε πληρωθεί ένα δεκαπενθήµερο. Κι ευχαριστηµένοι να είναι, λέει η ταπεινότητά µου. Οσο γι' αυτά που τους οφείλονται, καλό θα είναι να τα γράψουν στο χιόνι. Κι άµα βρέξει, να πάνε να βρούνε αυτόν τον οµορφάντρα τον Σκόρδα να τους πληρώσει.

Οσο πληρωθήκανε αυτοί που είχαν λαµβάνειν από την ΑΕΚ, άλλο τόσο θα πληρωθούν αυτοί που περιµένουνε να πάρουν τα λεφτά τους από τον Αρη. Την ίδια ώρα στη Βουλή των Ελλήνων οι πατέρες του Εθνους δίνουν τη δικιά τους µάχη. Ο πατριώτης ο Πάνος Καµµένος, σαν δεύτερος Παπαφλέσσας, σήκωσε το λάβαρο: «Καλώ τους Ελληνες να ξεκινήσουν την επανάσταση. Την εξέγερση των Ελλήνων». Για να είµαστε ειλικρινείς, πάντως, τέτοια περίπτωση συναντάται για πρώτη φορά στα παγκόσµια χρονικά.

Επαναστάτης, δηλαδή, µε µάγουλα, µε κοιλιά, µε βαφή Νο 3 στο µαλλί και µε τζίρο δισ. δραχµών τα παλιά καλά χρόνια στο Χρηµατιστήριο. Οπότε ο πάντα ετοιµόλογος Γεράσιµος Γιακουµάτος, µε αίσθηµα ευθύνης και υψηλού κοινοβουλευτικού επιπέδου, του δίνει την απάντηση: «Τελείωνε µε τις µπούρδες σου να φύγουµε. Εχουµε να πάµε στο γήπεδο».

Η επανάσταση, λοιπόν, δεν έγινε και ο Γιακουµάτος πρόλαβε να πάει στο Καραϊσκάκη. Ποιος γαµεί τώρα τον φόρο στα ακίνητα; Ποιος είπε στους Ελληνες να χτίζουν σπίτια; Να έχουν τσιµεντώσει όλη τη χώρα και να µην έχουν αφήσει ούτε µία σπιθαµή πράσινο; Ηρθε η ώρα να πληρώσουν για το κακό που έχουν κάνει. Αυτά.

Αφού κατάφερε να αδυνατίσει ο Καραµανλής, όλα µπορούν να γίνουν σε αυτόν τον κόσµο

ΑΝ ο ένας πρώην πρωθυπουργός, ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, πανηγυρίζει για την απελευθέρωση της µαριχουάνας στην Ουρουγουάη, ο άλλος πρώην πρωθυπουργός, ο ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραµανλή, τιµά και σέβεται τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη.

Τις προάλλες είχε πάει στη Λιβαδειά. Οχι για σουβλάκια. Μην πάει αµέσως το µυαλό σας στο πονηρό. Σ' ένα γάµο ήταν καλεσµένος. Και την άλλη µέρα πρωί πρωί πήγε να προσκυνήσει στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά. Επειδή είναι πιστός και ευσεβής χριστιανός; Επειδή έχει κάνει πολλές αµαρτίες και ζήτησε από τον Οσιο να τον συγχωρέσει;

Μόνον ο ίδιος ξέρει. Η εικόνα, όµως, του Κώστα Καραµανλή το τελευταίο διάστηµα εντυπωσιάζει όχι µόνο τους χωρικούς της Λιβαδειάς αλλά όλους όσοι έρχονται σε επαφή µαζί του. Ο Κώστας Καραµανλής έχει γίνει άλλος άνθρωπος. Αγνώριστος από τα κιλά που έχει χάσει. Αφού, λοιπόν, κατάφερε να αδυνατίσει ο Καραµανλής, όλα µπορούν να γίνουν σ' αυτόν τον κόσµο.

Πράγµατι, υπάρχει ελπίδα. Αφού κατάφερε ο Καραµανλής να ξεφορτωθεί τα περιττά κιλά, είναι βέβαιο ότι θα απαλλαγεί και η Ελλάς από το χρέος. Ποιο είναι πιο δύσκολο δηλαδή; Οποιος έχει αντίθετη άποψη, ας ρίξει µια µατιά στον Πάγκαλο και τον Βενιζέλο.

Ρατσισµός υπάρχει µόνο στον σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής

Ο αστικός µύθος λέει ότι οι Ελληνες δεν είναι ρατσιστές. Ούτε καν οι τετρακόσιες τόσες χιλιάδες που ψηφίσανε Χρυσή Αυγή στις προηγούµενες εκλογές. Αλλωστε, δεν ξέρανε τι ψηφίζανε. Από αγανάκτηση και µόνο στείλανε στη Βουλή τον Μπαρµπαρούση, τον Παναγιώταρο, τον Κασιδιάρη και τους λοιπούς ευπρεπείς κυρίους.

Ρατσισµός υπάρχει µόνο στον σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής. Πουθενά αλλού. Ούτε στα γήπεδα που οι κουτόφραγκοι της UEFA θέλουν να κλείσουν τη «Θύρα 7» ούτε γενικότερα στην κοινωνία. Και πολύ περισσότερο στο ίδιο το κράτος που σέβεται και τιµά την ιερά παράδοση του Ξένιου Διός.

Και για του λόγου το αληθές, δύο καταδικαστικές αποφάσεις για την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων του Στρασβούργου για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης πολιτικών προσφύγων που ζητούσαν πολιτικό άσυλο. Σ' έναν Ιρανό επιδικάστηκε το ποσό των 8.000 ευρώ ως ηθική βλάβη για τις εξευτελιστικές συνθήκες κράτησής του. Για τον ίδιο λόγο δικαιούνται αποζηµίωσης, πέντε µέχρι δέκα χιλιάδων ευρώ, άλλοι δώδεκα πολιτικοί πρόσφυγες.

Κι είναι ευνόητο, βέβαια, ότι για κάθε εκατό τέτοιες περιπτώσεις που τσουβαλιάζουνε και µπουζουριάζουνε λες και είναι ζώα, ανάθεµα κι αν µπορεί ο ένας να πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οταν έχουν όλους αυτούς τους ανθρώπους σε συνθήκες Γκουαντανάµο, να λιώνουν το καλοκαίρι µέσα στα κοντέινερ από τη ζέστη και να ψοφάνε από το κρύο τον χειµώνα, δεν είναι µια µορφή ρατσισµού; Οχι από τον Μιχαλολιάκο. Αλλά από το ελληνικό κράτος.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Οταν έχει βγει σε πλειστηριασµό ολόκληρη η χώρα, θα γλίτωναν τα σπίτια;

Του χρόνου στη Β' Εθνική ο Σούλης θα είναι ακόµα καλύτερος.
- Observer

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags