Facebook Pixel Ο Α. Καρπετόπουλος γράφει για Θελάντερ!
| 2015-06-30 16:10:00

Ο Α. Καρπετόπουλος γράφει για Θελάντερ!

Ο Α. Καρπετόπουλος γράφει για Θελάντερ!

Δεν ξέρω πόσο καλός είναι ο Ράσμους Θελάντερ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Απ' ό,τι είδα, ρίχνοντας μια ματιά στο βιογραφικό του, πρόκειται για ένα 23χρονο αμυντικό της Ααλμποργκ που πρόπερσι ήταν βασικός στην ομάδα και πέρυσι έπαιξε λιγότερα ματς απ' όσα πρόπερσι -ίσως γιατί οι απαιτήσεις όλων μεγάλωσαν μετά την προηγούμενη άκρως επιτυχημένη σεζόν του: μπορεί να συμβεί και για το αν είναι ο κατάλληλος παίκτης, σαφώς ο Λεωνίδας Βόκολος μπορεί να κρίνει καλύτερα από μας.

 

 

Ωστόσο στη συγκεκριμένη ιστορία, το άξιο υπογράμμισης δεν είναι ότι ο Παναθηναϊκός βρήκε έναν κεντρικό αμυντικό, αλλά ότι η Ελλάδα βρήκε έναν νέο λόρδο Μπάιρον, έναν φιλέλληνα που αποφάσισε να 'ρθει στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο, που αυτή ζει τις εφιαλτικότερες στιγμές της ιστορίας της μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974! Πρακτικά ο Θελάντερ είπε το μεγάλο «ναι» τη βραδιά που το Eurogroup σουτάροντας τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη έβγαλε τη χώρα μας από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

 

Δεν γνωρίζω ποια ήταν τα παιδικά χρόνια του Θελάντερ, αν προέρχεται από οικογένεια που τον μεγάλωσε μιλώντας του για τον ελληνικό πολιτισμό ή αν πρόκειται για αριστερό διανοούμενο που αποφάσισε να 'ρθει στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θέλει να γίνει κάτι μεταξύ Βενεζουέλας του Μαντούρο (χωρίς πετρέλαιο) και Αλβανίας του Χότζα. Οπως και να έχει το πράγμα, το παιδί όταν κάποια στιγμή γλιτώσουμε από το χάλι που ζούμε και ξαναγίνουμε μια κανονική χώρα (ευρωπαϊκή ή νέα Αλβανία, θα το ξέρουμε την άλλη Κυριακή), το παιδί πρέπει να τιμηθεί από την επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι. Αν είναι μια κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκή, ας τον τιμήσουν γιατί η υπογραφή του στον ΠΑΟ αποτελεί πράξη που δείχνει πως πιστεύει πως εδώ ζουν Ευρωπαίοι πολίτες, αν είναι κυβέρνηση εθνικιστική νεοκομμουνιστική σαν αυτή που με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, του Καμμένου και της Χρυσής Αυγής ετοιμάζει μια Ελλάδα χωρίς τράπεζες κι ευρωπαϊκό νόμισμα, ας τιμηθεί για την πίστη του στα ιδανικά της: όπως και να 'χει, τον Θελάντερ για την απόφασή του να 'ρθει εδώ κάποιος πρέπει να τον τιμήσει.

 

Εκτός πάλι κι αν το παιδί ήρθε γιατί έχει χιούμορ. Γιατί θέλει να δει από κοντά συνεδριάσεις της Βουλής, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει μαθήματα κανονισμού της Βουλής στην πρόεδρο της Βουλής, την οποία ο πρωθυπουργός μαζεύει σαν παιδάκι απροσάρμοστο. Γιατί θέλει να δει Συριζέους να χλευάζουν όποιον πήγαινε να πάρει λεφτά από ΑΤΜ την ώρα που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στέγνωναν τα ΑΤΜ της Βουλής. Γιατί θέλει να δει τον Βαρουφάκη να λέει στο BBC το πρωί ότι δεν θα κλείσουν οι τράπεζες, στη συνέχεια να διαψεύδει ότι το είπε και μετά να τις κλείνει! Γιατί θέλει να δει τον Τσίπρα να μιλάει ώρες χωρίς να πει ούτε μια λέξη για το τι θα κάνει έτσι και κερδίσει το ΟΧΙ του. Γιατί θέλει να δει τον Νίκο τον Φίλη, που προχθές μιλούσε για μακαρόνια (πράγμα που ξέρει καλά) να γίνεται συνταγματολόγος και να απαντάει στον Βενιζέλο. Ενας ξένος, που με τον τόπο μας δεν είναι δεμένος και δεν ανησυχεί γι' αυτόν, με όλα αυτά και με πάρα πολλά άλλα θα μπορούσε να πεθάνει στα γέλια.

 

Δεν ήξερα ότι οι Δανοί είναι άνθρωποι με τόσο χιούμορ. Οπως και να 'χει, καλώς ήρθες Ράσμους Θελάντερ, καλώς ήρθες νέε λόρδε Μπάιρον στη χώρα που περιμένει πως μόλις την Κυριακή ψηφίσει «αξιοπρέπεια και αντίσταση», την επόμενη Δευτέρα θ’ αρχίσει να βρέχει ευρώ από τον ουρανό….

Πηγή: Sportday

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags