Facebook Pixel Η απλή αλήθεια για τον ΠΑΟΚ
| 2015-07-08 09:54:00

Η απλή αλήθεια για τον ΠΑΟΚ

Η απλή αλήθεια για τον ΠΑΟΚ

Δεν ξέρω τι άποψη έχετε για τον ποδοσφαιριστή Μαντούρο. Είτε είναι θετική, είτε αρνητική, πρέπει να συμφωνήσουμε σ΄ ένα πράγμα.

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος...

Διαθέτει υψηλές παραστάσεις και τεράστια εμπειρία έχοντας παίξει σε Ολλανδία και Ισπανία, σε κορυφαίο επίπεδο.

 

Ταυτόχρονα έχει πίσω του χρόνια γεγονός που σημαίνει ότι διαθέτει βαθιά γνώση του αντικειμένου και την ωριμότητα να διακρίνει τι είναι λάθος και τι σωστό. Κάτω από αυτό το πρίσμα, θα ήταν χρήσιμο να απομονώσουμε δυο αποσπάσματα από τις του δηλώσεις, στο περιθώριο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ.

 

Και οι δύο δίνουν ευθεία απάντηση στο ερώτημα, γιατί παρά τα εκατομμύρια του Ιβάν Σαββίδη το αποτέλεσμα ήταν μια μεγαλοπρεπής τρύπα στο νερό! Ιδού η πρώτη απάντηση του Μαντούρο: «Κάθε ομάδα πρώτα πρέπει να φτιάξει ένα σύνολο, με μία δομή. Εμείς πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή, με νέο προπονητή και να προσαρμοστούμε στο δικό του στυλ και στην δική του φιλοσοφία. Αυτό δεν είναι το πιο εύκολο.

 

Δείτε τι συνέβη με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Έδωσαν τρία χρόνια στον προπονητή για να φτιάξει ομάδα. Ξόδεψαν 200 εκ. ευρώ και ήταν χαρούμενοι που τερμάτισαν στην 4η θέση. Πρέπει πρώτα να φτιάξουμε σύνολο. Δεν πρέπει να αλλάζουμε κάθε χρόνο ποδοσφαιριστές και συστήματα. Πρέπει να έχουμε έναν προπονητή που θα ξεκινήσει την σεζόν και θα την ολοκληρώσει".

 

Γίνεται αντιληπτό ότι στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι απλά αρκεί να υπάρχει υπομονή, επιμονή και να αποφασίζουν εκείνοι που γνωρίζουν και να μην παίρνουν τον λόγο άσχετοι που η μόνη τους σχέση με το ποδόσφαιρο είναι ότι το παρακολουθούν από την καρέκλα. Το παράδειγμα που έδωσε ο Μαντούρο με την Μάντσεστερ είναι χαρακτηριστικό.

 

Έκανε όμως ένα βήμα παραπάνω: "Η δομή μια ομάδας είναι σαν το χτίσιμο ενός σπιτιού. Πρέπει να έχει γερά θεμέλια. Με τους Αρνεσεν και Τούντορ θεωρώ ότι θα έχουμε χρόνο για να δουλέψουμε. Μπορεί κάθε χρόνο να φτιάχνεις ένα όμορφο σπίτι αλλά κάθε χρόνο να γκρεμίζεται. Ο καθένας πρέπει να ξέρει τι θέλει και τι σύστημα θα ακολουθήσει. Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ έχει έναν τεχνικό διευθυντή, έναν προπονητή, παίζει ένα συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου και πως είναι μία μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα".

 

Απλά πράγματα αλλά εξαιρετικά δύσκολα όταν το βλέμμα βρίσκεται στο αποτέλεσμα της Κυριακής κι όχι στην υλοποίηση του πλάνου για την δημιουργία της μεγάλης ομάδας. Εξαρτάται ποιο είναι το ζητούμενο...

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags