Facebook Pixel ΠΑΣ Γιάννενα: Το φωτεινό παράδειγμα των επαρχιακών ομάδων
| 2016-11-01 20:07:00

ΠΑΣ Γιάννενα: Το φωτεινό παράδειγμα των επαρχιακών ομάδων

ΠΑΣ Γιάννενα: Το φωτεινό παράδειγμα των επαρχιακών ομάδων

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος αναλύει το απίστευτα όμορφο για τα ελληνικά δεδομένα φαινόμενο του ΠΑΣ Γιάννενα και σκέφτεται πόσο καλύτερο θα ήταν το ποδόσφαιρο μας αν και οι υπόλοιπες επαρχιακές ομάδες ακολουθούσαν το μοντέλο του ΠΑΣ.

Συνεχίζει να παραμένει η ευχάριστη έκπληξη και της φετινής σεζόν η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα η οποία μετά από εννέα αγωνιστικές βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό, ενώ μάλιστα έχει και παιχνίδι λιγότερο.

Αν κοιτάξει κάποιος την βαθμολογία του πρωταθλήματος θα σκεφτεί πως το να είναι στην τρίτη θέση του πίνακα η ομάδα των Ιωαννίνων είναι κάτι που συμβαίνει σε όλα τα πρωταθλήματα της γης, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι μικρές – θεωρητικά – ομάδες μπορούν να κάνουν την έκπληξη και να κρατηθούν στα ψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όμως για κάποιον που παρακολουθεί την πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια, η διαδρομή του «Άγιαξ της Ηπείρου» μόνο έκπληξη δεν αποτελεί. Από την ημέρα που ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου ο Γιώργος Χριστοβασίλης, ο ΠΑΣ ακολουθεί μια συνεχόμενη ανοδική πορεία καθώς πήρε την ομάδα στην δεύτερη Εθνική, την ανέβασε και την εδραίωσε στη Super League και τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερε να την «βγάλει» Ευρώπη, άσχετα αν την πρώτη χρονιά δεν έπαιξε τελικά επειδή βρισκόταν στο καθεστώς Επιτήρησης της ΕΠΟ και λόγω οφειλών δεν μπόρεσε τελικά να φορέσει η ομάδα το ευρωπαϊκό της κοστούμι.

Την τελευταία 7ετία, είναι αλήθεια πως η ομάδα των Ιωαννίνων έχει αλλάξει 5 προπονητές, όμως από τα μέσα της σεζόν 2013/14 ο Γιάννης Πετράκης, ένας άνθρωπος που μέχρι τότε δεν σου έκανε «κλικ» για τα προπονητικά του κατορθώματα, έχει καταφέρει να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία.

Αν μελετήσει κάποιος και προσπαθήσει να βρει που οφείλεται αυτή η επιτυχία θα δει πως κοινός παρανομαστής στις εξαιρετικές πορείες του ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια είναι ο συμπαγής ελληνικός κορμός με «πινελιές» ξένων ποδοσφαιριστών που κάνουν όμως την διαφορά. Επιπλέον, είναι γνωστή σε όλους και η στήριξη των φιλάθλων της περιοχής στις προσπάθειες της ομάδας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ομάδα των Ιωαννίνων έχει τη δυνατότητα να «αντλεί» ποδοσφαιρικά ταλέντα που «διψάνε» για διάκριση και καταξίωση από την γειτονική Αλβανία.

Την φετινή σεζόν ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει στο ρόστερ του 25 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων μόνο οι 7 είναι ξένοι. Παράλληλα, ο ΠΑΣ έχει και έναν από τους χαμηλότερους μέσους όρους ηλικίας στο πρωτάθλημα (24,9). Κάπως έτσι, ο άπειρος ΠΑΣ Γιάννενα πριν λίγους μήνες κοίταξε στα μάτια την ολλανδική Άλκμααρ και έφτασε κοντά στην πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Με τα μέχρις ώρας δείγματα, ο Γιάννης Πετράκης και οι αθλητές του δείχνουν πως έχουν σκοπό να αγωνιστούν και την νέα σεζόν στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Αν υπάρχει, λοιπόν, μια ομάδα που θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα για όλες τις επαρχιακές ομάδες που θέλουν να διακριθούν και να θέσουν υψηλότερους στόχους, αυτή είναι ο ΠΑΣ, όπου με την διοικητική διαχείριση του κ. Χριστοβασίλη αλλά και την λογική των επιλογών του κόουτς Πετράκη μέσα σε λίγα χρόνια με σταθερά βήματα έχει καταφέρει να θεωρείται μία από τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες.

Καταλήγουμε πως για να έχει μια ομάδα επιτυχίες και να παρουσιάζει ελκυστικό ποδόσφαιρο δεν χρειάζονται ούτε ένας σκασμός χρήματα, ούτε διαιτητική εύνοια, ούτε ταχυδακτυλουργοί με μαγικά ραβδιά. Αρκεί κάποιος να κοιτάξει τι έχει καταφέρει ο ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια και θα καταλάβει…
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags