Facebook Pixel Αιχμές Ζιλμπέρτο για Παναθηναϊκό!
| 2016-12-16 21:10:00

Αιχμές Ζιλμπέρτο για Παναθηναϊκό!

Αιχμές Ζιλμπέρτο για Παναθηναϊκό!

Ο Βραζιλιάνος μίλησε για το διάστημα της παρουσίας του στη θέση του τεχνικού διευθυντή στο Τριφύλλι και δεν παρέλειψε να πετάξει τα... καρφάκια του!

Η συνεργασία του Ζιλμπέρτο Σίλβα με τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε άδοξα αφού ο Βραζιλιάνος παραιτήθηκε επτά μήνες μετά την πρόσληψή του στη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Λίγο πριν αναχωρήσει από τη χώρα μας, ο Βραζιλιάνος μίλησε στο gazzetta.gr για τη θητεία του στο Τριφύλλι και τους λόγους της παραίτησής του. Μάλιστα, έβγαλε και λίγη πικρία στις δηλώσεις του τονίζοντας πως δεν είχε την απαραίτητη υποστήριξη για να προχωρήσει την δουλειά του στον σύλλογο.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Ζιλμπέρτο:

Επτά μήνες μετά την δεύτερη άφιξη σου στον Παναθηναϊκό, η συνεργασία σου με τον σύλλογο ολοκληρώθηκε. Πως νιώθεις;

«Είμαι στεναχωρημένος που φεύγω. Ειδικά με τον τρόπο που φεύγω. Μετά από σκληρή δουλειά και μόλις επτά μήνες. Κάποιες φορές, μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν ακριβώς τις ιδέες, τι ακριβώς ήθελα για το κλαμπ. Είμαι χαρούμενος για την απόφασή μου να παραιτηθώ και πλέον θα κοιτάξω μπροστά στις επιλογές που έχω, αφού πρώτα ξεκουραστώ».

Τι δεν πήγε καλά σε αυτή την συνεργασία;

«Από την πρώτη μέρα που ήρθα δεν σταμάτησα να δουλεύω για την ομάδα. Δεν είχα ούτε μία μέρα προσωπικής ζωής. Συμβαίνει στις συνεργασίες κάποια πράγματα να μην πάνε καλά. Εγώ δεν είχα την υποστήριξη που θα ήθελα και για αυτό αποφάσισα να παραιτηθώ από την θέση μου».

Έπαιξε ρόλο στην έλλειψη υποστήριξης και οι των υπερεξουσίες που είχε ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας;

«Δεν ξέρω ποιος ήταν αυτός ο ρόλος ακριβώς, ωστόσο, το κλαμπ είναι εκείνο που αποφασίζει ποιος έχει τις δυνατότητες να κάνει καλύτερα την δουλειά».

Μάθαμε πως δεν αξίωσες αποζημίωση για το συμβόλαιο σου παρά μόνο τα δεδουλευμένα. Κάτι που δείχνει για ακόμη μία φορά το ήθος και την αγάπη σου για τον σύλλογο...

«Σε όλη μου την ζωή και στην Βραζιλία ήθελα να παραμένω αρκετά σε μία ομάδα για να δείξω έργο. Όπως βλέπεις και από τις βαλίτσες, ήρθα στην Αθήνα για να παραμείνω τρία χρόνια, όσα προέβλεπε το συμβόλαιό μου. Μαζί με την οικογένειά μου. Δεν ήρθα για τα λεφτά. Ήρθα για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Με κάλεσαν και ζήτησαν την βοήθειά μου. Ήρθα,λοιπόν, με μεγάλη όρεξη και ιδέες για το πως θα βελτιώναμε τον Παναθηναϊκό σε όλα τα επίπεδα με τον δικό μου τρόπο. Δεν θα ένιωθα ωραία αν ζητούσα τα χρήματα αυτά. Δεν τα δούλεψα εξάλλου.

Δεν θα ήταν δίκαιο. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου, έτσι σκέφτομαι εγώ. Σε αυτούς τους επτά μήνες δεν ήμουν μόνο διευθυντής ποδοσφαίρου αλλά και ψυχολόγος, γιατί πάνω απ' όλα είμαι άνθρωπος και ήθελα να βοηθήσω από την πρώτη στιγμή. Σέβομαι απεριόριστα τον Παναθηναϊκό ως σύλλογο, τους οπαδούς του. Είδα αρκετό κόσμο να είναι λυπημένος που φεύγω αλλά έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός αξίζει τα καλύτερα, έχει αρκετούς ανθρώπους που αξίζουν την κάθε επιτυχία, θέλουν να βάλουν τον σύλλογο στον σωστό δρόμο. Όλοι αυτοί υποφέρουν γιατί αγαπούν την ομάδα. Δεν άλλαξαν τα συναισθήματα μου. Ούτε για την ομάδα, ούτε για τους οπαδούς».

Τι σε οδήγησε να χωρίσεις τον δρόμο σου με τον Παναθηναϊκό;

«Όταν απόφασισα να φύγω, γιατί είχα τόσους πολλούς λόγους να φύγω... Αλήθεια, δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Δεν θέλω να κατηγορήσω το κλαμπ, τους ανθρώπους του για έλλειψη κατανόησης, για διαφορετική φιλοσοφία, δεν έχω στο μυαλό μου αυτό. Να μιλήσω για αυτά τα πράγματα. Είχα πολλούς λόγους πάντως. Παραιτήθηκα για πολλούς λόγους.  Για εμένα πλέον είναι εύκολο να μιλήσω για λάθη που έκανα εγώ, για λάθη που έκανε ο σύλλογος, γιατί δεν πήραμε τον έναν και πήραμε τον άλλον. Δεν είμαι εδώ για αυτό. Δεν είμαι άνθρωπος που ψάχνει δικαιολογίες. Τις τελευταίες ημέρες ειπώθηκαν πολλά από τον Τύπο για εμένα. Πολλά άσχημα πράγματα.

Δεν ξέρω γιατί τα έγραψαν αυτά αλλά πραγματικά λυπάμαι. Δεν ξέρουν για τι πράγμα ακριβώς μιλάνε, δεν ξέρουν για ποιον άνθρωπο ακριβώς μιλάνε, δεν ξέρουν για τις ιδέες που έχω για το ποδόσφαιρο. Δεν ήρθα εδώ για διασκέδαση ή για να παίξω κάποιο είδος παιχνιδιού.  Ας ρωτήσουν ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Αν ο κόσμος πιστεύει σε αυτά τα... κουτσομπολιά, καλύτερα να πάει στο κλαμπ και να ρωτήσει πόσο δούλεψα και πόσο αφοσωμένος ήμουν στον σύλλογο».

Τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά για να μην φτάσει η συνεργασία σε αυτό το σημείο;

«Είμαι απογοητευμένος από τον τρόπο που έγιναν όλα. Από όσα δημιουργήθηκαν και έκαναν την ζωή μου δύσκολη. Σε πολλά πράγματα δεν είχα υποστήριξη για να κάνω αυτά που ήθελα στην ομάδα. Πόσες ιδέες, πόσα πλάνα υπήρχαν αλλά αν δεν έχεις την σωστή υποστήριξη τίποτα δεν μπορεί να γίνει. Είχα την υποστήριξη των ανθρώπων που ήμασταν αρκετά κοντά αλλά κάπως, με κάποιον τρόπο δεν προχωρούσαν αυτά τα πλάνα. Πάντα βλέπω θετικά τα πράγματα, μαθαίνω από τις εμπειρίες. Έτσι τελείωσε το δεύτερο κεφάλαιο με τον Παναθηναϊκό. Θα κρατήσω τα καλά πράγματα, ως θετικός άνθρωπος. Πλέον πρέπει να κοιτάξω μπροστά, να οργανώσω ξανά την ζωή μου και να έχω στιγμές με την οικογένειά μου»...

Τα περί «πρεσβευτή του Παναθηναϊκού»;

«Το διάβασα στις εφημερίδες δεν συζητήσαμε κάτι τέτοιο. Δεν ισχύει πως μου έγινε πρόταση να εκπροσωπήσω την ομάδα ως πρεσβευτής της».

H επόμενη μέρα ποια είναι; 

«Χρειάζομαι ένα διάλειμμα στη ζωή μου μαζί με την οικογένεια μου. Οι τελευταίοι εφτά μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Πολύ δύσκολοι. Πολύ κόσμος δεν φαντάζεται πόσο. Έπρεπε να τα βγάλω πέρα με πολλές καταστάσεις. Είμαι χαρούμενος για την απόφαση που πήρα τώρα που επιστρέφω σπίτι μου. Πίστευα τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα. Ελπίζω η ομάδα να βρει τον τρόπο να δουλέψει και να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags