Facebook Pixel «Αντίο» με ψηλά το κεφάλι η ΠΑΟκάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2017-02-22 21:51:00

«Αντίο» με ψηλά το κεφάλι η ΠΑΟκάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αντίο» με ψηλά το κεφάλι η ΠΑΟκάρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Δικέφαλος φόρεσε το ευρωπαϊκό του κουστούμι και παρότι είχε αποκλειστεί από την Τούμπα (0-3), κοίταξε στα μάτια την Σάλκε και έφυγε με το 1-1, παίζοντας ωραία μπάλα. Έχει μέλλον!

Στη Γερμανία και στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ ολοκληρώθηκε το ταξίδι του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, καθώς μετά την ήττα με 3-0 στην Τούμπα, σήμερα ήταν αδύνατον να κάνει κάτι παραπάνω. Ωστόσο, η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς ήρθε ισόπαλη 1-1, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και έδειξε ότι έχει και ευρωπαϊκό μέλλον.

Ο Δικέφαλος μπήκε… φουριόζος και κυνήγησε το θαύμα, όμως ο Σεπφ στο 23’ έκανε το 1-0, για να απαντήσει ο ΠΑΟΚ στο 25’ με αυτογκόλ του Νάστασιτς για το 1-1.
 

Οι εκπλήξεις Ίβιτς και το απολαυστικό ματς!

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε χάσει το ματς με 3-0 και μαζί την πρόκριση στην Τούμπα, ωστόσο ο Βλάνταν Ίβιτς «κατέβασε» ένα φουλ επιθετικό σχήμα, με 3-5-2, το οποίο μας προσέφερε ένα φοβερό πρώτο 45λεπτο. Το ματς είχε τρομερό ρυθμό, φάσεις και γκολ!

Όσον αφορά το σύστημα του Δικεφάλου, ο Σέρβος τεχνικός άφησε εκτός ενδεκάδας τον Κλάους και ξεκίνησε με τους νεαρούς. Συγκεκριμένα, επέλεξε το σύστημα 3-5-2 με τον νεαρό Πούγγουρα στην τριάδα των στόπερ, ο Κίτσιου πήρε τη θέση του Μάτος δεξιά και ο Μυστακίδης αυτή του Λέοβατς αριστερά. Παράλληλα, ο Ουάρντα ξεκίνησε βασικός ως εσωτερικό χαφ και όχι στα πλάγια, δίπλα του ήταν Τσίμιροτ – Σάκχοφ,  ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ίβιτς προτίμησε το δίδυμο Κουλούρη-Κάμπος, αφήνοντας στον πάγκο και τον φορμαρισμένο Ενρίκε.


Τζάμπα γκολ, άμεση ισοφάριση

Ο ΠΑΟΚ παρότι είχε στην πλάτη του το… βαρύ σκορ του πρώτου αγώνα, μπήκε «δαιμονισμένος» στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά έτρεξε πολύ και πίεσε ψηλά, υποχρεώνοντας τη Σάλκε σε εύκολα λάθη. Μάλιστα, απείλησε για πρώτη φορά μόλις στο 9ο λεπτό, ενώ στο 17’ μετά από εκτέλεση φάουλ του εξαιρετικού απόψε Ουάρντα, ο Κουλούρης έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Γερμανών, βρέθηκε μόνος του σε καλή θέση, όμως σούταρε στην εξαιρετική πλευρά των διχτύων.

Όπως όμως συνέβη και στο ματς της Τούμπας, μετά τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, ήρθε το γκολ της Σάλκε. Οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν στο 21ο λεπτό, όταν ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου Νάλντο, όμως δύο λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Οι Γερμανοί βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Τσούπο-Μοτίνγκ βρήκε τον αμαρκάριστο Σεπφ κι αυτός με όμορφο πλασέ νίκησε τον Έλληνα πορτιέρε για το 1-0!

Ωστόσο, Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αντιδράσει άμεσα, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσια. Στο 25’ ο Μυστακίδης έκανε τη σέντρα απ' αριστερά, ο Κουλούρης έβαλε την προβολή, ο Νάστασιτς βρήκε την μπάλα και αυτή κατάληξε στα δίχτυα για το 1-1. Το γκολ αυτό, αν και ουσιαστικά ήρθε με… καθυστέρηση, αφού το τέρμα της Σάλκε είχε «τελειώσει» οριστικά την υπόθεση πρόκριση, έδωσε άλλον αέρα στους παίκτες του Ίβιτς.

Ο Δικέφαλος στα επόμενα λεπτά έπαιξε ελευθέρα και καθόλου φοβισμένα, απείλησε και βρήκε και δίχτυα στο 39’ σε μία εξαιρετική αντεπίθεση. Ο Ουάρντα όμως που έκανε την ασίστ στον Κουλούρη, καθυστέρηση λίγα δευτερόλεπτα και έτσι ο Έλληνας στράικερ έστειλε την μπάλα στην αντίπαλη εστία, όμως το γκολ δεν μέτρησε, αφού ήταν σε θέση οφσάιντ. Έτσι λοιπόν, το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Οι αλλαγές του Ίβιτς και το… γλιτώσαμε τα χειρότερα!

Το δεύτερο ημίχρονο είχε εμφανώς χειρότερο ρυθμό, ενώ όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ έμενε από δυνάμεις. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Δικεφάλου έπαιξαν ποδόσφαιρο, ρίσκαραν και δεν… κλείστηκαν στην περιοχή τους. Μάλιστα, στο 65’ ο Βλάνταν Ίβιτς άλλαξε και το σύστημα από 3-5-2 σε 4-3-3. Ο Άνχελ Κρέσπο μετακινήθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Ενρίκε που πέρασε ως αλλαγή πήγε μπροστά του, ο Κάμπος δεξιά και ο Ουάρντα πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Ευθύμη Κουλούρη.

Παρά τις αλλαγές πάντως, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία, σε αντίθεση με την Σάλκε, που μάλλον δικαιούταν και τη νίκη, με βάση τις ευκαιρίες που έχασε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 82’ ο Χούντελαρ έστρωσε με το κεφάλι στον Μπενταλέμπ, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε έξω απ' το αριστερό δοκάρι του Γλύκου, ενώ στο 85’ ο Κέρερ κέρδισε την κόντρα απ' τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, αλλά ο Πούγγουρας έδιωξε πάνω στη γραμμή!

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία σημειώθηκε στο 95’, λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Ο Κέρερ επιχείρησε το μακρινό σουτ, ο Πούγγουρας έβαλε την κόντρα, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γλύκος με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε τελικά το 1-1.


 

 

 

 



Σάλκε (Μάρκους Βάιντσιρλ): Φέρμαν, Χέβεντς, Νάλντο (71’ Μπαντστούμπερ), Νάσταζιτς, Γκέις, Σεπφ, Κολάσινατς, Μάιερ, Μπενταλέμπ (84’ Κέρερ), Τσούπο Μότινγκ (56’ Γκορέτσκα), Χούντελαρ

Στον πάγκο: Μπούργκσταλερ, Νέμπελ, Καλιγκιούρι, Αόγκο

ΠΑΟΚ (Bλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Πούγγουρας, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κίτσιου, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα (69’ Μπίσεσβαρ), Μυστακίδης (63’ Ενρίκε), Τζάλμα Κάμπος (77’ Πέλκας), Κουλούρης

Στον πάγκο: Μπρκιτς, Μπίσεσβαρ, Χατζηισαΐας, Χαρίσης, Πέλκας, Αθανασιάδης

Διαιτητής: Λούκα Μπάντι (Ιταλία)

Γήπεδο: Veltins Arena

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags