Facebook Pixel Μεγάλη μπουκιά φάε… μεγάλη κουβέντα μην πεις!
| 2011-07-18 23:59:00

Μεγάλη μπουκιά φάε… μεγάλη κουβέντα μην πεις!

Μεγάλη μπουκιά φάε… μεγάλη κουβέντα μην πεις!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για το δύσκολο έργο του Αντρε Βίλας Μπόας στην Τσέλσι

Το πιο εύκολο πράγμα για ένα δημοσιογράφο και όχι μόνο, είναι να παίξει με τις λέξεις και την έννοιά τους. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον αγγλικό Τύπο, την Τσέλσι του Ρομάν Αμπράμοβιτς και τον Αντρέ Βίλας-Μπόας που προσπαθούν να τον χρίσουν ως τον "νέο Μουρίνιο".

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Στην τελευταία του συνέντευξη ο Πορτογάλος τεχνικός των «μπλε» προσπαθώντας να οριοθετήσει τους στόχους της ομάδας για τη φετινή σεζόν, μίλησε και για το Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάζοντας κάποιος τις δηλώσεις στην αγγλική γλώσσα, θα βγάλει το συμπέρασμα ότι ο Βίλας-Μπόας θέτει ως πρώτο στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, στην πρώτη του σεζόν στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Με μια παρουσία σε τελικό και δύο σε ημιτελικούς τα τελευταία χρόνια, είναι φυσιολογικό ο 33χρονος τεχνικός να θεωρεί ότι την επόμενη σεζόν, η Τσέλσι μπορεί τουλάχιστον να διεκδικήσει το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης φτάνοντας στο τελευταίο σκαλί, τον τελικό.

Τώρα αν οι Άγγλοι συνάδελφοι πιάστηκαν από την αγγλική γλώσσα, η οποία στο κάτω-κάτω δεν είναι και η μητρική του Βίλας-Μπόας είναι ένα θέμα που μάλλον έχει τη βάση του στο παιχνίδι των εντυπώσεων. Όταν οι προκάτοχοί του, όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Κάρλο Αντσελότι των οποίων η πείρα δεν συγκρίνεται με αυτή του Βίλας-Μπόας, ο οποίος έχει να αντιπαραθέσει μόλις ένα Γιουρόπα Λιγκ με την Πόρτο, δεν πέτυχαν τον πολυπόθητο στόχο είναι μάλλον υπεραισιόδοξο να πιστεύουν οι φίλοι της ομάδας ότι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι το πιο εύκολο πράγμα.

Σαφώς και μπορεί να συμβεί, αλλά μπορεί και να μην. Όμως για να λέμε και την αλήθεια, όταν πάνω από το κεφάλι σου έχεις τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος δεν διστάζει να απομακρύνει προπονητές που πραγματικά σημείωσαν επιτυχίες στο πρόσφατο παρελθόν, κινδυνεύεις να βρεθείς χωρίς δουλειά πληρώνοντας απλά ένα κακό ξεκίνημα στη σεζόν. Πολύ πριν φτάσεις ίσως και στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τα Χριστούγεννα. Γι’ αυτό και όπως λέει ο θυμόσοφος λαός…Μεγάλη μπουκιά, μεγάλη κουβέντα μην πεις!

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags