Facebook Pixel To who is who της Έστερσουντς
Ποδόσφαιρο
| 2017-08-04 14:41:00

To who is who της Έστερσουντς

To who is who της Έστερσουντς

H "μικρούλα" και πρωτάρα Έστερσουντς από τη Σουηδία δεν τρομάζει τον ΠΑΟΚ, όμως στο β` γύρο απέκλεισε τη Γαλατασαράι του Ιγκόρ Τούντορ...

Η Έστερσουντ ιδρύθηκε μόλις το 1996 μετά από συγχώνευση τριών συλλόγων (IFK Östersund, Ope IF και Östersund FF).

Με την σημερινή μορφή της πάλευε για την καθιέρωση της, αρχικά δίχως αποτέλεσμα. Ο σύλλογος «φλέρταρε» με την προαγωγή του στην Β΄ κατηγορία αλλά απέτυχε. Το 2010 βρέθηκε στο ναδίρ καθώς υποβιβάστηκε στην Δ΄ κατηγορία.

Με τον Ντάνιελ Κίντμπεργκ να αναλαμβάνει την διοίκηση της Έστερσουντ ξημέρωσαν καλύτερες μέρες για την ομάδα.

Τον περασμένο Απρίλιο ο σύλλογος, ο οποίος ιδρύθηκε μόλις το 1996 συνέτριψε στον τελικό του Κυπέλλου την Νόρκεπινγ με 4-1 κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του!

Τα όνειρα όμως δεν σταματούν για την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ. Στο πρωτάθλημα μετά την συμπλήρωση του Α΄ Γύρου βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ στο Europa League ζει το δικό της παραμύθι.

Στο πρώτο ματς για τον Β΄ Προκριματικό Γύρο του Europa League επικράτησε της πολυδιαφημισμένης Γαλατασαράι των Τούντορ και Γκάρι Ροντρίγκες με 2-0 βάζοντας τα θεμέλια για την πρόκριση στον επόμενο γύρο, την οποία ολοκλήρωσε στη ρεβάνς με το εκτός έδρας 1-1.

Ένα Ελληνόπουλο, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος ήταν από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες της Έστερσουντ και μόνο τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός πως το όνομα του βρίσκεται στα καρνέ σκάουτ της Premier League.

Αναλυτικά το ρόστερ:

Τερματοφύλακες: Άλι Κεϊτά, Αντρέας Άντερσον

Αμυντικοί: Τομ Πέτερσον, Ντούγκλας Μπέργκβιστ, Μπόμπο Σολάντερ, Ντένις Βίντγκρεν, Γκάμπριελ Σόμι, Ρόναλντ Μουκίμπι, Σαμουέλ Μενσά, Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος

Μέσοι: Σεμπάστιαν Λούντμπεκ, Ντάριαν Μπόγιανιτς, Τζέιμι Χόπκατ, Γιόχαν Μπέρτιλσον, Κεν Σέμα, Λούντβιχ Φρίντζον, Κέρτις Έντουαρντς, Φουάντ Μπαχίρου, Μπρουα Νούρι, Σάμαν Γκόντος

Επιθετικοί: Αλιάι Γκέρο, Χοσάμ Άιες

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags