Facebook Pixel Sportdog.gr | «Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο αγωνιστικό - Αυτό το λάθος γίνεται στην εποχή Σαββίδη»
| 2017-11-28 10:30:00

«Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο αγωνιστικό - Αυτό το λάθος γίνεται στην εποχή Σαββίδη»

του Γιώργου Κτενά
 «Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ  δεν είναι μόνο αγωνιστικό - Αυτό το λάθος γίνεται στην εποχή Σαββίδη»

Ουζουνίδης, Λεμονής, Λουτσέσκου, το πρώτο φαβορί, από τον Περικλή Στέλλα.

Για «σημαντικό λάθος» του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Περικλής Στέλλας, με αφορμή την ισοπαλία του Δικέφαλου με τον Πανιώνιο.

Ο διευθυντής του ArenaFM χαρακτήρισε φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος την ΑΕΚ, εκτός κι αν συνέλθει άμεσα ο ΠΑΟΚ, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους Τάκη Λεμονή και Μαρίνο Ουζουνίδη.

Τέλος, σχολίασε τις πολύ σημαντικές καταγγελίες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, για στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Τα προβλήματα στον ΠΑΟΚ είναι και αγωνιστικά, όχι μόνο αγωνιστικά. Είναι γενικότερο το πρόβλημα του ΠΑΟΚ, από τη πρώτη στιγμή που έγινε ιδιοκτήτης ο Ιβάν Σαββίδης. Το σημαντικότερο λάθος αφορά τις επιλογές προσώπων σε θέσεις και πόστα στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Όταν ο Πανιώνιος παίζει χωρίς πέντε βασικούς και εσύ λες ότι πηγαίνεις για το πρωτάθλημα, είναι απόλυτα δικαιολογημένος ο κόσμος να αποδοκιμάζει όταν δεν κερδίζεις», ήταν το αρχικό σχόλιο του Π. Στέλλα στο sportdog.gr για το παιχνίδι του Δικέφαλου στη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Από την εμπειρία μου, αλλά και ως στοιχείο που τεκμηριώνεται από το ίδιο το ποδόσφαιρο, αν δεν κερδίζεις τέτοια παιχνίδια, δύσκολα φτάνεις στον στόχο σου. Αν ο ΠΑΟΚ θέλει το πρωτάθλημα, πρέπει να συνέλθει άμεσα. Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η απογοήτευση του κόσμου του. Ο Σαββίδης δεν έχει στερήσει τίποτα από την ομάδα. Πληρώνονται όλοι στην ώρα τους και πέρα από συστήματα και τακτικές, πρέπει να το θέλει η καρδιά για να κερδίσεις».

Πώς σχολιάζετε το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ράζβαν Λουτσέσκου από την ομάδα;

 

«Είναι λανθασμένη η νοοτροπία να τίθεται θέμα προπονητή στις ομάδες σε κάθε στραβή που συμβαίνει. Επιβάλλεται ο κόσμος αλλά και οι δημοσιογράφοι να ασκούν κριτική, αλλά όχι να απαξιώνουν και στην πρώτη στραβή να θεωρούν ότι η λύση είναι η απόλυση. Ο προπονητής πρέπει να κρίνεται στο τέλος της κάθε αγωνιστικής περιόδου, όπως συμβαίνει σε όλες τις ομάδες του κόσμου σε όλλες τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες».

 

Ποια είναι η άποψή σας για τον Ολυμπιακό και τη νίκη του στην Κέρκυρα;

«Ο Ολυμπιακός έχει το μέταλλο του πρωταθλητή, έστω και με πολλές αλλαγές σε πρόσωπα που έχει κάνει. Σε αντίθεση με εκείνους που τον είχαν ξεγραμμένο για πολλούς και διάφορους λόγους, εγώ διαφωνώ κάθετα. Από τη στιγμή, μάλιστα, που απεγκλωβίστηκε από τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, μετά και τη χθεσινή νίκη θέτει σοβαρή υποψhφιότητα για τον τίτλο».

Θεωρείτε ότι μπορεί να είναι το φαβορί για την κατάκτησή του;

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι φαβορί είναι η ΑΕΚ. Δείχνει σε όλα τα επίπεδα ότι είναι ομάδα. Υπάρχει αγάπη, πειθαρχία, συσπείρωση, εμπιστοσύνη στον προπονητή, εμπιστοσύνη στους παίκτες. Η εμπειρία έχει δείξει ότι όταν όλα αυτά είναι μαζί, ένα κομμάτι, δηλαδή η διοίκηση, οι παίκτες, ο προπονητής και οι οπαδοί, πάντα φτάνουν στην κορυφή. Αν όμως συνέλθει ο ΠΑΟΚ, η άποψή μου θα αλλάξει και θα βάλω τον ΠΑΟΚ στα φαβορί».

Πώς είδατε την εμφάνιση του Τζούρτζεβιτς και του Μάριν, καθώς όταν τους χρησιμοποίησε ο Λεμονής άλλαξε η εικόνα του Ολυμπιακού;

«Ο Λεμονής, παρά το γεγονός ότι τον βρίζουν όλοι, έχει την εμπειρία να διαχειριστεί το έμψυχο υλικό του Ολυμπιακού. Και το κάνει. Απλά του χρεώνω λάθη τακτικής στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου δεν μπορείς να έχεις ανάγκη τη νίκη και να κατεβαίνεις να παίξεις χωρίς σέντερ φορ».

Η άποψή σας για όσα συμβαίνουν φέτος στον Παναθηναϊκό;

«Εκείνο που έχω να πω ότι αν φύγει σήμερα ο Ουζουνίδης από τον Παναθηναϊκό, θα καταρρεύσει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Εξελίσσεται σε υπαριθμόν ένα Έλληνα προπονητή από τη νέα γενιά και έχει το σημαντικότερο που διακρίνει τους μεγάλους προπονητές: δεν ασχολείται με τον διπλανό του, αλλά μόνο με την ομάδα του».

Την ίδια στιγμή που ο Αντρές Τσάβες σηκώθηκε και έφυγε χωρίς άδεια από τον Παναθηναϊκό.

«Ήρθε με άλλες προπτικές, αλλά βλέπει ότι ο Παναθηναϊκός διελύθει εις τα εξ ων συνετέθει, δεν βλέπει προοπτική, προφανώς έχει μετανιώσει και αποφάσισε να γυρίσει πίσω. Αλλά υπάρχει κάτι σημαντικό, που θέλω να τονίσω πριν κλείσουμε και αφορά τα ποδοσφαιρικά πράγματα στην Ελλάδα».

Σε ποιο θέμα αναφέρεστε;



«Πρέπει να ασχοληθεί η πολιτεία με τις καταγγελίες του Καλαϊτζίδη, έχει στοιχεία, είπε ότι στήνονται παιχνίδια στη Football League και δίνουν 20.000 ευρώ για να μπούνε και να χάσουν. Μάλιστα, ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα να τον καλέσει για να του δώσει πληροφορίες. Στη θέση του υπουργού θα έμπαινα στο αεροπλάνο να πάω να τον βρω στη Θεσσαλονίκη ή θα έστελνα ιδιωτικό ελικόπτερο για να τον φέρω στην Αθήνα και να μου πει λεπτομέρειες».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags