Facebook Pixel Αλέφαντος: Με προβλημάτισε ο Μιραλάς, είναι ο... μισός - Sportdog.gr
| 2018-01-16 10:02:00

Γελάω με Ζουράρι - Τι είπες ρε Δομάζο για τον Λουκανίδη; - Ανησυχώ για Μιραλάς, είναι μισός

του Νίκου Αλέφαντου
Γελάω με Ζουράρι - Τι είπες ρε Δομάζο για τον Λουκανίδη; - Ανησυχώ για Μιραλάς, είναι μισός

Επικά μαθήματα για το μαρκάρισμα του Μάτος. 

Γελάω με τον Ζουράρι. Είναι τρελό αυτό που έκανε και μάλιστα για δεύτερη φορά. Μία εξήγηση μόνο δίνω: Επειδή έχει χαθεί από την κοινωνία και δεν τον θυμάται κανείς, επειδή ψηφίζει και ό,τι του λένε σαν άβουλο όργανο ενώ κάποτε όλοι αυτοί πουλούσαν τσαμπουκά, ήθελε να βγει στο προσκήνιο βρίζοντας τον Ολυμπιακό. Διότι αυτό είναι το θέμα που πουλάει να βρίσεις τον Ολυμπιακό. Και έτσι ήρθε στο προσκήνιο.

Πριν προχωρήσω στα ματς, θέλω να πω και κάτι για το θάνατο του Τάκη Λουκανίδη. Διότι άλλοι δεν έχουν το θάρρος να το πουν. Σίγουρα ήταν παικταράς, σίγουρα μπορούσε να παίξει όλες τις θέσεις, αλλά τι είπες, ρε Μίμη Δομάζο, ότι ήταν μεγαλύτερος παίκτης από εσένα; Ο μεγαλύτερος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού για εμένα που τους έχω δει όλους και τους έχω δει καλά, ήταν ο Δομάζος. Τελεία και παύλα. Αν σας λένε άλλα είναι παραμύθια.

Δομάζος δεν υπήρξε ξανά. Ξέρουν οι παλιοί. Ο Λουκανίδης θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη καριέρα αν έπαιζε σταθερά ως σέντερ μπακ. Εκεί θα μπορούσε να φτάσει και στην Ευρώπη. Σίγουρα ήταν πολύ μεγάλο κέντρο για τον Παναθηναϊκού η τριάδα Λουκανίδης, Δομάζος, Παπαεμανουήλ, αλλά η καλύτερη θέση για τον Λουκανίδη θεωρώ ότι ήταν σέντερ μπακ.

Μην τον συγκρίνουν όμως με τον Δομάζο. Ο Μπέμπης και ο Δομάζος ήταν οι δύο μεγαλύτεροι χαφ που έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο, και μετά ο Κούδας.

Τον ΠΑΟΚ τον είδα στην Κέρκυρα, είχε ένα εύκολο ματς. Με πολλές απουσίες η Κέρκυρα, είναι και αδύναμη ομάδα φέτος, έπαιξε και ανοικτά. Αντί να καλύψει το χώρο με κοντά τις γραμμές, έπαιξε λάθος. Όπως και η Λαμία στο Καραϊσκάκη έπαιξε λάθος. Δεν παίζουν έτσι τις μεγάλες ομάδες κύριοι που κάθεστε στους πάγκους.

Ο Μάτος είναι δεξί μπακ με ταχύτητα αλλά οι αντίπαλοί του κοιμούνται. Δεν είναι δυνατόν να σου φεύγει τόσα μέτρα και να σου κάνει τέτοιο γκολ. Μαν του μαν στις στατικές φάσεις, αφήστε ρε τις ζώνες της πλάκας, μαν του μαν. Όταν πήγαινα κάθε χρόνο στον μεγαλύτερο τότε προπονητή της Ευρώπης τον Χάπελ, είχε προβληματιστεί για το μαν του μαν ή ζώνη στις στατικές φάσεις. Και επέλεξε μαν του μαν. Παίκτης με παίκτη που να ταιριάζουν. Ο Μάτος θέλει έναν γρήγορο σαν και αυτόν πάνω του στο ίδιο ύψος. Χάνεις τα αβγά και τα πασχάλια με τη ζώνη στα στημένα.

Σε ό,τι αφορά το ματς του Ολυμπιακού τώρα. Με προβλημάτισε η εμφάνιση του Μιραλάς. Θέλει χρόνο. Είναι ο μισός Μιραλάς από αυτό που ήξερα και από αυτό που περίμενα. Φιλότιμος βέβαια, τρέχει, αλλά δεν βλέπω αυτά που έβλεπα μέχρι και πέρσι από εκείνον. Πού είναι η διείσδυση και η ντρίμπλα πάνω στο σπριντ και το γκολ. Με ανησύχησε έτσι όπως τον είδα.

Γενικώς στο β' ημίχρονο τον είδα πιο αργό τον Ολυμπιακό, δεν είχε γρήγορους συνδυασμούς, δεν είχε θέαμα. Ατομικές ανέργειες τον τράβηξαν, με πολύ καλό τον Μάριν και τον Ανσαριφάρντ, και ύστερα τον Φορτούνη. Πρέπει να γίνει πιο γρήγορος ο Ολυμπιακός.

Δεν μου άρεσε καθόλου η κλήρωση του Κυπέλλου του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Πρόωρος τελικός και μου τη σπάνε αυτά. Αυτές οι δύο ομάδες έπρεπε να παίξουν στον τελικό, να δούμε μεγάλο ματς. Σε αυτά τα δύο ματς πάντως θα δούμε τα προτερήματα του ενός προπονητή και του άλλου. Εκεί θα κριθεί η πρόκριση.

Eπιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags