Facebook Pixel Sportdog.gr | Ρουκέτες Τσαούση: «Χάνει τα κόζια, τα ρίχνει στη διαιτησία - Να πάρει Μήτρογλου ο Τζούρτζεβιτς»!
| 2018-02-13 22:21:00

Ρουκέτες Τσαούση: «Χάνει τα κόζια, τα ρίχνει στη διαιτησία - Να πάρει Μήτρογλου ο Τζούρτζεβιτς»!

του Γιώργου Κτενά
Ρουκέτες Τσαούση: «Χάνει τα κόζια, τα ρίχνει στη διαιτησία - Να πάρει Μήτρογλου ο Τζούρτζεβιτς»!

Μία συνέντευξη-φωτιά για Ολυμπιακό, Μαρινάκη, Γκαρσία κ.ά.

Καταστροφική θα ήταν για τον Ολυμπιακό η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα αλλά όχι η δεύτερη, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Γιάννης Τσαούσης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα καυτά θέματα της ερυθρόλευκης επικαιρότητας, όπως είναι για παράδειγμα η εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη να καθυστερήσουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να εμφανιστούν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο Περιστέρι.

Αναφέρθηκε με τον δικό του τρόπο στη διαιτησία, αλλά και στο πώς αντιδράει μια ομάδα όταν αισθάνεται ότι χάνει τα κόζια...

Τέλος, ο καλός συνάδελφος μας μίλησε για την παρουσία του Όσκαρ Γκαρσία στην ομάδα, αλλά και για την απόφαση του Ούρος Τζούρτζεβιτς να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός, παρά την αντίθετη εντολή από τον πάγκο.

«Η προτοπή του Μαρινάκη να καθυστερήσουν οι ποδοσφαιριστές να εμφανιστούν στο γήπεδο, στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ως παράπονο για τη διατησία, αφορά περισσότερο ένα κομμάτι επικοινωνιακής τακτικής, παρά πραγματικής παρέμβασης. Αφενός με στόχο να φανεί ο Ολυμπιακός αδικημένος της ιστορίας και αφετέρου για να συσπειρωθεί γύρω από την ομάδα ο κόσμος της», ήταν το αρχικό σχόλιο του Γ. Τσαούση στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για το αν ο Ολυμπιακός φέτος έχει το δικαίωμα να φωνάζει για τη διαιτησία:

«Ως άνθρωπος δεν ασχολούμαι πολύ με τη διαιτησία, δεν έχω εκεί το μυαλό μου δηλαδή. Κάθε ομάδα μπορεί να βγάλει σε ένα παιχνίδι δέκα φάσεις στις οποίες αδικείται και να κρύψεις φάσεις στις οποίες ευνοήθηκε. Η γενικότερη αίσθηση είναι ότι η ομάδα που αισθάνεται ότι χάνει τα κόζια, βρίσκει πρώτο πάτημα στη διαιτησία. Είναι η πρώτη γραμμή άμυνας όταν αισθάνεται κάποια ομάδα ότι τρέμει ο θρόνος στον οποίο κάθεται, τα σκήπτρα που κρατάει».

Πώς σχολιάζετε την απόφαση του Τζούρτζεβιτς να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός στο τέλος του αγώνα, παρά την αντίθετη άποψη που υπήρχε από τον πάγκο της ομάδας;

«Ας πάρει ένα τηλέφωνο τον Κώστα Μήτρογλου για να του πει τι συμβαίνει με τέτοιες αποφάσεις. Αυτά δεν γίνονται σε καμιά ομάδα. Στον Ολυμπιακό τα έχουμε δει να γίνονται με τον Μήτρογλου, τον Καστίγιο παλιότερα σε ένα φάουλ (που είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα όμως), τώρα τον Τζούρτζεβιτς. Θεωρητικά αυτά είναι ορισμένα πριν μπει η ομάδα στο γήπεδο και όλοι ξέρουν πολύ καλά ποιος εκτελεί τι. Προφανώς ο Τζούρτζεβιτς αισθανόταν καλά εκεί την ώρα και ήθελε να το εκτελέσει. Ο προπονητής όμως σίγουρα έχει δώσει σαφείς οδηγίες. Τουλάχιστον δεν τσακώθηκαν για αυτή τη φάση».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό. Πώς την περίμενετε; Ακόμα και όσον αφορά την παρουσία του Όσκαρ Γκαρσία ή όχι στην ομάδα.

«Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια αλλάζει, κατά μέσο όρο, έναν προπονητή στο τρίμηνο. Η στατιστική λοιπόν λέει ότι ο Γκαρσία θα πάει μέχρι το καλοκαίρι και μετά βλέπουμε. Ψάχνεται γενικότερα ο Ολυμπιακός με τους προπονητές, αλλά η επόμενη μέρα προφανώς θα σχεδιαστεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στη θέση που βρίσκεται, ρεαλιστικά, είναι να κερδίσει τη δεύτερη θέση. Δεν θα είναι καταστροφή για τον Ολυμπιακό η δεύτερη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, η τρίτη θέση θα είναι καταστροφή».

Στο ρεπορτάζ του συλλόγου ήδη έχει ανοίξει η κουβέντα για το ποιοι πρέπει να μείνουν και να φύγουν από την ομάδα και αυτή την αξιολόγηση, σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, είναι που θα πραγματοποιήσει ο Όσκαρ Γκαρσία μέσα στο επόμενο διάστημα.

«Θεωρώ ότι αποτελεί κίνηση πανικού να πει κάποιος ποιοι πρέπει να μείνουν και ποιοι πρέπει να φύγουν από τον Φεβρουάριο. Ακόμα κι αν βρεθούν από τώρα εκείνοι που δεν κάνουν, τι μπορεί να συμβεί μαζί τους μέχρι το καλοκαίρι; Να προπονούνται με τη δεύτερη ομάδα; Το καλοκαίρι, λοιπόν, πρέπει να γίνει το ξεκαθάρισμα. Αλλά αν μπούμε για λίγο στη θέση του Γκαρσία, βρίσκεται μακριά ακόμα από το σημείο που έχει γνώση της ομάδας και του πρωταθλήματος. Ο χρόνος που έχει δουλέψει στον Ολυμπιακό είναι ελάχιστος. Αυτά πρέπει να τα δουν μετά το καλοκαίρι και ανάλογα με τη θέση που θα έχει τερματίσει η ομάδα».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags