Facebook Pixel Sportdog.gr | Γιατί «τρελάθηκαν» στο Λιμάνι με την Τούμπα, έξαλλος ο Μιραλάς - Τα «κοτόπουλα» και το... σκούτερ!
| 2018-02-26 11:07:00

Γιατί «τρελάθηκαν» στο Λιμάνι με την Τούμπα, έξαλλος ο Μιραλάς - Τα «κοτόπουλα» και το... σκούτερ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Γιατί «τρελάθηκαν» στο Λιμάνι με την Τούμπα, έξαλλος ο Μιραλάς - Τα «κοτόπουλα» και το... σκούτερ!

Ποιους κατηγορούν στον Ολυμπιακό, τι θυμίζουν από το παρελθόν;

«Πυρ και μανία» είναι στον Ολυμπιακό με όσα συνάντησαν στην Τούμπα, αλλά κυρίως από τη συμπεριφορά και τα αιχμηρά σχόλια των παικτών και των άλλων παραγόντων του Δικεφάλου...

Στο Λιμάνι δεν μπορούν ακόμα να «χωνέψουν» τους απίστευτους προπηλακισμούς που δέχτηκαν στην έδρα του ΠΑΟΚ σε ένα ακόμα ματς, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα του... συνωστισμού γύρω από το ερυθρόλευκο πούλμαν κατά την αναχώρηση της αποστολής της ομάδας από το γήπεδο και των απίστευτων ύβρεων που εκτοξεύονταν από ανθρώπους, οι οποίοι είναι σαφές πως δεν είχαν καμία δουλειά και καμία αρμοδιότητα να βρίσκονται τόσο κοντά στο λεωφορείο της ομάδας.

Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι Πειραιώτες «στο Καραϊσκάκη η αστυνομία δημιουργεί "νεκρές ζώνες" ολόκληρων χιλιομέτρων γύρω από το πούλμαν των φιλοξενούμενων στα ντέρμπι και εδώ μόνο που δεν μπήκε μέσα ο κόσμος, να μας... συνοδεύσει έως το αεροδρόμιο».   

Τον μεγαλύτερο θυμό, όμως, τον είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού με τις δηλώσεις των συναδέλφων τους. Οι Ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έκαναν τόσο εμπρηστικά σχόλια στο διαδίκτυο, αλλά και δηλώσεις σχετικά με τον ανδρισμό και την τόλμη της αποστολής του Ολυμπιακού και έλεγαν πως δεν γίνεται να καλύπτουν πάντοτε τις ανομίες που γίνονται διαχρονικά στην Τούμπα.

Πιο εκνευρισμένος απ’ όλους ήταν το δίχως άλλο ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος ακόμα θυμάται το γυάλινο ποτήρι που δέχτηκε παλιότερα στην Τούμπα πολύ κοντά στο πρόσωπο, σε παιχνίδι μάλιστα που υποτίθεται πως διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έλεγαν ότι δεν γίνεται και δεν επιτρέπεται επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να καλύπτουν τα ακραία φαινόμενα της κερκίδας και να μιλούν για «κοτόπουλα» και «δειλούς» εκείνοι που μόλις πριν από λίγους μήνες έπραξαν ακριβώς ό,τι και οι Ερυθρόλευκοι στο ντέρμπι των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Γενικότερα, στο Λιμάνι είχαν να το λένε πως στη Θεσσαλονίκη επικρατούν εδώ και χρόνια «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα φέτος να σημειωθεί και το παγκόσμιο φαινόμενο σε ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γήπεδο και ένα ολόκληρο μηχανάκι σκούτερ να περάσει από τους οπαδούς μέσα στις κερκίδες για να κρεμαστεί στη συνέχεια στα κάγκελα του γηπέδου. 

Το βέβαιο είναι ότι στον Ολυμπιακό φέτος δεν είχαν εξ αρχής καμία διάθεση να κάνουν τα... στραβά μάτια στα έκτροπα της Τούμπας, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Θύμιζαν από τον Ολυμπιακό πως παλαιότερα, πέραν του γυάλινου ποτηριού στον Μιραλάς, στο γήπεδο του ΠΑΟΚ έχει πέσει σιφόνι τουαλέτας πάνω στον Τσόρι Ντομίνγκες και γεμάτο πλαστικό ποτήρι στην πλάτη του Μάρκο Σίλβα, χωρίς οι ερυθρόλευκοι να αντιδράσουν και να πράξουν τα δέοντα.

Η συμπεριφορά του Ιβιτς, όμως, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και όπως έλεγαν οι Πειραιώτες, στον ΠΑΟΚ πλέον δεν έχουν κανένα ηθικό δικαίωμα να διαμαρτύρονται και να κατηγορούν τους άλλους για ατολμία... 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags