Facebook Pixel Sportdog.gr | Νέα δήλωση-φωτιά από Χιμένεθ για ΑΕΚ και Σεβίλλη - Μένει ή φύγει τελικά;
| 2018-04-27 10:03:00

Νέα δήλωση-φωτιά από Χιμένεθ για ΑΕΚ και Σεβίλλη - Μένει ή φύγει τελικά;

Sportdog Team
Νέα δήλωση-φωτιά από Χιμένεθ για ΑΕΚ και Σεβίλλη - Μένει ή φύγει τελικά;

Πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα που το κάνει!

Αναλυτικά ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στην "AS" για: 

-το μέλλον του: «Το Δεκέμβριο είχα την ευκαιρία να επιστρέψω στην Ισπανία, αλλά είχα συμβόλαιο σε ισχύ και την προοπτική να πάρω το πρωτάθλημα. Τώρα, ακόμη κι αν τα πράγματα μου πήγαν καλά, δεν ξεχνώ ότι αυτό ήταν χάρη στη δουλειά μου και την ΑΕΚ. Γι' αυτό, το γεγονός ότι έχω κατακτήσει το πρωτάθλημα δεν προϋποθέτει ότι θα το εκμεταλλευτώ για να διαπραγματευτώ με άλλες ομάδες. Όταν τελειώσει η σεζόν θα μιλήσουμε κι αν μείνω, που είναι το πιο πιθανό, καλώς. Εάν φύγω, θα έχουμε καλές σχέσεις». 

-το ενδεχόμενο επιστροφής στη Σεβίλλη: «Εμένα με κερδίζεις με την καρδιά και η καρδιά μου - όχι ο επαγγελματισμός μου - που είναι ελεύθερη, ανήκει στη Σεβίλλη. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι εάν η Σεβίλλη χτυπήσει την πόρτα μου, είναι γιατί με χρειάζεται και θα την ανοίξω για να την ακούσω. Η ιδέα είναι να συνεχίσω στην ΑΕΚ, αλλά η Σεβίλλη δεν είναι οποιαδήποτε ομάδα. Είναι το σπίτι μου». 

-την ανανέωση του συμβολαίου του: «Η ομάδα μίλησε μαζί μου, εμένα μου αρέσει και είμαι αγαπητός. Θέλουν να συνεχίσω και υπάρχουν συζητήσεις, αλλά εγώ είμαι επικεντρωμένος στο αγωνιστικό κομμάτι. Στο μυαλό μου δεν χωρά καμία πρόταση, μέχρι να τελειώσει η σεζόν και να αποφασίσουμε εάν θα προχωρήσουμε μπροστά ή όχι». 

-την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Μόνον οι μεγαλύτεροι θυμούνται το τελευταίο πρωτάθλημα της ΑΕΚ. Οι πιο νέοι, βλέπουν για πρώτη φορά την ομάδα τους να το κατακτά. Είναι μεγάλη ικανοποίηση γιατί είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, με πρόσφυγες που έφθασαν στην Αθήνα. Όταν έφθασα στην ομάδα πέρυσι, ήταν στη μέση της κατάταξης και κάναμε μεγάλη προσπάθεια να μπούμε στα playoffs και να βγούμε δεύτεροι. Φθάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου και θέλαμε περισσότερα. Όλοι ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός είχε μια κυριαρχία όλα τα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ ενισχύθηκε σημαντικά κι ο Παναθηναϊκός - παρά το γεγονός ότι δεν ήταν η χρονιά του - πάντα είναι δυνατός αντίπαλος. Εμείς κάναμε καλή δουλειά κι απόδειξη αυτού, ότι χάσαμε μόνο δυο φορές, αφού παίξαμε Europa League». 

-το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι μακριά από το επίπεδο των μεγάλων πρωταθλημάτων, αλλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα πρωταθλήματα, ακόμη κι από μερικές ομάδες της Ισπανίας, της Αγγλίας ή της Γαλλίας. Η ομάδα μου είναι ικανή να ανταγωνιστεί όπως δείξαμε στο Europa League». 

-το επεισοδιακό ντέρμπι της Τούμπας: «Αυτό με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ ήταν ένα γεγονός μεμονωμένο, αν και δεν είναι σύνηθες να το ζεις σε πρώτο πρόσωπο. Είναι κάτι που δεν χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρο, ούτε την ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα είναι παθιασμένη και διαφορετική από ό,τι είμαστε συνηθισμένοι στην Ισπανία. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό κι έχει μεγάλη διαφορά το να παίζεις εντός από το να παίζεις εκτός έδρας». 

-την παρουσία του Μοράν: «Θέλω να συνεχίσει ο Ερίκ. Είναι διαφορετικός ποδοσφαιριστής. Αυτό που συνέβη, είναι ότι ήλθε αργά κι εδώ το ποδόσφαιρο είναι πιο επιθετικό από την Ισπανία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags