Facebook Pixel Sportdog.gr | «Η τελευταία ευκαιρία του Μέσι – Πιο ώριμη η Βραζιλία για κούπα»
| 2018-06-14 10:30:00

«Η τελευταία ευκαιρία του Μέσι – Πιο ώριμη η Βραζιλία για κούπα»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Η τελευταία ευκαιρία του Μέσι – Πιο ώριμη η Βραζιλία για κούπα»

Ο Τραϊανός Δέλλας στο sportdog για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Φαβορί για την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου έχρισε τη Βραζιλία ο Τραϊανός Δέλλας. Ο προπονητής του Παναιτωλικού και μέλος της Εθνικής που κατέκτησε το Euro 2004 μίλησε στο sportdog.gr για τη διοργάνωση της Ρωσίας, αναφέρθηκε στην τελευταία ευκαιρία του Μέσι για να κατακτήσει το τρόπαιο και ξεχώρισε το τουρνουά που του έχει μείνει στη μνήμη. Παράλληλα σχολίασε τη μεγάλη απουσία της Ιταλίας και αποκάλυψε ποιους παίκτες περιμένει να ξεχωρίσουν. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Ποιο Μουντιάλ θυμάσαι περισσότερο;

«Θυμάμαι το Μουντιάλ της Γαλλίας, το 1998. Αυτό που το πήρε η διοργανώτρια χώρα επικρατώντας 3-0 της Βραζιλίας στον τελικό»

Ποιον παίκτη ξεχωρίζεις από την ιστορία των Μουντιάλ;

«Έχουν περάσει παιχταράδες και παιχταράδες. Η μεγαλύτερη σύγκριση γίνεται ανάμεσα σε Πελέ και Μαραντόνα. Έχουν περάσει όμως και άλλοι καλοί παίκτες, όπως ο Ζιντάν. Νομίζω, ότι το Μουντιάλ είναι μία διοργάνωση στην οποία παρελαύνουν καλοί ποδοσφαιριστές και ομάδες. Θα ήταν αδικία να χρίσω έναν ως καλύτερο».

Υπάρχει κάποιος παίκτης που θεωρείς ότι αδικήθηκε μη κατακτώντας τον τίτλο;

«Με την παρουσία του τόσα χρόνια νομίζω ότι αυτός είναι ο Μέσι. Φέτος είναι η τελευταία του ευκαιρία».

Είναι η χρονιά του όμως;

«Πάντα ο Μέσι έχει γεμάτες χρονιές, με επιτυχίες».

Ποιά ομάδα θεωρείς την ισχυρότερη, για να κατακτήσει το Μουντιάλ;

«Θεωρώ ότι αυτή είναι η Βραζιλία. Είναι η ωριμότερη. Φυσικά στο κόλπο θα μπούνε και οι παραδοσιακές δυνάμεις. Η Γερμανία και η Ισπανία, αν και η τελευταία έχει μία φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια. Η Βραζιλία έχει ταλέντο και πλέον έχει την ωριμότητα για να το πάρει».

Είναι έκπληξη η απουσία της Ιταλίας;

«Η Ιταλία είναι από τις κλασσικότερες δυνάμεις του ποδοσφαίρου. Αυτό είναι ένα από τα σημεία των καιρών, ότι έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο. Η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλη πια».

Βρίσκεται σε κρίση γενικά το ιταλικό ποδόσφαιρο. Φέτος για παράδειγμα η Μίλαν «αγκομάχησε» για να πάρει δύο ισοπαλίες από την ΑΕΚ στο Europa League...

«Το εγχώριο πρωτάθλημα σε τέτοιες μεγάλες χώρες παίζει το ρόλο του. Το μότο που λέγαμε βέβαια εδώ πέρα, ότι ο καθρέπτης της Εθνικής είναι το πρωτάθλημα, το καταρρίψαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό από το 2003 και μετά. Ισχύει όμως στην περίπτωση της Ιταλίας. Η εικόνα των εγχώριων ομάδων της έπαιξε ρόλο στη σκουάντρα ατζούρα».

Ποιος θα ξεχωρίσει σε αυτή τη διοργάνωση;

«Σε αυτά τα τουρνουά περιμένεις από αυτούς που φαίνονται να κλέψουν την παράσταση. Τουλάχιστον αυτοί που αγωνίζονται στα μεγάλα, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι, ο Νεϊμάρ αν είναι καλά. Αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags